Ngamangpaatkeun bencana iklim, turbin angin pikeun topan

turbin angin topan-munggaran

Manusa ngagaduhan kamampuan luar biasa pikeun adaptasi sareng lingkungan sareng tiasa ngamangpaatkeunana. Kadang adaptasi éta janten luar biasa. Kami tiasa ngadominasi seueur hal anu aya di sakitar urang sareng nguntungkeun, bahkan urang tiasa ngawangun kota di tempat-tempat anu sigana teu mungkin cicing. Boh di gawir, di guha, antara batu, di tengah leuweung, jsb. Manusa terang kumaha cara nganalisis hal, sanaos tiasa mangaruhan urang négatip, sareng tungtungna, malah ngagunakeun leres éta.

Dina hal ieu, urang ngungkulan sorangan sakali deui. Topan ngarusak bencana di seueur nagara Pasipik unggal taun, kalebet Jepang. Badai nyababkeun karusakan anu éksténsif, kaleungitan harta benda sareng nyawa, sareng ngantepkeun sampah. Manusa, kumaha maju, henteu tiasa ngalakukeun nanaon pikeun nyingkahan topan ieu, tapi anjeunna tiasa ngaluarkeun hiji hal. "manpaat". Kakuatan gede pisan anu badai tropis ieu pasihkeun tiasa dianggo pikeun nyayogikeun énergi turbin angin khusus nimukeun, masih dina tahap ékspérimén, di Jepang.

Insinyur Jepang Atsushi Shimizu sareng perusahaan inovatif anjeun Kuburan, Aranjeunna damel sareng tujuan pikeun tiasa ngahasilkeun énergi ngalangkungan turbin angin khusus pikeun topan. Turbin angin gaduh turbin angin anu diluyukeun sareng angin topan-gaya sareng ngarobah arah. Fénoména alam sauntuyan rongkah dicirikeun ku henteu stabilitasna sareng éta sababna turbin angin kedah disiapkeun pikeun ieu.

Sajauh taun ayeuna, di Samudera Pasipik parantos aya sakitar dua puluh siklon tropis. Kedah diperhatoskeun nalika ngembangkeun proyek ieu, yén ngan ukur topan tiasa ngahasilkeun énergi anu cekap pikeun nyayogikeun listrik Jepang pikeun sakitar 50 taun.

Jepang ngalaman blackout nuklir saatos kajadian Fukushima jeung éta naha aya masalah swasembada. Tapi ideu inovatif ieu tiasa angkat Jepang tina krisis énergi sareng janten salah sahiji sumber énergi anu paling ngajangjikeun di nagara éta.

turbin angin-topan-alam-bencana-energia_ediima20161015_0116_4

Di Kamentrian Lingkungan Jepang hiji panilitian parantos dikembangkeun pikeun analisa sareng panggunaan énergi anu dihasilkeun ku topan. Diperkirakeun yén kapasitas pembangkit listrik tenaga angin bakal aya kira-kira 1.900 juta gigawatt per taun di nagara. Nanging, ngamangpaatkeun énergi ieu rada rumit. Rupa-rupa faktor tindakan sapertos géografi kasar Jepang, kaayaan cuaca ekstrim dina sababaraha waktos taun sareng tata jaringan jaringan listrik.

Perusahaan Challenergy parantos ngerjakeun turbin angin anu tiasa dioperasikeun dina kaayaan anu ekstrim di mana éta katerukan kusabab kakuatan badai anu ageung sakitar lima taun. Dina raraga fungsina ogé, turbin angin kedah tiasa nyaluyukeun sareng parobihan dina kagancangan sareng arah angin.

Turbin ékspérimén diwangun ku aci anu kabayang dipasang ku tilu silinder puteran bebas anu ngarobah énergi kinétik kana angin kana listrik. Alat-alat ieu langkung serbaguna sareng di luhur sadayana tahan tibatan baling-baling anu aya dina turbin angin konvensional.

turbin angin topan

Desain vertikal turbin angin masihan kaunggulan anu langkung saé tibatan kincir angin kumargi bilahna gampang pegat ku jalanna topan. Salaku tambahan turbin angin ieu éta henteu mangaruhan manuk sareng ngahasilkeun kirang noise nalika dioperasikeun.

Prototipe parantos hasil diuji di pulau Okinawa. Tés éta dilakukeun ku angin sakitar 36 km / jam. Dina angin ieu, turbin angin tiasa ngahasilkeun 1 kW listrik. Tujuanana nyaéta pikeun tiasa ngahontal éta teras-terasan ngahasilkeun listrik ku cara anu stabil kalayan angin anu beuki kuat ti malah 270 km / jam.

Challenergy ngarencanakeun masarkeun na turbin angin ku taun 2020 kalayan kapasitas 10 kilowatt, sareng kanggo ieu éta ngagaduhan bantosan dana publik-swasta ti Jepang sareng pinjaman negara. Ieu parantos ngaluncurkeun kampanye crowdfunding dina internét, naha éta beuki dikenal sareng ditampi ku penduduk Jepang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.