Naon énergi hidroelektrik

hidrolik di Spanyol

Aya seueur jinis énergi terbarukan di dunya sareng masing-masingna ngagaduhan operasi anu béda. Tujuanana sami: ngahasilkeun énergi anu bersih kalayan émisi gas rumah kaca enol nganggo sababaraha sumber daya bumi anu teu terbatas. Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun naon éta PLTA.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun anjeun naon énergi hidroelektrik, naon ciri na, kumaha ngahasilkeunana sareng naon kaunggulan sareng karugian na.

Naon énergi hidroelektrik

naon tanaga hidroelektrik

Énergi hidroelektrik nganggo énergi poténsial cai dina jangkungna tangtu ranjang walungan pikeun ngarobih kana énergi mékanis dina titik panghandapna dina ranjang walungan sareng tungtungna janten énergi listrik. Ngarobih kakuatan cai kana listrik. Pikeun ngagunakeun énergi ieu, infrastruktur konservasi cai skala gedé diwangun pikeun maksimal poténsi sumberdaya lokal, terbarukan sareng bébas émisi ieu.

Tutuwuhan hidroelektrik mangrupikeun sérti fasilitas sareng alat éléktromekanis anu diperyogikeun pikeun ngarobih énergi hidroelektrik kana énergi listrik sareng tiasa beroperasi 24 jam sapoé. Énergi listrik anu aya sabanding sareng jangkungna aliran cai sareng curug.

Stasiun listrik PLTA paling umum di dunya nyaéta anu disebut "embung tengah". Dina jenis pepelakan ieu, cai akumulasi di bendungan teras murag tina jangkungna di luhur turbin, anu nyababkeun turbin muter sareng ngahasilkeun listrik ngalangkungan generator anu aya di nacelle. Teras voltase na diangkat pikeun mindahkeun tanaga tanpa rugi ageung teras ditambihkeun kana grid. Di sisi anu sanésna, cai anu dianggo mulih ka prosés alami na.

Cara séjén nyaéta "ngalirkeun bursa." Jinis pembangkit listrik ieu ngamangpaatkeun henteu rata alam walungan, teras mindahkeun cai ngalangkungan saluran ka pembangkit listrik, dimana turbin tiasa ngalih sacara vertikal (upami walunganna aya lamping anu lungkawing) atanapi sacara horizontal (upami lampingna handap ) nyarupaan anu tina tutuwuhan waduk dina cara ngahasilkeun listrik. Jinis pabrik ieu teras-terasan dianggo sabab teu gaduh kapasitas neundeun cai.

Bagian tina pembangkit listrik tenaga listrik

naon tanaga hidroelektrik

Tutuwuhan hidroelektrik diwangun ku bagian-bagian ieu:

  • Bendungan: Éta jawab nyegat walungan sareng ngadukung awak cai (contona, waduk) sateuacan dikandung, nyiptakeun bédana dina cai anu dianggo pikeun ngahasilkeun énergi. Bendungan tiasa didamel tina leutak atanapi beton (anu paling sering dianggo).
  • Spillway: Aranjeunna tanggel waler pikeun ngaleupaskeun parsial ngeureunkeun cai bypassing kamar mesin sareng tiasa dianggo pikeun kabutuhan irigasi. Éta tempatna dina témbok utama bendungan sareng tiasa janten handapeun atanapi permukaanna. Kaseueuran cai leungit dina baskom di handapeun bendungan pikeun nyingkahan karusakan nalika cai murag.
  • Asupan cai: Aranjeunna tanggel waler pikeun ngumpulkeun cai anu dicegat sareng ngangkut kana mesin ngalangkungan saluran atanapi pipa paksa. Inlet cai gaduh panto pikeun ngatur jumlah cai anu dugi ka turbin sareng saringan kanggo nyegah jalanna objék asing (balok, dahan, jst.).
  • Tutuwuhan kakuatan: Mesin (turbin generator, turbin hidrolik, poros sareng generator) sareng elemen pangendali sareng pangaturan ayana di dieu. Éta ngagaduhan panto panto sareng panto kaluar pikeun ninggalkeun daérah mesin tanpa cai nalika dirawat atanapi dibongkar.
  • Turbin hidrolik: Aranjeunna tanggel waler pikeun ngagunakeun énergi cai anu ngalangkunganna pikeun ngahasilkeun gerakan rotasi ngalangkungan porosna nyalira. Aya tilu jinis utami: roda Pelton, turbin Francis, sareng turbin Kaplan (atanapi propeller).
  • Transformer- Alat listrik anu dianggo pikeun ningkatkeun atanapi ngirangan tegangan hiji sirkuit arus anu silih ganti nalika ngajaga kakuatan.
  • Jalur transmisi kakuatan: kabel anu ngirimkeun énergi anu dihasilkeun.

