Nyababkeun pangaruh rumah kaca

ngabalukarkeun éfék rumah kaca

Éfék rumah kaca mangrupikeun ciri alami atmosfir planét urang sareng janten bagian tina fungsi alami kahirupan. Nanging, nalika éfék ieu langkung intensif sareng langkung ageung tibatan éfék alami, éfék rumah kaca alami teu aya sareng janten négatif, utamina disababkeun ku paningkatan kagiatan manusa. Di antara ngabalukarkeun éfék rumah kaca négatip, anu paling menonjol nyaéta kanaékan émisi gas rumah kaca tina sistem énergi urang. Dasarna, ngaronjatna pamakéan suluh fosil jeung turunan maranéhanana, gas alam jeung batubara nyumbang kana émisi gas ieu, nu nambihan ka masalah. Diantara konsékuansi tina fenomena ieu urang manggihan paningkatan dina suhu sarta panurunan dina spésiés. Untungna, aya sababaraha hal anu urang tiasa laksanakeun pikeun ngalereskeun masalah ieu.

Ku sabab kitu, urang badé ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan panyabab éfék rumah kaca sareng akibatna.

Naon pangaruh rumah kaca

akibat tina pemanasan global

Pangaruh rumah kaca Éta mangrupikeun prosés alami anu lumangsung di atmosfir Bumi.. Prosésna dimimitian nalika tanaga surya nepi ka permukaan Bumi, ngarambat ngaliwatan atmosfir, sarta manaskeun taneuh atawa géosfir, kitu ogé cai permukaan atawa hidrosfir. Panas nu emanates ti beungeut planét naek lajeng, gas atmosfir tanggung jawab nahan sabagian énergi dina bentuk panas, sarta sésana balik deui ka spasi ngaliwatan atmosfir. Ku cara kieu, kahirupan tiasa aya di Bumi sapertos anu urang terang sabab suhu optimal dijaga dina kaayaan anu sanés.

Nanging, salami mangtaun-taun, pangaruh kagiatan manusa di pangeusina parantos mangaruhan prosés ieu, ngarobih kana hal anu négatip. Ieu prosés alam Éta ngabahayakeun pikeun planét sareng ku kituna pikeun sadaya kahirupan di dinya, sabab polusi tina aktivitas manusa geus tumuwuh éksponénsial dina abad panganyarna, utamana dina dasawarsa panganyarna, éta geus dipigawé pisan yén dina titik ieu éfék rumah kaca négatip kabentuk.

Ku kituna, urang manusa ngotoran lingkungan ku cara ngeusian gas rumah kaca dina kagiatan urang sapopoé, kayaning manufaktur, nyetir, pamakéan aerosol atawa tatanén intensif tur industri. Éta naék kana atmosfir sareng dipikagaduh, nyegah panas anu naék tina permukaan tina leres diusir sareng dipikagaduh ku atmosfir, anu leres-leres anu kajantenan di rumah kaca pepelakan, ngagancangkeun kanaékan suhu planét.

Nyababkeun pangaruh rumah kaca

nyababkeun éfék rumah kaca global

Sakumaha anu parantos disebatkeun, anu nyababkeun éfék rumah kaca négatif nyaéta paningkatan kagiatan manusa anu asalna tina polusi, nu ngahasilkeun gas nu tetep dina atmosfir sarta mantuan naekeun suhu. Sacara umum, panyabab utama masalah lapisan ozon nyaéta kieu:

  • Pabrik industri.
  • tatanén intensif.
  • Paké semprot a.
  • Pamulihan goréng sareng dianggo deui bahan.
  • Éta ngagunakeun bahan bakar fosil sareng jarang ngagunakeun énergi anu tiasa dianyari.
  • Konsumsi listrik kaleuleuwihan anu henteu asalna tina sumber anu tiasa diperbaharui.
  • Nyalahgunakeun kendaraan anu ngotoran sapertos mobil, beus, motor sareng pesawat anu nganggo turunan bahan bakar fosil.
  • Deforestasi.

