Aranjeunna ngahasilkeun énergi anu tiasa diénggalan ku unit seluler anu disebat Aurora

Rangkep lengkep unit hapé

Kamajuan téknologi anu tiasa nyababkeun énergi anu terbarukan di mana langkung hésé pikeun nyambungkeun kana jaringan salaku tempat anu terasing, disebut Aurora, atanapi langkung nyaéta akronim Unit Mobile Otomatis sareng mandiri pikeun Generasi Energi Bersih.

Aurora bakal bercahya dina waktos anu poék sakumaha bencana alam atanapi kamanusaan di mana, dina kaseueuran kasus, kurangna listrik ngajantenkeun kagiatan nyalametkeun sesah.Ieu kagunaan utama anu ngagaduhan Aurora, sanaos henteu sadayana, anu alat panaratasna ieu diciptakeun, kalayan prototipe anu kahijina, éta sanggup ngahijikeun ampir saratus panel fotovoltais ogé panangan robotic 18 méter.

Bahan sareng tanaga gawé

Panangan robotic ieu bakal janten anu nyebarkeun panél sareng anu dina waktos anu sami ngadamel mastaka pikeun turbin angin, kalayan anu, kirang ti 5 jam, instalasi bakal réngsé lengkep sareng bakal ngamimitian ngahasilkeun angin sareng tanaga surya.

Kalayan sadayana ditambihkeun (panel fotovoltais sareng turbin angin) kapasitas listrik anu dipasang nyaéta sakitar 32 KWp, hal anu henteu goréng pisan pikeun janten prototipe ti Unit Mobile Otomatis sareng Mandiri pikeun Generasi Énergi Bersih.

Bahan-bahan ieu pikeun pembangkit listrik diatur dina a Wadah ukuran standar 40ft, naha sabab transportasi dimaénkeun di dieu, éta tiasa diangkut ka mana waé di dunya dina sistem angkutan barang angkutan konvensional.

Kitu ogé, tanaga gawé pikeun pamasangan sareng komisi na minimal sareng ngamungkinkeun pikeun ngendalikeun operasina ti lokasi mana waé kusabab unit sélulér ieu énergi terbarukan éta diawasi jarak jauh.

Aurora Kauntungan

Ieu sanés hiji-hijina kaunggulan anu ngagaduhan Aurora, kumargi kalayan operasiana luar biasa runtah tina unit ieu ngan ukur uap cai, anu ngajantenkeun megah alternatif pikeun ngaganti set generator anu biasana dianggo ayeuna.

Generator ieu, dina hiji sisi, tétéla mahal pisan salian ti polusi, sareng di sisi séjén, sareng sakapeung, aranjeunna henteu pati operasional pikeun nyayogikeun rumah sakit lapangan, kamp bantuan dina krisis kamanusaan atanapi fasilitas anu sami.

Aurora, akronim ogé dipilih ku déwi Romawi subuh

Parantos dilengkepan aki-aki gél pikeun nyimpen énergi sareng pikeun mastikeun teu aya pareum listrik.

Aurora Wadah sareng Panel

Wadah kadua

Dina cara nu sami sareng upami anjeun hoyong, unit ieu ogé tiasa diperkuat ku wadah kadua, dina hal ieu bakal langkung alit (sakitar 20 kaki), anu ngagaduhan sél tambahan pikeun ngahasilkeun hidrogén sareng neundeun ngaliwatan éléktrolér anu ogé ngahasilkeun oksigén.

Proyékna

Proyék anu wirausaha sareng unggulan didorong ku Universitas Huelva babarengan sareng konsorsium perusahaan Spanyol; Ariema Enerxia, Kemtecnia sareng Sacyr.

Sadayana kerjasama pikeun tiasa ngadamel unit sélulér ieu anu dibiayaan ngalangkungan program Feder Interconnects.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, berkat ideu anu saé ieu sareng kerja keras jalma anu mampuh, Aurora parantos ngahasilkeun buah, kumargi prototipe ieu ngagaduhan kakuatan anu dipasang langkung ti 32KWp énergi anu lengkep diperbarui.

Léngkah deui

Sanaos aranjeunna henteu hoyong lirén di dieu, tina konsorsium, tujuan anu aranjeunna tujuana nyaéta pikeun tiasa neraskeun maju ngomersialkeun unit seluler pikeun generasi énergi anu terbarukan kalayan kakuatan anu langkung ageung.

Ngagabungkeun 5 atanapi langkung turbin angin komo 120 panel surya.

Ti RenovablesVerdes kami hoyong hatur ka sadayana jalma anu komitmen kana dunya sustainable dimana énergi terbarukan mangrupikeun jawaban anu aman.

Ideu-ideu ieu anu dijantenkeun proyék sareng teras janten prototipe anu leres-leres dianggo dugi ka dipasarkeun, naha éta mangrupikeun turbin angin anu ageung pikeun masangna di tengah laut dimana teu aya anu ningali, atanapi lampu surya alit anu tiasa nyinaran bohlam kebon urang, leres-leres poros utami nuju perobihan sareng masa depan anu langkung éfisién.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.