Pajeg panonpoé

Présidén pamaréntah Mariano Rajoy

Déwan Menteri disatujuan dina akhir 2015, Kaputusan Karajaan anu maksa naon anu disebatna «tol cadangan»Pikeun ngonsumsi mandiri énergi, anu kawéntar salaku pajeg matahari

Hanjakalna, sangkaan parah organisasi organisasi, kelompok lingkungan, asosiasi bisnis sareng oposisi parantos janten kanyataan. Aranjeunna parantos lami ngingetkeun kanyataan ieu, ti saprak 2 taun sateuacan Menteri Perindustrian ngumumkeun tujuanana

Dumasar kana laporan anu nyarankeun sababaraha parobihan kana Pasar Nasional sareng Komisi Kompetisi (CNMC), sareng persetujuan ti Déwan Nagara; Pamaréntah nyatujuan SK anyar ieu tanpa masalah.

rajoy sareng aranjeunna nuju ngabahas perkawis kaayaan

Pajak matahari anu disahkeun dina mandat José Manuel Soria di Menteri Perindustrian mangrupikeun salah sahiji hukum anu henteu dipikaharti ku warga nagara. Kunaon Jérman, nagara anu langkung matahari ti urang, parantos nempatkeun langkung seueur piring dina sataun tibatan Spanyol dina sagala sejarah na?.

Kabeneran aya yén Spanyol mangrupikeun promotor énergi anu terbarukan dina awal abad ka, bahkan nawiskeun bonus pikeun anu dipasang panél surya. Nanging, spekulasi di pasar sareng ukuran pamaréntahan PP ti 2011 aranjeunna mimiti ngahesekeun kaayaan ieu.

Pikeun organisasi internasional sapertos Greenpeace, éta ngagambarkeun "kabijakan anu jelas pikeun ngahukum énergi anu terbarukan, hemat sareng efisiensi énergi."

matahari terbit artistik, kapal greenpeace balayar ngaliwatan Laut Tengah

Nyatana, Greenpeace naros ka Pamaréntah yén Spanyol janten pamimpin di pembaharuan deui: Aranjeunna nungtut yén UU Perubahan Iklim ka hareupna kalebet énergi bersih 100%. Aranjeunna émut yén sapuluh taun ka pengker aranjeunna nunjukkeun kamampuan téknis sareng ékonomi.

Sperpentic, kumaha anjeun tiasa ngecas énergi anjeun nyalira?

Biasana, konsumén anu parantos masang pelat sareng ngahasilkeun listrik nyalira nyaéta nyambung ka jaringan, ti mana éta nampi énergi tambahan pikeun nutupan kabutuhanana, éta henteu teras cerah, panginten aya halimun. Saterasna, sababaraha kali naon anu dihasilkeun henteu cekap; sareng upami ieu ditingalkeun, tiasa dijual ka jaringan.

konsumsi diri di Spanyol ruksak ku kaleuwihan pajak

Pikeun tilas Menteri Perindustrian, José Manuel Soria, "naon perkawis ieu nyaéta ngawartoskeun ka konsumen yén konsumsi diri saé pisan, tapi nalika aranjeunna badé nganggo jaringan éta urang mayar sasarengan Éta ogé kedah masihan kontribusi sabab, upami henteu, sésana urang bakal mayar bagian tina konsumsi urang sorangan ». Menteri anu kedah mundur pikeun perusahaan di luar pantai di Panama.

Jose Manuel Soria

Cobaan umum Soria dimimitian nalika terang yén anjeunna, sareng lanceukna, muncul dina dokuméntasi anu dicandak tina Firma hukum Panamia Mossack Fonseca, asal tina kabocoran anu sababaraha média di panjuru dunya ngagaduhan aksés, di Spanyol La Sexta sareng 'El Confidencial'. Kapala Industri nyarios teras ti Kapulauan Canary yén éta mangrupikeun kalepatan sareng lanceukna ogé henteu terang kunaon tandatanganana muncul dina salah sahiji dokumén. Sareng pikeun masihan kapercayaan kana pidato na, anjeunna ngajamin bakal naros ka Pengadilan Nasional pikeun mastikeun yén anjeunna henteu ngagaduhan perusahaan di Panama. Teras, ijin milarian énggal ogé diperpanjang ka Bahama.

