Aranjeunna ngajukeun nyiptakeun laguna buatan pikeun ngahasilkeun énergi.

Halangan jijieunan tina proyék Daya Laguna Tidal

Inggris, khususna Perusahaan Kakuatan Laguna Tidal ngajantenkeun rada raoseun, upami teu mereun dina pamendak kuring, usul ngawangun a jaringan laguna anu aya di sakuriling pantai di Inggris pikeun nyayogikeun padumukna ku sumber énergi anu tiasa dibangkitkeun.

Kacipta laguna buatan ieu Éta sigana sapertos ideu anu ambisius pisan dina bagian perusahaan ieu éta utamina dumasarkeun kana tiasa ngamangpaatkeun énergi pasang surut yén laguna ieu bakal diciptakeun nalika aranjeunna dina tingkat anu bénten antara duanana jilid cai, simulasi pasang surut.

Upami anjeun henteu émut naon énergi ieu diwangun, anjeun tiasa ningali tulisan éta "Bedana antara énergi pasang sareng énergi gelombang"

Aranjeunna hoyong nyarupaan pabrik giling anu mangabad-abad parantos ngamangpaatkeun kakuatan cai nalika ngaliwat pabrik tiasa ngagiling séréal, anu dina tingkat tafsirkeun sanés roda ngagiling aranjeunna mendakan turbin sareng gaganti angin aranjeunna anggo arus pasang surut, kusabab turbin sacara praktis sami sareng turbin angin kalayan bedana angin.

Naha anjeun bet dina nyiptakeun laguna buatan?

Daripada nempatkeun kakuatan angin parantos milih énergi pasang surut kusabab kapadetan cai, khusus kapadetan udara 832 kali kirang padet tibatan cai laut, anu hartosna éta angin 350 km / jam ngagaduhan énergi kinétik langkung kirang tibatan arus laut 5 simpul.

Cangreud? Cangreud tiasa disada sapertos sistem pangukuran di laut, tapi anu pasti kuring bakal nyaritakeun yén cangreud sami sareng 1,85km / jam, janten 5 knot janten 9,26 km / jam, anu anjeun tiasa tingali éta bédana .hatur nuhun ageung kana kapadetan cai laut.

Salaku tambahan kami ogé boga kaunggulan éta turbin pasang surut langkung alit tibatan turbin angin sareng operasina saderhana pisan.

Cukup pikeun unggal turbin pikeun muterkeun pikeun ngahasilkeun listrik anu dianggap perlu sareng engkéna ditransferkeun kana taneuh ku kabel.

Desain turbin Inggris

beginnings

Tidal Lagoon Power, nyaéta jalma anu tanggung jawab pikeun perusahaan parantos ngusulkeun mimitian ku tés sareng laguna buatan manusa munggaran di Swansea Bay anu aya di Wales.

Kalayan ieu aranjeunna perkirakeun kéngingkeun pasokan sakitar 150.000 rumah tangga teu kurang, pikeun engké nyiptakeun langkung seueur sela tina jenis ieu sareng buka anyaman jaringan pikeun kalebet kana proyék 6 situ langkung ayana di Colwyn Bay, Somerset, Cardiff, West Cumbria, Bridgwater sareng Newport.

Tiasa nutupan kakuatan pasang surut dugi ka 8% paménta Inggris.

Upami anjeun masih henteu tiasa biasa sareng gedena proyek ieu, cukup ngadamel gambar mental "laguna" (salah sahiji laguna anu diusulkeun) kalayan 22 km halangan buatan di laut kalayan sakitar 90 turbin.

Karya ageung!

Desain Halangan Tukang Laguna Daya Laguna

Turbin hidrolik ieu bakal dioptimalkeun ku dua arah pamasangan kalayan diaméterna langkung ti 7 méter, sahenteuna ieu anu badé dipasang perusahaan.

"Énergi poténsi téoritis maksimum anu tiasa kawengku salami sataun ku usum anu sami, tapi tanpa laguna buatan, éta ngahontal 20% énergi pasang surut. Téknologi anu kami anggo ngamungkinkeun anjeun ningkatkeun kuota ieu dugi ka 60%”, Aranjeunna ngajelaskeun ti perusahaan.

Menteri Énergi Inggris parantos masihan jalan payun sanaos pastina, proposal ieu ogé ngagaduhan lawan anu nunjukkeun yén biaya damelna bakal ningkatkeun tagihan rumah tangga ku 34 euro sahenteuna 120 taun, ngahontal biaya total sakitar 1.200 juta euro.

Upami anjeun ngantep kuring masihan pendapat kuring ngeunaan hal éta, maka pasihkeun ka kuring tanpa aya ragu-ragu, kuring moal hariwang ngeunaan tagihanana sabab dina akhir dinten anjeun investasi dina énergi terbarukan sareng sustainable dina jangka panjang ( 120 taun teuing) bakal mayar sabab anjeun bakal ngirangan konsumsi listrik, tapi kuring langkung paduli kana pangaruh lingkungan anu bakal dihasilkeun.

Ku ieu kuring hartosna ngawangun 6 atanapi 7 laguna buatan di laut kalayan sakitar 22 km halangan éta bakal ngancurkeun seueur ékosistem anu ngabalukarkeun gangguan anu luar biasa sareng kaleungitan kaanekaragaman hayati.

Janten anjeun kedah ningali pisan kana sagala rupa detil sareng ngaevaluasi dampak ieu sareng sababaraha anu sanés, bahkan upami pikeun nangtang énergi anu tiasa dibangkitkeun, urang ogé kedah ngurus naon anu parantos dipiboga sareng henteu leungit.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Emilio martin cenahna

    Kami gaduh jalan, muara sareng rawa anu tiasa ngalakukeun pangaruh anu sami panginten kalayan biaya ékonomi sareng ékologis anu langkung alit, sapertos di pabrik pasang surut. Di Perancis parantos aya pembangkit listrik meromotip mangtaun-taun

    1.    Daniel Palomino cenahna

      Anjeun leres leres Emilio, aya hal-hal anu langkung gampang dilakukeun sareng écés kalayan pangaruh lingkungan anu handap, anu bakal aya.
      Di Inggris tétéla aranjeunna hoyong badé ageung tapi hal anu séjén nyaéta aranjeunna tiasa.

      Kami bakal awas ningali kumaha proyékna mekar sareng upami éta kalaksanakeun atanapi henteu.

      Nuhun kana koméntar sareng salam.

bool (leres)