Ngahasilkeun tanaga nalika leumpang tiasa dimungkinkeun (Pavegen smart tile)

ubin

Leumpang sakedik-sakedik anjeun maju, sareng ayeuna anjeun ogé tiasa ngahasilkeun énergi terbarukan sareng bersih. Anu bakal datang kota pinter yén aranjeunna hoyong janten lestari sareng naon anu aranjeunna pikahoyong ngaoptimalkeun sumberdaya gaduh penemuan pikeun ngahontal éta: Kotak pinter Pavegen aranjeunna ngamangpaatkeun curuk tina leumpang sareng ngarobih kana watt siap dikonsumsi saat ieu atanapi disimpen dina jaringan listrik.

Ieu ditempatkeun di tempat-tempat anu strategis tina kamakmuran masarakat, sapertos mall balanja, sakola, stadion maén bal, jalan, alun-alun atanapi terminal bandara, tiasa ngajantenkeun kota janten nyata tutuwuhan listrik.

Jelas ubin ieu didamel nganggo bahan didaur sareng, sajaba ti éta, 80% tiasa didaur ulang (lapisan luhurna didamel tina karét, ban lawas, sanggup tahan langkung ti lima taun najong intensif).

Si Tesla parantos ngarobihkeun konsép mobil listrik, ubin ieu tiasa nyababkeun jaman énggal énergi terbarukan berkat bentuk transportasi anu paling umum di Bumi: leumpang.

Tesla

Dina 2009 nu Laurence Kembal-Cook Anjeunna yuswa 26 taun, diajar téknologi sareng desain industri di Universitas Loughborough, dimana anjeunna magang di perusahaan listrik. Anjeunna kedah diajar panerapan dina tanaga surya sareng angin di kota-kota, sareng teu aya anu ngan ukur ngayakinkeun anjeunna. Teras lampu bohlamna sumping sareng anjeunna fokus kana énergi anu dihasilkeun ku jalma sorangan.

Kituna lahir Sistem Pavegen, 'star-up' anu parantos anjeun simpen ubin konéng neon -sahiji prototipe anu ngahalangan ku segi opat- sareng Kotak segitiga hideung -yang V3 generasi anyar sareng langkung éfisién- dina 150 rohangan kota, samentawis sareng permanén, sapertos bandara heathrow, la jalan Oxford atanapi luar tina Pusat Perbelanjaan Westfield Stratford City (London), dina Stasion Saint Omer (di daérah Nord-Pas de Calais), dina lapangan maén bal di Morro de Mineira favela (Rio de Janeiro), di alun-alun pederal Melbourne, di tengah Sandton Kota Mall (Johannesburg) atanapi, conto pangénggalna, pamasangan, gugur kamari, tina 68 ubin di bunderan dupont, ngan sababaraha blok ti White House, di Washington. "Éta ngan ukur ubin konyol," saur the CEO Kembal-Cook. "Nalika anjeun leumpang di dinya nyaéta nalika janten calakan." Hatur nuhun kana sababaraha pelat ieu, lampu jalan anu caket disayogikeun sareng lampu.

Selaparang

AS DOROTHY DINA 'THE WIZARD OF OZ'

Seueur ruang perkotaan ieu parantos ningali vérsi anyar tina ubin Doroty leumpang dina 'The Wizard of Oz' hatur nuhun kana taruhan anu dilakukeun ku perusahaan sapertos Siemens, Samsung, Shell sareng anu sanésna ku jenis téknologi ieu. Pangajén anu dikumpulkeun: Observer Ethical Award, dina 2011, éta SXSW: Panghargaan Inovasi Interaktif, taun kamari…

El fungsina tina taneuh dumasar kana cageur énergi moro awak urang nalika leumpang, anu nyababkeun ubin turun maksimal hiji séntiméter (gumantung kana beurat unggal jalma). Numutkeun ka CEO perusahaan (Kemball-Cook) "Éta sapertos leumpang di tempat kaulinan di tempat kaulinan kalayan palapis karét."

Kakuatan tapak suku ngadorong roda anu ngahasilkeun énergi listrik, hatur nuhun kana induksi éléktromagnétik. Mékanisme na katingalina sapertos generator, ngan ukur sanés hawa atanapi cai nyaéta léngkah urang anu ngagerakkeunana.

Generasi Anyar

nu vérsi mimiti ubin anu segi opat, tapi generasi ieu ngagunakeun unggal puncak tina segitiga, sahingga gaduh hiji generator per juru. Vérsi ieu sanggup ngahasilkeun kakuatan kontinyu 5W nalika leumpang dina salah sahiji ubin ieu, janten 200 kali langkung épisién tibatan modél munggaran. Éta sanés jumlah anu ageung, tapi contona cukup pikeun nyayogikeun 40% cahaya tina lapangan sepakbola lingkungan. Sistem kalebet a batré internal anu nyimpen énergi, utamina dimaksudkeun pikeun dianggo dina lampu umum, zona Wi-Fi, panel iklan, pikeun nge-charge nirkabel alat diantarana.

Dina waktos ayeuna, ubinna mahal teuing. Nanging, pangadeg perusahaan ngarepkeun ngabenerkeun ieu berkat produksi ranté sareng  éta unggal-unggal perusahaan anjeun nampi pesenan langkung seueur. Aya ogé mode "héjo", sareng anu ngajantenkeun pamaréntah beuki bet dina konservasi lingkungan. Dina taun kamari, contona, biayana parantos turun ku 70%, sareng tujuan Pavegen nyaéta pikeun ngahontal 45 euro hiji kotak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.