Ti saprak éta, tandatangan José Manuel Soria sareng lanceukna mimiti ngeclak kana dokumén perusahaan anu henteu dikenal ku menteri éta, dugi buktina hubunganana sareng tempat pajeg dileupaskeun.

Tilas menteri soria, anu ngundurkeun diri pikeun makalah panama

Ngabulkeun

Kamentrian parantos nganggap yén ngabébaskeun pembayaran pajak matahari bakal janten subsidi ku ngorbankeun konsumén séjén. Dina konperénsi pers anu lumangsung saatos Déwan Menteri, tilas menteri Soria negeskeun yén konsumén nyalira kedah mayar tol angkutan sareng distribusi "dugi ka aranjeunna ngagunakeun" sistem sareng nyumbang "sapertos konsumen sanés." Dina biaya anu sanés. .

Red Eléctrica Española, perusahaan anu ngurus distribusi listrik

Maka nempatkeunana sigana adil, sareng teu aya anu nolak éta, tapi nalika anjeun rinci, hal-hal bakal robih, salaku koordinator tina perusahaan ékonomi sosial Ecooo (Mario Sánchez-Herrero): «Hal anu logis nyaéta konsumén ieu mayar pangrojong ieu (pajeg matahari), iraha sareng ngan dina momen-momen éta nalika aranjeunna kedah nganggo Internét, henteu, sakumaha didirikeun dina angger énggal disatujuan, dina momen-momen di mana aranjeunna henteu ngonsumsi tina jaringan, nyaéta hartosna dina momen-momen dimana panel fotovoltaik tiasa dianggo ».

Pajak panonpoé ngirangan konsumsi diri di Spanyol

Harga naon anu bakal dibayar pajak matahari?

Dina hal konsumén padumukan, sakitar 9 euro ditambah PPN per taun per kW kakuatan bakal ditagihkeun pikeun masing-masing panel anu dipiboga di bumi (pajak matahari). Numutkeun ka sababaraha ahli, karugian pikeun jenis konsumén ieu sanés jumlah tol, tapi langkung saé éta henteu henteu balik pikeun énergi anu dihasilkeun sareng tuang kana jaringan.

Nyatana, ka tukang listrik anu tugas anjeun tiasa masihan 50% sadaya énergi anu dihasilkeun ku instalasi anjeun, anu ku jalan: Endesa, Iberdrola, Gas Pengetahuan Alam atanapi tukang listrik naon waé, badé ngicalna ka tatangga anjeun dina 12 sén per kilowatt-jam (kWh). Éta leres-leres mangrupikeun bisnis sareng sésana mangrupikeun omong kosong.

Endesa, cabangna Italia Enel di nagara urang

Dina fasilitas panggedéna, industri, konsumén bakal mayar dua tol. Éta 9 euro plus PPN pikeun tiap kW tina kakuatan panél ditambah variabel anu aya hubunganana sareng biaya énergi. "Éta anu leres-leres mangaruhan" Numutkeun ka sababaraha ahli di séktor éta, sareng éta bakal sakitar 5 sen kanggo tiap kWh anu ngahasilkeun sareng dikonsumsi.

Kusabab biaya pikeun sistem, Kapuloan Balearic sareng Kapuloan Canary bakal dibebaskeun tina tol.

tegalan angin di Kapuloan Kanaria

Saha anu kaputusan ieu pikaresep?

Industri ngabéla yén Keputusan Karajaan dimaksudkeun pikeun ngajamin stabilitas ékonomi sareng kauangan sistem sareng nyegah sadaya konsumen tina «subsidi»Konsumsi diri, pikeun aranjeunna nyaéta« tol solidaritas ».

Tapi pikeun ningali sistemna, urang kedah analisa laporan pendapatan REE (Red Eléctrica Española), sareng perusahaan listrik anu ageung, sapertos Iberdrola, Endesa…. Urang tiasa tingali yén dina sadayana hasil na billionaires, sanés hasil global, tapi hasil di Spanyol.

Investasi ku perusahaan listrik ageung di Kapuloan Kanaria

Nalika pamaréntah nyarioskeun "sistem," seueur organisasi Aranjeunna naroskeun nyarios "pernyataan pendapatan perusahaan listrik ageung."

