Rékam dina kapasitas anu dipasang dina énergi anu terbarukan

Grid listrik

anyar kapasitas dipasang énergi terbarukan ditandaan anyar rékaman di 2016, Kalayan 161 gigawatts (GW) dipasang, anu hartosna éta total kapasitas di sakuliah dunya ningkat Ngaliwatan taun saméméhna nepi ka 2.017 gigawatt, teu kurang-kurang.

Kapasitas dipasang ieu nyaéta diwakilan utamina ku tanaga surya photovoltaic kalayan ampir 47%, dituturkeun ku angin ku 34% sareng énergi hidrolik 15,5%.

Tapi béja anu saé henteu bérés di dieu sareng éta énergi terbarukan janten pilihan anu paling murah.

Kontrak panganyarna netepkeun harga listrik terbarukan dina $ 0,05 per kilowatt jam, harga anu jauh di handapeun sarimbag bahan bakar fosil sareng generasi nuklir di masing-masing nagara anu ngagaduhan kontrak sapertos Denmark, Mesir, Mexico, India, Peru ...

La "Beban dasar" tina énergi nuklir sareng bahan bakar fosil parantos éta moal diperyogikeun sareng integrasi proporsi ageung pembangkit énergi anu tiasa dibangkitkeun salami aya kalenturan anu cekap dina sistem listrik, anu tiasa dihontal ngalangkungan jaringan, sistem panyimpenan, pompa panas, kendaraan listrik, union séktor sareng téknologi instrumental sapertos TIK, jsb.

Kalenturan ieu masihan kasaimbangan nepi ka generasi variabel na ogé ngaoptimalkeun sistem ngirangan biaya generasi.

Éta alesanana jumlah nagara anu parantos hasil ngatur puncak anu ngadeukeutan atanapi ngaleuwihan 100% generasi listrik kalayan énergi anu terbarukan parantos ningkat.

Di sisi anu sanésna, berkat tumuhna kapasitas dipasang dina énergi anu terbarukan salian ti turunna efisiensi batubara sareng efisiensi énergi, émisi CO2 global tina bahan bakar sareng industri tetep stabil pikeun taun berturut-turut katilu, sanaos pertumbuhan 3% dina ékonomi global sareng paménta énergi.

Warta positip

Dina 2016 ngeunaan 0,8GW, tina kapasitas panyimpenan énggal diawalan ngahontal perkiraan total tina 6,4GW dina akhir taun kusabab inovasi sareng solusi neundeun téhnologis anu nyayogikeun kalenturan anu langkung ageung kana sistem listrik.

Sajaba ti éta, pasar pikeun mini-grid sareng sistem otonom anu mekar ku cara gancang-gancang sareng model bisnis Pay-As-You-Go (PAYG) booming dirojong ku téknologi mobile.

Kalayan ieu urang tiasa nyarios yén perusahaan surya PAYG kalayan 3 juta dolar dina 2012, ngahontal 223 juta di 2016.

Présidén REN21, Arthur Zervos nyatakeun yén: "Unggal taun, dunya nambihan kapasitas énergi anu langkung terbaru dibandingkeun sareng kapasitas tambahan pikeun sadaya bahan bakar fosil anu digabungkeun.

Salah sahiji papanggihan anu paling penting dina GSR taun ieu nyaéta yén pendekatan sistemik sareng holistik penting pisan sareng kedah janten aturan tibatan dikecualkeun. Nalika bagian tina pembaruan anu bertumbuh, urang bakal peryogi Investasi anu langkung ageung dina infrastruktur, ogé sakumpulan alat lengkep: jaringan transmisi sareng distribusi anu saling terpadu sareng saling; ukuran anu nyaimbangkeun pasokan sareng paménta; gandeng séktor (contona, integrasi jaringan listrik sareng angkutan), ogé panggunaan rupa-rupa téknologi instrumental ”.

Warta goréng

Najan kitu, ngahontal tujuan tina perjangjian Paris bakal sesah kumargi transisi énergi henteu kajantenan gancang.

Sareng nalika investasi dina énergi terbarukan sareng kapasitas bahan bakar anyar sakitar dua kali lipat investasi pikeun suluh fosil, Investasi dina pamasangan énergi terbarukan anyar turun 23% dibandingkeun sareng 2015.

Investasi di nagara berkembang sareng pasar berkembang murag 30% (116,6 milyar dolar) sareng dina nagara maju turun 14% (125 milyar dolar).

Kitu ogé Investasi henteu ngarobih jalan sareng aranjeunna ngan ukur fokus kana tanaga surya photovoltaic sareng énergi angin, balikkeun kana sésana, diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan ngajaga pemanasan global di handap 2ºC.

Pamakéan téknologi terbarukan dina sektor pemanasan sareng pemanasan salian ti angkutan masih tangtangan kusabab sifat unik sareng distribusi pasar ieu.

Kitu ogé, aya ogé subsidi bahan bakar fosil éta ngahambat kamajuan nalika aranjeunna teraskeun sacara dramatis ngungkulan anu dipasihan énergi anu tiasa dibangkitkeun.

Dina 2014, proporsi antara subsidi bahan bakar fosil sareng subsidi énergi terbarukan nyaéta 4: 1. Pikeun unggal dolar anu dibalanjakeun pikeun diperbaharui, pamaréntah nyéépkeun $ 4 anu ngabantosan pananggungan kana suluh fosil.

Stasion listrik nuklir

Christine Lins, sekretaris eksekutif REN21, ngajelaskeun: "dunya aya dina balapan ngalawan waktos. Hiji hal anu paling penting anu tiasa urang laksanakeun pikeun ngirangan émisi CO2 kalayan gancang sareng cara anu paling épéktip nyaéta ngaleungitkeun panggunaan batubara sareng ngagancangkeun investasi dina épisiénsi énergi sareng énergi anu diperpanjang. Nalika Cina ngumumkeun dina Januari yén éta ngabolaykeun langkung ti 100 pabrik batubara anu nuju dikembangkeun, Cina janten conto pikeun sésana pamaréntahan dunya. Parobihan tiasa gancang terjadi nalika pamaréntah mutuskeun bertindak sareng netepkeun kabijakan jangka panjang, ogé sinyal kauangan sareng insentif. "


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.