Nopal pikeun ngahasilkeun énergi

El nopal Mangrupikeun pepelakan anu beunghar gula sareng tingkat alkohol anu luhur, janten ngagaduhan kualitas alami anu penting pisan kanggo dianggo dina produksi biogas atanapi énergi listrik.

Hasil tinggi na diverifikasi ngémutan yén 1 héktar nopal tiasa ngahasilkeun 43.200 méter kubik biogas atanapi 25.000 liter solar, langkung saé dina jinis sanésna biomassa.

Kapasitas kalori nopal sami sareng gas bumi tapi langkung bersih.

Pepelakan ieu henteu meryogikeun mesin ageung atanapi prosés pikeun ngokolakeunana janten mangrupikeun alternatif anu tiasa dihasilkeun biofuel atanapi énergi.

Prosés ngarobih nopal kana bahan bakar hayati nguntungkeun sacara ékonomis, kusabab kitu ledakan anu hebat diperkirakeun ngagunakeun pepelakan ieu salaku sumber énergi.

Méksiko mangrupikeun produsen utama nopal kumargi éta mangrupikeun kadaharan pribumi anu seueur dikonsumsi ku pendudukna. Nyanghareupan skénario anyar ieu, nagara ieu ngagaduhan kasempetan pikeun ningkatkeun produksi sareng ngahasilkeun kauntungan anu signifikan.

Nopal ditambihan kana daptar panjang pepelakan anu énergi tiasa dihasilkeun atanapi suluh. Penting pikeun pepelakan anu béda dianggo pikeun nyingkahan monokultur pikeun panggunaan énergi kusabab éta tiasa ngarusak lingkungan sareng ngarusak kaayaan alam sahingga lahanna henteu tiasa teras dianggo.

Pamakéan téhnik sareng prosés tatanén anu sustainable penting pisan pikeun tiasa ngahasilkeun suluh dumasar pepelakan dina jangka panjang.

Pir bijil mangrupikeun bahan baku anu saé pikeun pepelakan biogas sabab murah sareng ngahasilkeun anu saé pisan, tapi produksi penting diperyogikeun pikeun nyayogikeunana.

Ngaevaluasi kapasitas sareng kaayaan produksi anu diperyogikeun pikeun masing-masing pepelakan penting nalika milih jinis pepelakan anu dianggo pikeun pembangkit listrik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   fsg_etsia cenahna

    Salaku panaliti didedikasikan pikeun diajar nopal salaku panen tanaga, kuring tulus ngahargaan ayana tulisan ieu, tapi kuring pikir bakal disarankan pikeun jaga sakedik deui dina nyeratna (supados henteu nimbulkeun salah paham) sareng marios poténsial poténsi produksi biogas, digedékeun Numutkeun kuring, bahkan dina skénario anu pangsaéna.

bool (leres)