2016 hasilna

Endesa

Listrikna Endesa parantos nembak 30% na kauntungan bersih. Dina 2016, perusahaan dipimpin ku Borja Prado éta parantos kéngingkeun 1.411 juta euro, numutkeun inpormasi anu parantos dikirimkeun ka National Security and Market Commission (CNMV).

Keuntungan operasi kotor anjeun (Ebitda) parantos naék ku 13%, janten 3.432 juta; jeung 'aliran kas'(Arus kas) tina operasi parantos naék 13% deui, ngahontal 2.995 juta euro.

Iberdrola

Iberdrola ditutup 2016 ku laba bersih 2.705 juta euro, inohong anu ngagambarkeun paningkatan 11,7% dibandingkeun taun kamari. Untung bersih anu teras-terasan parantos ningkat ku 12%, dugi ka 2.531,7 juta.

Keuntungan operasi sateuacan amortisasi (ebitda) nangtung dina 7.807,7 juta, 5,5% langkung, sedengkeun laba operasionalna naék 18,9%, janten 4.554 juta. Ngeunaan margin kotor, éta parantos naék 0,6%, janten 12.916,2 juta.

Gas alam

Gas alam meunang 1.347 juta euro dina 2016, anu hartosna ngirangan kauntungan 10,3%, kapangaruhan ku a kontéks ngarugikeun di pasar internasional, diwatesan ku pangaruh variasi kurs sareng halangan dina bisnis khusus na, sapertos campur tangan anak perusahaan Kolombia Electricaribe dina bulan Nopémber.

Organisasi pikeun pertahanan hak-hak konsumén (FACUA) ogé nyatakeun yén pamaréntah maksa "kapentingan perusahaan listrik ageung tibatan konsumen, anu dirugikeun ékonomis«. Hanjakalna, urang tiasa émut yén "sistem anu ngalanggengkeun parantos nyababkeun ningkatna listrik pikeun bumi tina 74,93% dina sapuluh taun ka pengker."

Hanjakalna, Greenpeace sareng organisasi sanésna gaduh negeskeun ieu 2 taun ka pengker éta kalayan léngkah-léngkah ieu, pamaréntah parantos masihan pimpinan ka oligopoli listrik".

Nyatana, Pamaréntah Taun anu sami ieu, anjeunna nyéépkeun tagihan anu ngadukung konsumsi diri listrik tanpa tuduhan sareng anu didukung ku sadaya parpol, kecuali PP sareng Foro Asturias. Pembenaran na nyaéta hartosna panurunan panghasilan sareng 162 juta euro per taun moal dikumpulkeun ngalangkungan pajak.

Numutkeun ka pamaréntah, éta mangrupikeun mandiri, éta henteu ngadukung

Numutkeun ka Eksekutif Mariano Rajoy, ku ngirangan konsumsi anu ngahasilkeun énergi nyalira, éta maksa jalma anu teu ngagaduhan fasilitas sapertos kitu pikeun nganggap biaya anu langkung ageung pangropéa sistem. Salaku tambahan, éta pamasangan fotovoltaik lumayan mahal, maka éta mangrupikeun hal pikeun jalma beunghar anu nekenkeun kateusaruaan sosial nagara urang.

panel surya anu tiasa dianggo sareng radiasi panonpoe anu handap

Sababaraha organisasi sapertos OCU ngabubarkeun dua alesan ieu. Mimiti, aranjeunna membela manpaat konsumsi diri pikeun kapentingan umum, "sauyunan sareng ideu solidaritas", sapertos ngirangan émisi gas rumah kaca, impor suluh fosil, ningkat kasaimbangan pamayaran, padamelan. Kadua, aranjeunna negeskeun yén ku régulasi konsumsi mandiri anu sami sareng anu disatujuan di sakumna dunya anu ngadorong bantosan pikeun akuisisi sareng pamasangan peralatan, listrik tina panél langkung mirah langkung mirah tibatan anu ayeuna urang mayar . Nyatana, konsumsi diri bakal janten hiji alat deui ngalawan kamiskinan tanaga sareng henteu sami.

Perusahaan anu nyéépkeun seueur bahan bakar fosil

Naha Pamaréntah hoyong mihak ka perusahaan listrik ageung?

