Naon kakuatan cahaya pikeun nyewa

naon kakuatan cahaya pikeun nyewa di imah

Iraha urang bakal ningali naon kakuatan cahaya pikeun nyewa, perlu terang sadayana operasi di dinya supados henteu nyéépkeun urang sareng gaduh biaya anu teu perlu atanapi turun pondok sareng anu ngarah sering luncat. Nyaho naon kakuatan pikeun nyéwa penting pisan pikeun nyéépkeun ngan ukur tingkat cahaya sareng limbah listrik urang.

Kituna, dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun diajar naon kakuatan cahaya pikeun nyéwa.

Naon kakuatan listrik

icp

Pikeun diajar naon kakuatan cahaya pikeun nyéwa, urang kedah terang heula naon hartosna konsep ieu. Kakuatan nyaéta jumlah énergi anu dihasilkeun atanapi dikonsumsi pikeun unggal unit waktos. Waktos ieu tiasa diukur dina detik, menit, jam, dinten ... sareng kakuatan diukur dina joule atanapi watt.

Énergi anu dihasilkeun ngalangkungan mékanisme listrik ngukur kamampuan pikeun ngahasilkeun karya, nyaéta, sagala jinis "usaha". Pikeun langkung ngartos deui, hayu urang nempatkeun conto saderhana damel: manaskeun cai, mindahkeun wilah kipas, ngahasilkeun hawa, ngalir, jst. Sadaya ieu meryogikeun padamelan anu ngatur pikeun ngatasi kakuatan anu lawan, gaya sapertos gravitasi, gaya gesekan sareng taneuh atanapi hawa, hawa anu parantos aya di lingkungan ... sareng padamelan éta dina bentuk énergi (tanaga listrik, termal , mékanis ...).

Hubungan anu diadegkeun antara énergi sareng kakuatan nyaéta laju dina énergi dikonsumsi. Nyaéta, kumaha énergi diukur dina joule anu dikonsumsi per unit waktos. Unggal joule anu dikonsumsi per detik mangrupikeun hiji watt (watt), janten ieu mangrupikeun ukuran pangukuran pikeun kakuatan. Kusabab watt mangrupikeun unit anu alit pisan, kilowatt (kW) biasana dianggo. Nalika anjeun ningali tagihan listrik, alat-alat sareng sajabina, éta bakal kW.

Sering naroskeun patarosan ngeunaan kakuatan naon pikeun nyéwa

naon kakuatan cahaya pikeun nyewa

Sababaraha patarosan anu paling sering ditaroskeun nalika diperyogikeun terang naon kakuatan lampu pikeun nyéwa anu aya hubunganana sareng frékuénsi kalungguhanana ngaluncat nalika aya konsumsi anu sanés tibatan biasana atanapi kusabab teu aya lampu upami urang nyambungkeun sababaraha listrik alat-alat dina waktos anu sareng.

Sareng nya éta pikeun ngajawab sadaya patarosan ieu perlu ningali jumlah peralatan listrik anu aya di bumi urang. Éta kedah diperhatoskeun yén kakuatan listrik gumantung kana seueur faktor. Ngagaduhan bumi anu langkung ageung atanapi alit henteu penting, kumargi dimungkinkeun pikeun cicing di imah anu lumayan ageung sareng sababaraha alat-alatna. Sabalikna ogé tiasa kajadian. Hiji bumi tiasa gaduh peralatan listrik anu cekap sareng luas permukaan anu alit sareng kedah gaduh kakuatan langkung seueur.

Kanggo terang kakuatan naon pikeun nyéwa, anjeun kedah terang jumlah peralatan anu anjeun gaduh di bumi anjeun sareng naha anjeun badé nganggo éta sakaligus.

Aturan pikeun diajar naon kakuatan cahaya pikeun nyewa

alat-alat dina waktos anu sareng

Urang bakal ningali naon anu kahiji sareng aturan utama anu kedah diperhatoskeun pikeun terang naon kakuatan cahaya pikeun nyéwa.

