Roko ngotoran lingkungan salian ti ngarusak kaséhatan

El haseup Éta kabiasaan anu ngabahayakeun kaséhatan tapi ogé mangaruhan pangaruh négatip pikeun lingkungan.

Bako ngahasilkeun polusi atmosfir, déforestasi, perubahan iklim, generasi limbah sareng kahuruan leuweung.

Ayeuna di kaseueuran kota aya larangan ngeunaan ngaroko di rohangan anu tertutup janten tukang ngaroko di luar sareng ngahasilkeun émisi gas sareng polutan toksik ka atmosfir.

Unggal taun diperkirakeun sakitar 4,5 triliun butt atanapi roko dihasilkeun di dunya. Koko rokok ieu ngabutuhkeun 25 taun kanggo terurai di lingkungan.

Komponén anu paling penting tina roko éta tar sareng nikotin tiasa ngotorkeun dugi ka 50 liter cai salian ti maéhan lauk, manuk sareng sato anu ngahubungi résidu ieu.

Salaku tambahan, sajumlah ageung kertas dipaké pikeun nyieun roko sareng bungkus.

nu kahuruan leuweung Éta biasana dihasilkeun dina proporsi ageung ku bokong langkung pareum. Tapi ogé ni'mat déforestasi kumargi leuweung ditebang pikeun melak bako kusabab seueur paménta pikeun produk ieu di pasar.

Kasimpulanana, éta henteu ngan ukur ngarusak kasihatan tukang ngaroko, jalma-jalma disakurilingna, tapi ogé ngahasilkeun atanapi nguatkeun masalah lingkungan global.

Roko sanés kalakuan pribadi anu polos anu ngan ukur mangaruhan saha waé anu ngalaksanakeunana, tapi akibat ékologisna ngalegaan sareng seueur jalma anu ngalakukeun éta, parantos aya jutaan jalma anu ngaroko unggal dinten.

Upami urang resep miara lingkungan sareng kolaborasi ningkatkeun kualitas kahirupan di planét, urang kedah lirén ngaroko.

Industri bako mangrupikeun hal anu paling penting di dunya sareng anu paling sering di lobi di tempat anu sanés sahingga konsumsi bako henteu dibatesan, tapi éta nguntungkeun tina kasihatan masarakat sareng ogé masalah lingkungan anu parah.

Hésé kaluar roko tapi anjeun tiasa nyobian ngalakukeun éta sanés ngan ukur pikeun kaséhatan sareng kualitas kahirupan urang tapi ogé pikeun ngajaga lingkungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   gas cenahna

    hiji patarosan: butut roko, sabaraha liter cai anu sanggup dikotorkeun?

    1.    Patricia cenahna

      Teu aya ide

    2.    Ana cenahna

      Dugi ka 50 liter atanapi langkung

  2.   Flor cenahna

    éta uih parah kecapna.

  3.   Carmelo cenahna

    Sareng ngelek roda pabrik sapertos tulisan ieu Sakumaha seueur polusi?

  4.   jeans cenahna

    mugia Gusti kagungan rahmat ka umat manusa! lalaki anu sami ngancurkeun alam

  5.   Gonzalo cenahna

    Éta matak seueur sabaraha pecandu anu henteu terang-terang ngeunaan lingkungan kuring kumargi aranjeunna dirobih sareng dimanipulasi, aranjeunna henteu paduli upami ngarugikeun anu sanés upami ngahasilkeun haseup lingkungan, henteu aya anu langkung parah, upami salah henteu aya inpormasi, aranjeunna henteu paduli sareng aranjeunna ngamangpaatkeun rereged pecandu kana racun toksik anjeun kedah ngalarang sareng ngaleupaskeun

  6.   David cenahna

    Éta sadayana dina kasadaran unggal manusa… .. Tapi écés éta sapertos nyobian nyerah dahareun gancang. Ieu mangrupikeun hal anu aya dimana-mana sareng nyerang Sadar manusa.