Sababaraha organisasi konsumen émut yén "sanaos sigana démo sareng gampang" - yén panto anu ngagolak, nalika saurang politikus angkat ti umum ka swasta, henteu diwatesan ku kasus-kasus anu paling dikenal dina posisi paling luhur, sapertos hubungan tilas présidén tina pamaréntah Felipe Gonzalez sareng Gas Natural Fenosa, atanapi José María Aznar sareng Endesa, tapi langkung saé aya sababaraha posisi posisi manajemén tengah anu gumantung kana panto-panto éta pikeun terus muter.

Tapi salaku tambahan, anjeunna nunjukkeun, Pamaréntah ngabéla yén "hal-hal penting, sapertos pasokan énergi, kedah diurus ku perusahaan ageung, sareng urang kedah aya juara Spanyol hébat ngagaduhan beurat di dunya sareng ékonomi urang tiasa hirup. Ieu ngalibatkeun mastikeun yén dina pasar anu ditawan, aranjeunna gaduh pendapatan anu cekap ngarah henteu kaleungitan pijakaneun dina persaingan sengit anu aranjeunna jaga sareng perusahaan anu sami ti nagara-nagara sanés di dunya. Pertahanan aranjeunna kalayan biaya naon.

Masalah booming

Sakumaha anu dijelaskeun ku sababaraha ahli:

"Masalah anu dimangpaatkeun ku utiliti nyaéta aranjeunna teuing nginvestasi dina pepelakan siklus gabungan, pabrik produksi anu ngagunakeun gas pikeun ngahasilkeun listrik. Tutuwuhan ieu, kusabab krisis, damel 800-1.000 jam sataun, nalika éta kedah janten 5.000-6.000 jam. Upami konsumsi nyalira diijinkeun ku peraturan anu wajar, sanés kusabab éta pikaresep tapi henteu ngarugikeun éta, tibatan damel 800 jam éta bakal dianggo 100, sareng éta tetep bakal langkung rumit pulih tina investasi ageung anu aranjeunna damel »

tutuwuhan biogas

Naha tatangga urang Éropa gaduh pajak matahari?

Sakumaha émut anjeun Uni Photovoltaic Spanyol (Unef), organisasi anu ngahijikeun sakitar 300 perusahaan di séktor di Spanyol. Nagara anu sinar matahari anu melimpah, dimana éta ngajak ngamajukeun jinis énergi ieu, mangrupikeun hiji-hijina nagara anu ngatur paraturan "supados konsumsi diri henteu berkembang" (pajeg matahari).

Portugal

Tanpa ngalangkungan deui, tatangga urang Portugal «ngamungkinkeun pangembangan konsumsi nyalira dugi ka 1MW tanpa aya jinis tol sareng kasaimbangan bersih didamel ku mayar harga énergi surplus dina 90% harga pasar na »

Énergi surya di Portugal, investasi anu langkung nguntungkeun tibatan di dieu

Perancis

Di Perancis parantos mutuskeun bet dina énergi fotovoltais. Salaku bagian tina rencana pikeun ngalikeun tilu énergi fotovoltais na taun 2023, régulator énergi Perancis CRE parantos ngahimpun sababaraha tender pikeun proyék énergi terbarukan konsumsi komérsial.

ledakan panel surya di Perancis

Rencana éta kalebet proyék anu tiasa dianggap sedeng-ukuran, kalayan kapasitas antara 100 kW sareng 500 kW. Pikeun ngaksés bantosan, pamilik pamasangan éta kedah mandiri nyalira langkung ti 50% énergi anu dihasilkeun, Ngajual sésana ka perusahaan listrik publik Perancis EDF. Penjualan ieu bakal didorong ku bantosan tambahan 50 euro per jam megawatt dina fase kahiji ieu, turun ka 40 dina telepon terakhir pikeun rencana di 2020. Upami henteu nurut kana 50% minimum tanaga mandiri, remunerasi turun.

Alemania

Di Jerman, perusahaan listrik ageung sapertos E.ON ngamajukeun konsumsi diri palanggan. Kusabab April kamari, konsumén na bakal tiasa ngahasilkeun tanaga surya nyalira sareng nyimpen éta tanpa wates, kanggo nganggo engké kapan sareng kumaha aranjeunna hoyong. Jasa disebut SolarCloud- Produser tanaga surya bakal tiasa nyimpen jumlah anu teu aya watesna dina akun listrik virtual teras meakeun ti éta nalika aranjeunna meryogikeunna.