Sadaya tindakan manusa ieu nyababkeun paningkatan gas ngabahayakeun anu nyumbang kana éfék rumah kaca.

Naon GHGs

gas ngabahayakeun

Gas rumah kaca utama anu gaduh sipat insulasi termal nyaéta kieu:

  • Uap cai.
  • Métana (CH4).
  • Karbon dioksida (CO2).
  • Klorofluorokarbon (CFC).
  • Ozon (O3).
  • Nitrous oksida (N2O).

épék jeung konsékuansi

Dampak masalah dina lapisan ozon pamustunganana ngabalukarkeun kasadaran serius sakuliah pangeusina. Aya kabutuhan pikeun ngarti sareng nganyadarkeun batur, khususna ngaliwatan pendidikan barudak, ngeunaan dampak sareng kasadaran efek rumah kaca, sareng seriusna dina kahirupan manusa jeung spésiés tutuwuhan jeung sasatoan lianna. Ieu mangrupikeun hasil tina masalah atmosfir ieu:

  • Suhu planét geus ngaronjat sacara signifikan.
  • Pangaruh radiasi panonpoé ngaronjat.
  • Parobihan iklim.
  • Pangaruh parobahan iklim sareng lingkungan dina ékosistem.
  • Halodo beuki parah di daérah anu biasana hujan.
  • Bakal aya deui hujan sareng badai di daérah anu biasana henteu baseuh sareng hujan.
  • Érosi taneuh, leungitna kasuburan pikeun tatanén.
  • Leburna és kutub sareng gletser, sapertos Galenland anu kasohor ngalembereh.
  • Naékna tingkat cai di sagara, sagara, walungan, balong, situ, jsb.
  • Banjir lumangsung di wewengkon basisir alatan naékna tingkat cai.

mungkin solusi

Tungtungna, urang bakal mairan naon solusi anu aya ngalawan efek rumah kaca, sabab perlu ngalakukeun sagalana mungkin pikeun ngeureunkeun paningkatanana sareng ngirangan tingkat gas ngabahayakeun. Janten, salaku ukuran pikeun ngirangan éfék rumah kaca sareng nyegah paningkatan sareng parahna, urang tiasa nuturkeun tip ieu:

  • Ngurangan émisi gas rumah kaca sapertos CO2 sareng CH4.
  • Anggo sumber énergi anu tiasa dianyari pikeun ngagentos bahan bakar fosil, turunanna, gas alam sareng batubara.
  • Anggo angkutan umum sareng alat transportasi sanés anu henteu ngotoran, sapertos sapédah atanapi angkutan ékologis sanés.
  • Ningkatkeun kasadaran ékologis diantara warga sareng, anu paling penting, instill pangaweruh ieu ka barudak sareng ngajarkeun aranjeunna naon anu tiasa dilakukeun pikeun ningkatkeun masalah.
  • Ngurangan konsumsi daging sahingga ngurangan pamakéan ternak intensif tur industrialized, leuwih resep peternakan dirobah genetik jeung ternak lianna anu leuwih hormat lingkungan.
  • Pamaréntah kalibet dina nyandak ukuran pikeun ngirangan masalah ieu sareng nyegah paningkatan éfék rumah kaca sareng perubahan iklim. Conto ukuran ieu nyaéta Protokol Kyoto.
  • Teruskeun nalungtik kamungkinan perbaikan anu aya hubunganana sareng masalah lingkungan.
  • Daur ulang tur ngajalankeun leres. Dina pituduh daur ulang ieu kami ngajelaskeun kumaha ngadaur ulang runtah di bumi.
  • Entong runtah tanaga, sapertos listrik di bumi anjeun.
  • Dahar produk organik.
  • Karuksakan serius pikeun spésiés tutuwuhan jeung sasatoan alatan parobahan kaayaan lingkungan bumi.
  • Migrasi sato jeung jalma.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan panyabab éfék rumah kaca sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.