Naon pembangkit listrik termal

ciri pepelakan

Aya seueur cara pikeun ngahasilkeun énergi gumantung kana jinis suluh anu urang anggo sareng tempat atanapi cara anu dianggo pikeun éta. Pembangkit listrik termal konvensional disebut ogé pepelakan termoelektrik sareng nganggo bahan bakar fosil pikeun ngahasilkeun listrik. Seueur jalma henteu terang pisan naon pembangkit listrik termal.

Kituna, urang bakal bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun naon pembangkit listrik termal, naon ciri na kumaha ngahasilkeun énergi listrik.

Naon pembangkit listrik termal

naon pembangkit listrik termal

Pembangkit listrik termal konvensional, ogé katelah tutuwuhan termoelektrik konvensional, nganggo bahan bakar fosil (gas alam, batubara atanapi minyak suluh) pikeun ngahasilkeun listrik ngalangkungan siklus uap cai termal. Istilah "konvensional" digunakeun pikeun ngabédakeun éta ti pembangkit listrik termal anu sanés, sapertos siklus gabungan atanapi pembangkit listrik tenaga nuklir. Pembangkit listrik termal tradisional diwangun ku sababaraha unsur anu tiasa ngarobih suluh fosil kana listrik. Komponén utama na nyaéta:

  • Ketel: Spasi anu ngarobih cai kana uap ngalangkungan pembakaran suluh. Dina prosés ieu, énergi kimia dirobih janten énergi termal.
  • Gulungan: pipa ngalangkungan cai beredar sareng janten uap. Di antara aranjeunna, bursa panas lumangsung antara gas flue sareng cai.
  • Turbin uap: Mesin anu ngumpulkeun uap cai, kusabab sistem tekanan sareng suhu anu rumit, sumbu anu nembus ngalir. Jenis turbin ieu biasana ngagaduhan sababaraha awak, tekanan tinggi, tekanan sedeng sareng tekanan handap pikeun ngasilkeun seuseueurna uap cai.
  • Generator: Mesin anu ngumpulkeun énergi mékanis anu dihasilkeun ngalangkungan poros turbin sareng ngarobih kana énergi listrik ngalangkungan induksi éléktromagnétik. Pembangkit listrik ngarobih énergi mékanis tina aci kana arus silih ganti tilu-tahap. Generator na dihubungkeun sareng poros anu ngalangkungan awak anu bénten.

Operasi pembangkit listrik termal

Tutuwuhan Tenaga Termal

Dina pembangkit listrik tenaga panas tradisional, bahan bakar diduruk dina alat keur ngagolakkeun pikeun ngahasilkeun énergi termal pikeun manaskeun cai, anu dirobih janten uap dina tekanan anu luhur pisan. Uap ieu teras ngarobih turbin ageung, anu ngarobah énergi termal kana énergi mékanis, anu Teras dirobih kana énergi listrik dina alternator. Éléktrik ngalangkungan trafo anu ningkatkeun voltase na sareng ngamungkinkeun dikirimkeun, sahingga ngirangan karugian kusabab pangaruh Joule. Uap anu nyésakeun turbin dikirim ka kondensor, dimana éta dirobih kana cai sareng dipulangkeun kana alat-alat kanggo ngamimitian siklus produksi uap anu anyar.

Paduli suluh anjeun nganggo, operasi pembangkit listrik termal tradisional sami. Nanging, aya béntenna antara pretreatment bahan bakar sareng desain burner ketel.

Maka, upami pembangkit listrik naék kana batubara, suluhna kedah tiheula ditumbuk. Dina pepelakan minyak bahan bakarna dipanaskeun, sedengkeun dina pepelakan gas alam suluh langsung sumping ngalangkungan pipa, janten henteu kedah disimpen sateuacanna. Dina kasus alat pergaulan, pangobatan anu saluyu diterapkeun ka unggal suluh.