Di momen teu aya biaya

Keuheul sapertos kitu. Pajak matahari anu terkenal anu parantos kami carioskeun dina tulisan ieu, dilaksanakeun di akhir 2015 éta henteu dilarapkeun.

Sigana mah urut kapala kawijakan énergi Pamaréntah henteu ngagaduhan waktos pikeun ngarengsekeun pamekaran pangaturan anu diperyogikeun ku panerapan éta. levy dina pamasangan fotovoltaik pikeun tetep nyambung kana jaringan suplai.

Numutkeun ka José Donso, diréktur umum UNEF: Hukum pajeg panonpoé parantos disatujuan, tapi paréntah menteri anu bakal mekarkeun norma kurang. Éta sababna Pamaréntah teu acan nagih sanés euro pikeun pajeg panonpoé. Salaku tambahan, oposisi nyobian permanén nganonaktifkeun hukum éta pikeun nyegah tina maju.

Pokokna, tol éta mangrupikeun icing potongan anu diprakarsai ku pihak populér dugi ka taun 2010, anu ngantunkeun énergi anu terbarukan sacara umum tanpa sumber énergi. bonus produksi. Potongan éta dumadakan ngalumpuhkeun pamekaran téknologi bersih sareng, khususna, fotovoltaik sareng konsumsi mandiri listrik.

Tesla ngaluarkeun pajak matahari

Sanaos guligah anu ageung tina 'pajeg matahari' anu disebatkeun Pamaréntah Mariano Rajoy dina akhir 2015, Amérika Tesla parantos ngamimitian nampi paréntah pikeun masang na Hateup Solar. Digabungkeun sareng batré gudang Powerwall 2 na, hateup panonpoe anu revolusioner ieu bakal ngamungkinkeun bumi dijaga ku énergi terbarukan nganggo ubin atap ubin kaca sareng sél surya terpadu.

Tesla Solar Roof, ledakan anyar Elon Musk

di na warung online, Tesla parantos ngamungkinkeun para nasabah Spanyol mesen Atap Surya saatos mayar setoran 930 euro. Jaminan ieu "tiasa dibalikeun deui dugi ka réngsé ngagaleuh sareng nampi perjanjian pamasangan." Perusahaan henteu nawiskeun henteu aya inpormasi ngeunaan harga atanapi tanggal kiriman. "Anjeun tiasa mesen sareng kami ngajamin anjeun konsultasi taun payun nalika sayogi di pasar, teras anjeun tiasa mutuskeun badé teraskeun atanapi henteu; Upami anjeun henteu kersa, artos kanggo reservasi dibalikeun deui ”, ngajelaskeun jasa telepon na di Spanyol.

Tilu tihang énergi ngarobih

Pikeun Elon kasturi aya tilu bagian dina ngarobih kana tanaga surya: generasi (dina bentuk panel surya), neundeun (aki) sareng transportasi (mobil listrik). Maksudna nyaéta ngaliput tilu léngkah sareng perusahaan na Tesla.

Elon Musk pangadeg Tesla sareng SolarCity

Maka ideu ngiringan panel sareng aki-aki. Dugi ka ayeuna, saha waé anu hoyong bet dina tanaga surya sareng ngalakukeun tanpa jaringan listrik sabisa-bisa peryogi mésér panél ti perusahaan kadua, sareng aki-aki ti Tesla. Ti saprak ayeuna, léngkahna bakal aranjeunna saderhana pisan, Kusabab panél sareng batréna bakal ngahiji. Upami urang nambihan mobil listrik Tesla sareng carjer énggal pikeun éta, urang gaduh 3-in-1 anu sampurna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ernest L cenahna

    Jesualdo Domínguez-Alcahud Martín-Peña dituduh memeres ku présidén Coursesdeforex.es, Manuel Cabanillas Jurado, ti saha anjeunna muatan 70.000 euro pikeun nutup mata kana sababaraha kalainan anu ditanggung ku organisasi éta.
    Jesualdo Domínguez-Alcahud Martín-Peña nyaéta jalma korupsi teu isin-isin anu nyumput di tukangeun Komisi Pasar Sekuritas Nasional (CNMV) ngalakukeun kajahatan.