Ngahasilkeun biogas tina limbah chip kentang

tutuwuhan biogas

Aya seueur cara pikeun ngahasilkeun énergi anu tiasa dibangkitkeun atanapi ngan saukur pikeun ngahasilkeun énergi tina panggunaan limbah atanapi bahan anu parantos di anggo. Salaku conto, urang mindahkeun éta ka pabrik pilot pikeun pangolahan cai limbah sareng produksi biogas anu dikembangkeun dina proyék HIRUP WOGAnMBR.

Éta ngeunaan sanggup ngadamel sareng ngaluarkeun biogas tina limbah kibble beku sareng kentang goreng. Naha urang tiasa leres-leres ngahasilkeun énergi ku ngamangpaatkeun jenis sampah ieu?

Ékstraksi biogas

Pabrik tuangeun beku Eurofrits sareng kiripik kentang Matutano Aranjeunna parantos diuji sareng ngembangkeun téknologi anu ngagunakeun mémbran pikeun kéngingkeun sareng nyaring cai anu kualitas luhur. Cai ieu tiasa sayogi pikeun irigasi sareng biogas anu dihasilkeun dina prosésna tiasa dianggo pikeun konsumsi énérgi dina pepelakan produksi.

Kanggo ayeuna, hasil anu langkung saé parantos diala pikeun kéngingkeun biogas dina pepelakan Matutano. Dua industri pangan parantos diuji generasi biogas nganggo pilot plant ieu nganggo téknologi AnMBR. Eurofrits, tempatna di Pozuelo de Alarcón (Madrid), ngahasilkeun utamina daging beku, hayam, lauk, croquette sareng kentang sareng chip Matutano di Burgos.

Proyék tutuwuhan pilot

Proyék ieu ngagaduhan hasil anu saé dina pepelakan pilot damel sareng beban organik anu béda. Biomassa parantos tiasa dilakukeun kalayan saé. Tiasa waé dugi ka 9.600 liter biogas per dinten kalayan kualitas metana 75%. Ieu nunjukkeun kelayakan téknis, ékonomi sareng lingkungan tina jenis proyék ieu. Kauntungannana anu dipiboga sanés ngan ukur ngahasilkeun biogas pikeun produksi énergi, tapi ogé nyaring cai anu tiasa dianggo pikeun irigasi. Tujuanana pikeun ngirangan produksi lumpur sabisa-bisa sareng netepkeun dirina mandiri tina sudut pandang énergi.

Salaku tambahan, téknik ieu adaptasi sareng prosés naon waé dina industri pangan, ngabantosan pikeun ngirangan konsumsi bahan baku sareng ngirangan limbah anu dihasilkeun. Kalayan sistem mémbran ieu, panyaringan ultra-cai limbah industri kahontal éta ngajantenkeun cocog pikeun irigasi kumargi sagala jinis partikel padet anu nyababkeun sumbatan dina pipa ngaleungit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)