Dijieun sél super surya

sél super surya Sél fotovoltaik silikon ngadominasi pasar tanaga surya, sanaos aya téknologi alternatip anu nganggo bahan organik -salaku bahan dina tahu sareng uyah mandi- Aranjeunna parantos nyobian méréskeun aranjeunna salami sababaraha taun. Hiji studi anu diterbitkeun Senén kamari dina jurnal Énergi Natura Anjeunna ngusulkeun solusi pikeun salah sahiji masalah utama dina tanaga surya, épisiénsi (nyaéta limbah cahaya alami dina sistem ayeuna), sareng nunjukkeun yén panel silikon anu langkung épisién tiasa di jalan. Kunta Yoshikawa, ahli di daérah éta, parantos nampilkeun sél munggaran anu didamel ku bahan ieu anu ngaleuwihan efisiensi 26% pikeun ngarobah sinar panonpoé kana listrik, anu ngagambarkeun paningkatan 2,7% dina photoconversion dibandingkeun sareng rékaman sateuacanna (25,6%).

Pikeun ngahontal hasil anu luar biasa ieu, Yoshikawa sareng timnya parantos ngembangkeun hiji struktur dumasar kana heterojunction -Struktur anu diwangun ku dua lapisan- silikon monocrystalline kalayan lapisan luhur silikon amorf, desain anu sakaligus ningkatkeun panangkepan sinar panonpoé sareng konversi kana énergi listrik.

Sipat penting alat sapertos umur jasa, résistansi séri sareng sipat optik kedah sakaligus ditingkatkeun pikeun ngirangan limbah cahaya. Nerapkeun yén téknologi tiasa nyababkeun efisiensi énergi 29% dina taun-taun ka payun, panulis panulis nyerat.

MIT ogé ngajantenkeun umum di 2016 nyiptakeun panel surya anu tiasa ngahasilkeun tanaga 20 kali langkung seueur tibatan alat tradisional. Sél-sél éta ngagaduhan langkung pinter, numutkeun katerangan anu dimuat dina majalah Élmu Énergi sareng Lingkungan: aranjeunna nangtung sareng ngalih ti hiji sisi ka sisi sanésna pikeun nuturkeun gerak matahari tina penampilan na di cakrawala dugi ka magrib.

Julio Amador Guerra, diréktur gelar master dina Renewable Energies sareng Lingkungan di Polytechnic University of Madrid, ngajelaskeun yén paningkatan épisiensi sél surya ngajantenkeun aranjeunna langkung saing sareng sumber énergi konvensional. "Desain anyar ngamungkinkeun gaduh langkung seueur kakuatan pikeun permukaan anu sami anu diilikan ku modul fotovoltaikKalayan kecap séjén, dimungkinkeun pikeun kéngingkeun langkung seueur tanaga surya per luas permukaan, anu nyababkeun turunna biaya téknologi ieu. Konsumén tiasa ngagaduhan kakuatan sareng tanaga langkung seueur tanpa mayar langkung seueur pikeun struktur pangrojong modul atanapi pamasangan listrik ", saur anjeunna.

solar

Guerra komitmen pikeun terus ngembangkeun énergi panonpoé photovoltaic kalayan "sadaya bahan anu mungkin" - silikon kristal, cairan mékanis, sél organik sareng anorganik, tapi nunjukkeun yén kamajuan panilitian sareng téknologi kedah dibarengan ku kamajuan politik. "Halangan hukum pikeun konsumsi énergi ieu kedah dileungitkeun", Anjeunna ngajaga. Pamaréntah Spanyol nyatujuan, dina 2015, anu disebut pajeg panonpoé, anu pajeg konsumsi nyalira énergi anu dihasilkeun ku panel surya. "Kami kedah netepkeun mékanisme anu ngamungkinkeun énergi anu terbarukan bersaing dina istilah anu sami sareng sésa téknologi énergi konvensional, tumut kana sadaya épék lingkungan ”, ngabélaan ahlina.

solar

Tuduhan Brussel ngalawan Spanyol

Brussel parantos terakhir ka muatan ngalawan sababaraha halangan anu Pamaréntah Spanyol nyobian maksakeun konsumsi diri listrik di nagara urang. Komisi Éropa parantos ngirim serat anu tangguh ka Menteri Energi sareng Industri, anu ayeuna dipimpin ku Álvaro Nadal, pikeun ngartos alesan anu aya dina halangan administrasi anu ditumpukeun ku portopolio.

Dina surat ieu, anu ngagaduhan El Periódico de la Energía, Brussel ngalawan panerapan peraturan énergi anu dilaksanakeun ku Pamaréntah. Nyaéta, kana séri sarat anu kudu dipiboga ku hiji individu pikeun bisa nyayogikeun énergi.

Komisi parantos ngagagas kontak sareng pejabat Spanyol pikeun netelakeun alesan na anu prosedur ieu diwanohkeun ", parantos mastikeun Paula Abreu, Kepala Energi Terbarukan dina Direktorat Jéndral Énergi Komisi Éropa. Kapala Energi Terbaruan dina Direktorat Jéndral Énergi Komisi Éropa, Paula Abreu, parantos nyatakeun ieu dina serat anu dikirim ka kantor Holtrop, anu mamatahan Platform pikeun Modél Énergi Anyar, organisasi anu nyumpatkeun peraturan konsumsi nyalira ka Brussel.

Dina pengertian ieu, Komisi Éropa parantos narik perhatian ka Spanyol pikeun sababaraha halangan pikeun hak Éropa sareng parantos masihan conto ka Spanyol pikeun leres-leres ngapdet peraturan tentang konsumsi diri. Janten, éta nyungkeun Pamaréntah pikeun mempermudah prosedur administrasi

Arahan Éropa peryogi prosedur saderhana sareng masihan conto ka Spanyol, sedengkeun Rajoy keukeuh ngajaga sistem listrik ayeuna dumasar kana kriteria ngumpulkeun pajeg. Ukuran éta bakal ngarugikeun langkung alit pikeun artos publik tibatan pangsiun awal tina 20% padamel anu stevedoring.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.