Pangaruh lingkungan

naon tutuwuhan termal sareng téktroelektrik

Pembangkit listrik termal tradisional mangaruhan lingkungan dina dua cara utama: miceunan limbah kana atmosfir sareng ngalangkungan mindahkeun panas. Dina kasus anu munggaran, pembakaran bahan bakar fosil bakal ngahasilkeun partikel anu antukna asup kana atmosfir, anu tiasa ngarusak lingkungan Bumi. Kusabab kitu, jenis pepelakan ieu ngagaduhan liang haseup jangkung tiasa ngabubarkeun partikel ieu sareng sacara lokal ngirangan pangaruh négatipna dina hawa. Salaku tambahan, pembangkit listrik termal tradisional ogé ngagaduhan saringan partikel, anu tiasa ngajebak kalolobaanana sareng nyegah tina ngajalankeun luar.

Dina hal mindahkeun panas, pembangkit listrik siklus terbuka tiasa nyababkeun walungan sareng sagara panas. Untungna, épék ieu tiasa direngsekeun ku cara nganggo sistem kulkas pikeun niiskeun cai kana suhu anu cocog pikeun lingkungan.

Pembangkit listrik termal ngahasilkeun rupa-rupa polusi fisik sareng kimia anu bahaya pisan, anu ngagaduhan pangaruh négatip kana kaséhatan manusa. Épék ngarugikeun dina awak manusa diwujudkeun dina jangka pondok, sedeng sareng jangka panjang, ningkatkeun sareng ngaluarkeun pangaruh tina polutan anu tos aya. Pangaruh négatip kana kaséhatan manusa tiasa kalebet rupa-rupa panyakit, ti hampang dugi ka kaayaan serius sareng ngancam kahirupan. Ieu polutan utama:

  • Rereged fisik: Polutan akustik disababkeun ku noise anu dihasilkeun ku operasi tiasa nyababkeun parobahan dina awak manusa, anu sékundér kana gangguan wirahma bobo-gugah biologis. Polutan éléktromagnétik, nyaéta radiasi éléktromagnétik anu dihasilkeun ku cara kéngingkeun sareng nyebarkeun listrik, utamina ngahasilkeun parobihan dina sistim saraf sareng kardiovaskular.
  • Rereged kimia: CO2, CO, SO2, partikel, ozon tropospherik, ningkatkeun jumlah panyakit pernapasan sareng kardiovaskular, sareng ngirangan kamampuan pertahanan imun urang, bahan kimia bahaya (tina arsenik, cadmium, kromium, kobalt, timah, mangan, raksa, nikel, fosfor, bénzéna , formaldehida, naphthalene, toluene sareng pyrene. Sanaos aya dina jumlah tilas, éta bahan anu bahaya pisan sabab tiasa nyababkeun panyakit akut sareng kronis serius dina jalma anu kakeunaan. Gangguan réproduktif sareng résiko kanker anu ningkat) sareng zat radioaktif

Pembangkit listrik uap

Pembangkit listrik uap dicirikeun ku panggunaan cai atanapi cairan sanés, anu dina dua tahapan anu béda dina siklus damel, umumna dina bentuk uap sareng cair. Dina taun-taun ayeuna, téknologi superkritis ogé parantos populér, anu henteu ngabalukarkeun pergeseran fase, anu mangrupikeun ciri pamasangan ieu di jaman baheula.

Pembangkit listrik termal ieu tiasa dibagi kana sababaraha bagian: jalur listrik, generator uap, turbin uap sareng kondensor. Sanaon definisi pembangkit listrik termal ketat pisan, tipena béda siklus termal tiasa dititénan anu nyumponan sarat ieus, utamina anu paling umum nyaéta siklus Rankine sareng siklus Hirn.

Sateuacan lebet kana boiler, cai tuang ngalangkungan tahap preheating sareng komprési. Nyatana, nalika ngasupkeun kana ketel, aya sababaraha akumulator panas, nyaéta panukeur panas, di mana uap anu dilegaan sawaréh atanapi pinuh ngahanaskeun cairan anu tiasa dianggo. Hal ieu ngamungkinkeun suhu anu langkung luhur pikeun lebet kana generator uap, sahingga ningkatkeun efisiensi pepelakan.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon waé pembangkit listrik termal sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.