Aturan 1

Beuki luhur kakuatan listrik anu dikontrak, beuki luhur jumlah tetep anu kedah dibayar. Ieu mangrupikeun faktor anu penting pikeun diperhatoskeun kumargi urang moal tiasa ngalangkungan listrik anu dikontrak kumargi urang bakal mayar langkung. Ideu na nyaéta diajar langkung seueur atanapi kirang tina biaya anu anjeun badé ngagaduhan sareng nyéwa anu diperyogikeun pikeun nyumponan paménta listrik.

Aturan 2

Gaduh kakuatan anu dikontrak kirang sanés hartosna urang bakal gaduh tabungan anu langkung ageung. Jelas yén pikeun unggal kW anjeun turun dina kontrak anjeun bakal ngahémat 50 euro sataun. Nanging, sadayana atanapi tabungan ngaleungit upami anjeun gagal ngagunakeun sababaraha alat dina waktos anu sami. Teu aya anu hoyong nyéépkeun waktos badé kana kotak lebet kumargi ICP teras-terasan luncat. Anjeun kehabisan lampu ku ngahurungkeun oven dina waktos anu sami anjeun nempatkeun mesin cuci sareng ieu tiasa raoseun teuing upami sering kajadian.

Upami ieu kajantenan, anjeun kedah ningkatkeun kakuatan anu dikontrak, sanaos biayana sakedik deui artos. Ngahémat pangirangan kakuatan anu dikontrak tiasa langkung awis upami anjeun henteu nganalisis éta kalayan leres.

Aturan 3

Inpormasi mangrupikeun kakawasaan sareng sanaos anjeun tiasa mutuskeun naon anu kedah diséwa, penting pisan kanggo inpormasi. Aya wates anu ditandaan ku alesan kaamanan nalika ningkatkeun kakuatan. Nyaéta, henteu sadayana pamasangan listrik di sadaya gedong sareng tempat ngadukung kakuatan tinggi. Upami anjeun peryogi langkung ti wates anu diijinkeun, anjeun kedah lengkep ngabéréskeun pamasangan. Upami teu kitu, kacilakaan anu teu dihoyongkeun tiasa kajantenan.

Nalika ngeunaan ngirangan kakuatan, anjeun ogé ngagaduhan kecap pamungkas. Nanging, kedah dicatet yén upami anjeun kakurangan kakuatan, anjeun bakal janten jalma anu sangsara sagala teu raoseun perkawis éta. Anjeun tiasa nurunkeun atanapi naékkeun kakuatan sakumaha anu anjeun pikahoyong, salami lilipetan 0.1 kW dipendakan. Upami dina tungtungna anjeun nyéépkeun nurunkeun kakuatan anu dikontrak, biaya naékkeun deui hartosna yén sadaya tabungan parantos dianggo nanaon.

Saha sareng kumaha kakuatanana dipilih

Konsumén tanggung jawab satuju sareng perusahaan kana kakuatan anu badé disewa. Hal anu paling normal nyaéta perusahaan nyalira masihan rekomendasi dumasar kana pamasangan sareng jumlah alatna. Tungtungna, anjeun jalma anu ngagaduhan kecap terakhir sareng anjeun tiasa nyewa jumlah anu anjeun pikahoyong. Distributor ngan wajib nampi hiji parobahan kakuatan listrik per taun, sanaos tiasa dirobih sesuai sareng kabutuhan anjeun. Jelas yén anjeun moal tiasa ngarobih kakuatan anu dikontrak unggal bulan.

Pikeun terang upami anjeun kantos ngupahan, aya trik anu henteu pernah gagal. Hurungkeun sadaya alat listrik di imah anjeun dina waktos anu sami. Upami di antara alat-alat ieu anjeun mendakan oven, AC sareng vacuum cleaner, sareng sanajan éta ICP henteu luncat, panginten anjeun gaduh teuing kakuatan anu kaserang. Acara-acara di mana anjeun kedah nyambungkeun kaseueuran atanapi sadaya alat listrik dina waktos anu sami di bumi anjeun sakedik atanapi ageung. Anjeun teu kedah siap-siap waé. Anjeun mayar hal anu anjeun henteu pernah atanapi boro dianggo. Sadaya ieu bakal kagambar dina tagihan listrik.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kakuatan naon pikeun nyéwa pikeun bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.