Ngitung kakuatan listrik

ngitung kakuatan listrik

Upami urang hoyong ngamimitian ngahémat tagihan listrik urang kedah diajar ngitung kakuatan listrik urang peryogi di bumi urang. Mutuskeun kakuatan ieu rumit tiheula tapi, dina jangka panjang, éta tiasa ngabantu ngahemat seueur sareng ngaluarkeun pangotor sababaraha pangotor kana atmosfir. Upami urang parantos ngontrak kakuatan listrik langkung handap tina anu diperyogikeun, éta normal pisan pikeun Saklar Kontrol Daya (ICP) sareng catu daya dipotong pikeun sababaraha waktos. Ieu anu biasa dikenal salaku "jumping lead".

Ku alatan éta, upami anjeun teu hoyong ieu kajantenan ka anjeun, dina tulisan ieu kami bade nyarios kumaha ngitung kakuatan listrik.

Naon kakuatan listrik

kakuatan disewa

Kakuatan nyaéta jumlah énergi anu dihasilkeun atanapi dikonsumsi pikeun unggal unit waktos. Waktos ieu tiasa diukur dina detik, menit, jam, dinten ... sareng kakuatan diukur dina joule atanapi watt.

Énergi anu dihasilkeun ngalangkungan mékanisme listrik ngukur kamampuan pikeun ngahasilkeun karya, nyaéta, sagala jinis "usaha". Pikeun langkung ngartos deui, hayu urang nempatkeun conto saderhana damel: manaskeun cai, mindahkeun wilah kipas, ngahasilkeun hawa, ngalir, jst. Sadaya ieu meryogikeun padamelan anu ngatur pikeun ngatasi kakuatan anu lawan, gaya sapertos gravitasi, gaya gesekan sareng taneuh atanapi hawa, hawa anu parantos aya di lingkungan ... sareng padamelan éta dina bentuk énergi (tanaga listrik, termal , mékanis ...).

Hubungan anu diadegkeun antara énergi sareng kakuatan nyaéta laju dina énergi dikonsumsi. Nyaéta, kumaha énergi diukur dina joule anu dikonsumsi per unit waktos. Unggal joule anu dikonsumsi per detik mangrupikeun hiji watt (watt), janten ieu mangrupikeun ukuran pangukuran pikeun kakuatan. Kusabab watt mangrupikeun unit anu alit pisan, kilowatt (kW) biasana dianggo. Nalika anjeun ningali tagihan listrik, alat-alat sareng sajabina, éta bakal kW.

Ngitung kakuatan listrik pikeun ngontrak

ngitung kakuatan listrik bumi

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun dina awal tulisan, upami kami ngagaduhan kakuatan listrik anu dikontrak langkung handap tina anu dibutuhkeun, urang bakal ngagaduhan masalah sareng catu daya teras-terasan. Di sisi anu sanésna, kaayaan éta ogé tiasa lumangsung anu kakuatan listrik anu urang gaduh langkung luhur tibatan anu urang leres-leres butuhkeun. Sanaos ICP moal ponténg, kami bakal mayar kaleuwihan tagihan listrik urang. Kusabab konsumen naon waé tiasa ngarobih kakuatan anu dikontrak iraha waé, perlu diajar ngitung listrik anu urang peryogikeun.

Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah nganalisis kakuatan maksimum anu didaptarkeun di bumi dina sababaraha bulan ka pengker sareng tingali di bulan mana aya paménta anu langkung ageung atanapi kirang. Henteu perlu ngarobih kabiasaan konsumsi, tapi nyaluyukeun padamelan pikeun urang. Salaku conto, upami konsumen parantos ngontrak kakuatan 5.5kW sareng maksimal dihontal salami sasih-bulan sateuacana henteu ngaleuwihan 4.5kW poténsial, kontraktorna tiasa dikirangan janten 4.4kW pikeun ngahontal tabungan tagihan listrik dugi ka 38.34%.