Jinis pembangkit listrik tenaga listrik

operasi pabrik PLTA

Gumantung kana jinis pamekaran, pepelakan hidroelektrik tiasa dibagi kana tilu jinis:

  • Tutuwuhan hidroelektrik kabur: pepelakan hidroelektrik ieu ngumpulkeun cai tina walungan gumantung kana kaayaan lingkungan sareng aliran turbin anu aya. Ketimpangan antara daérah cai alit, sareng éta mangrupikeun pusat anu meryogikeun aliran anu tetep.
  • Tutuwuhan hidroelektrik nganggo waduk cadangan: tutuwuhan hidroelektrik ieu nganggo jumlah reservoir "hulu" tangtu ngalangkungan bendungan. Paduli aliran walungan, waduk misahkeun jumlah cai tina turbin anu ngahasilkeun listrik sapanjang taun. Jinis pabrik ieu tiasa nganggo énergi anu paling seueur sareng kWh biasana langkung mirah.
  • Stasiun pompa hidroéléktrik: Tutuwuhan hidroelektrik ieu ngagaduhan dua waduk sareng tingkat cai anu béda, anu dianggo nalika diperyogikeun énergi tambahan. Cai tina waduk luhur ngalangkungan turbin ka waduk anu langkung handap teras deui ka waduk luhur ngompa cai nalika siang nalika paménta énergi kirang.

Tenaga listrik di Spanyol

Kamajuan téknologi nyababkeun sumber énergi microhydraulik gaduh biaya anu cukup kompetitif dina pasar listrik, sanaos biaya ieu bénten-bénten sesuai sareng jinis taneman sareng tindakan anu kedah dilaksanakeun. Upami kakuatan anu dipasang tina pembangkit listrik kirang ti 10 MW sareng éta tiasa cai nangtung atanapi aliran cai, pembangkit listrik panginten mangrupikeun pembangkit listrik tenaga listrik alit.

Kiwari, pamekaran séktor PLTA Spanyol tujuanana pikeun ningkat efisiensi pikeun ningkatkeun kinerja fasilitas anu aya. Saran ieu dimaksudkeun pikeun ngalereskeun, modérnisasi, ningkatkeun atanapi ngagedekeun pabrik anu dipasang. Mikroturbines hidrolik dikembangkeun kalayan kakuatan anu langkung handap tina 10 kW, ieu gunana pisan pikeun ngamangpaatkeun kakuatan kinétik walungan sareng ngahasilkeun listrik di daérah anu terasing. Turbin ngahasilkeun listrik sacara langsung dina arus bolak-balik sareng henteu meryogikeun cai murag, prasarana tambihan atanapi biaya perawatan anu luhur.

Spanyol ayeuna gaduh sakitar 800 tutuwuhan hidroelektrik anu bénten ukuranana. Aya 20 pembangkit listrik kalayan langkung ti 200 megawatt, anu sasarengan ngagambarkeun 50% tina total pembangkit listrik tenaga listrik. Di tungtung anu sanés, Spanyol ngagaduhan puluhan bendungan alit kalayan kakuatan kirang ti 20 megawatt.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon énergi hidroelektrik sareng kumaha jalanna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.