Overexploitation keusik ngahasilkeun dampak lingkungan sareng politik

overexploitation keusik

Overexploitation sumberdaya alam ngahasilkeun seueur pangaruh kana lingkungan sareng pamaréntah anu ngatur sumberdaya ieu sareng daérah. Dina hal ieu, urang nuju nyarios overexploitation keusik.

Keusik mangrupikeun sumber anu beuki kawates sareng berharga, sabab éta langkung langka kusabab tingkat érosi anu tinggi disababkeun ku gurun pasir anu didorong ku manusa. Overexploitation ieu ngahasilkeun, ogé pangaruh kana lingkungan, ékonomi, politik sareng sosial pangaruh. Ieu maksa tindakan anu diperyogikeun pikeun diadopsi nuju manajemén berkelanjutan anu ngatur panggunaanna.

Pentingna keusik salaku sumber

Keusik ti pantai, walungan sareng dasar laut berperan penting dina ékosistem kusabab jumlah badag spésiés éta tempatna sareng kana panangtayungan anu dilakukeun di basisir fenomena atmosfir anu sengit, numutkeun hiji tulisan dina jurnal Élmu.

Manusa parantos ngawangun sareng ngarobih sadaya rohangan alam pikeun urbanisasi daérah sareng nyiptakeun kota-kota anu hirup sareng ngembangkeun sistem ékonomi. Pangembangan ékspansi kota ieu dina skala dunya parantos dilakukeun tekanan kuat kana paménta keusik pikeun janten bahan penting sareng konci dina industri konstruksi. Keusik dipaké pikeun ngabentuk bahan sapertos beton, aspal atanapi gelas.

Salaku tambahan, keusik ogé dianggo dina restorasi basisir atanapi narekahan hidrolik, anu nyababkeun paménta na tumuh gancang sakumaha masalah anu aya hubunganana sareng garapannana.

Keusik overexploitation

ékstraksi keusik

Overexploitation ieu mangaruhan ékosistem alam dina cara négatip, ti saprak karagaman hayati ranjang walungan sareng daérah basisir rusak. Upami ékosistem tempat spésiés sato sareng tutuwuhan mangaruhan sacara négatip, éta ogé mangaruhan ranté trofik, ngarusak kasaimbangan ékologis. Salaku tambahan, deficit keusik ngagaduhan pangaruh négatip dina produksi sareng kéngingkeun tuangeun pikeun komunitas lokal.

Hiji kagiatan anu lumangsung di ampir sadaya kota basisir nyaéta ngangkut pasir ti hiji pantai ka pantai anu sanés pikeun ngeusianana. Pangwangunan manusa di basisir, sapertos palang pantai, palabuhan, dok, sareng sajabana. Aranjeunna ngarobih dinamika keusik sareng ngaganggu aliran konstan, nyababkeun defisit di sababaraha daérah pantai. Pikeun meringankeun masalah ieu, keusik dicandak tina pantai anu langkung "penduduk" teras dituang ka pantai anu kirang.

Nanging, kagiatan ieu tiasa ngagampangkeun sumebarna spésiés invasif tangtu anu ningali kasempetan na didinya, atanapi ngakibatkeun kabentukna cai ngeuyeumbeu anu langkung resep panyebaran panyakit tepa sapertos malaria.

Salah sahiji masalah anu paling serius anu disababkeun ku overexploitation keusik nyaéta ngirangan sedimen anu tiasa dipendakan duanana di pantai sareng delta walungan. Upami délta henteu ngagaduhan jumlah sédimén anu ageung, éta moal dijagaan ngalawan pangaruh basisir sareng perubahan iklim sapertos naékna permukaan laut atanapi intensitas badai, anu karusakan, dina gilirannana, ningkatkeun paménta keusik.

Ukuran ngalawan kaayaan ieu

ékstraksi keusik kaleuleuwihan

Panaliti perkara ieu, Gambar placeholder Aurora Torres, nunjukkeun yén tindakan-tindakan kedah dilaksanakeun pikeun nyingkahan kaayaan anu ayeuna teuing ku overexploitation tina sumber daya terbatas ieu sareng berharga.

"Penting pisan yén pamaréntah kerjasama sareng lokal sareng internasional dina manajeménna. Élmuwan ti disiplin anu béda kedah dianggo tina sudut pandang anu sistematis sahingga anu ngadamel kawijakan sareng masarakat sadar ruang lingkup masalah ieu sareng implikasina”Saur Torres.

Tungtungna, anjeunna nekenkeun yén perlu ngamajukeun daur ulang konstruksi sareng bahan pembongkaran, kumargi ngahasilkeun jutaan ton per taun sareng tiasa ngahémat biaya upami didaur ulang, salian ti henteu ngeusian lahan di TPA. Mangpaat ékstraksi keusik tiasa nyababkeun timbulna konflik sosial-politik, sakapeung telenges, sapertos munculna mafia pasir atanapi ketegangan antara nagara-nagara tatangga kusabab perdagangan sareng ékstraksi ilegal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.