Konsumsi alat-alat rumah tangga

Kusabab henteu sadaya alat listrik nganggo énergi anu sami, penting pikeun terang langkung seueur panggunaan anu paling sering dianggo. Sabenerna, sajumlah ageung alat-alat listrik dianggo unggal dinten di bumi, nanging, anu peryogi daya listrik anu luhur henteu biasana dianggo pikeun waktos anu lami. Alat-alat ieu nyaéta: gelombang mikro, mesin cuci, pengering, kompor keramik, mesin cuci piring, alat keur manggang roti, oven, pemanasan, kompor, radiator, pamanas jeung turunan.

Alat-alat listrik anu nyéépkeun listrik paling henteu aya hubunganana sareng waktos aranjeunna damel nyaéta komputer, kulkas, tipi, lampu bohlam (khususna upami bohlam LED), carger seluler, antara séjén. Ngitung kakuatan listrik anu diperyogikeun tiasa ngabantosan ngirangan biaya unggal bulan sareng nyegah pareum listrik kusabab kakuatan anu dikontrak. Di Spanyol, rata-rata kakuatan listrik anu dikontrak ku mayoritas penduduk nyaéta antara 3.45 sareng 4.6kW.

Kumaha ngitung kakuatan listrik

Pikeun ngitung daya listrik anu urang kedah kontrak, perlu terang sabaraha konsumsi anu dihasilkeun unggal alat sareng sabaraha urang anu nyambungkeun dina waktos anu sami sacara sering. Urang ogé kedah terang jumlah jalma anu cicing di bumi, ukuran tina hartos sareng terang upami urang gaduh fase tunggal atanapi instalasi tilu-fase. Sadaya faktor ieu penting pisan pikeun terang kumaha ngitung kakuatan listrik.

Urang kedah terang yén kakuatan anu urang kontrak kedahna langkung handap tina kakuatan maksimum anu dituduhkeun dina buletin listrik. Upami palanggan kedah ngontrak kakuatan anu langkung ageung tibatan anu dituduhkeun dina buletin listrik, aranjeunna kedah nyungkeun buletin anyar sareng ngadamel modifikasi anu diperyogikeun pikeun adaptasi pamasangan listrikna. Buletin listrik mangrupikeun dokumén resmi anu nandeskeun urang dina kaayaan anu saé sareng kapasitas pamasangan listrik pikeun tiasa nyayogikeun pasokan. Nya naon ngabantosan yén pamasangan di bumi nyumponan sadaya sarat kaamanan pikeun narima pasokan listrik ti perusahaan utilitas.

Aya sababaraha cara pikeun ngitung kakuatan listrik anu dikontrak:

  • Nyewa tukang listrik pikeun ngaevaluasi perkakas di bumi sareng ngira-ngira kakuatan anu diperyogikeun.
  • Anggo kalkulator listrik anu sayogi ti seueur perusahaan listrik.
  • Ngukur kilowatt sacara manual, sanaos rada lami sareng pikaboseneun. Nanging, éta mangrupikeun prosés anu paling disarankeun kumargi éta prosés anu paling pas.

Pikeun ngitung kakuatan listrik di bumi penting pikeun ngémutan faktor sakaligus. Faktor ieu nunjukkeun kamungkinan sareng frékuénsi sababaraha alat listrik tiasa dianggo sareng nyambung dina waktos anu sami. Nilai maksimum indéks kasaluyuan nyaéta 1. Ieu hartosna yén sadaya alat-alat rumah tangga nyambung dina waktos anu sami. Formula anu paling disarankeun pikeun kasus ieu nyaéta kieu:

Télévisi (0,5 kW) + Vitroceramic (1,5 kW) + Mesin Cuci (1,5 kW) + Oven (2 kW) + Mesin cuci piring (2 kW) + Kulkas (0,5 kW) + Gelombang Mikro (1 kW) + Élmu panas (2 kW) = 11 kW. Faktor sasaruaan kedah dilarapkeun kana rumus ieu, janten 1 upami aranjeunna sadayana nyambung dina waktos anu sami sering, 0.5 upami aranjeunna kadang-kadang nyambung sareng 0.25 upami aranjeunna jarang nyambung. Pikeun hasil perkalian, 1kW ditambihkeun kanggo ngitung kakuatan listrik anu dikontrak minimum.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha ngitung kakuatan listrik anu anjeun kedah nyéwa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.