Greenwashing: Naon éta sareng kumaha cara mikawanohna?

greenwashing

Sadaya perusahaan anu ngadukung kabijakanana ku ngajual produk sareng jasa dumasar kana gaya hirup jieunan henteu teras-terasan maén adil sareng strategi penjualanna. Émut yén pamasaran ngagaduhan sababaraha strategi anu tujuanana nyaéta pikeun ngajual produk. The Greenwashing hartosna ngumbah héjo tina bentuk sareng ngarujuk kana amalan goréng anu dilakukeun ku sababaraha perusahaan nalika aranjeunna nampilkeun produk. Produk ieu biasana ditampilkeun salaku ramah lingkungan, sanaos leres henteu.

Kituna, dina artikel ieu urang bade ngabejaan ka maneh kumaha Greenwashing jalan, kumaha anjeun kedah ngakuan eta na naon ciri na téh.

Kumaha Karya Greenwashing

pamasaran héjo

Henteu sadaya perusahaan nganggo kabijakan produk anu étis sareng sacara moral. Tujuan utama nyaéta ngajual sareng ngasilkeun kauntungan artos ageung. Seueur perusahaan nganggo strategi pemasaran héjo dimana aranjeunna ngajual ide pikeun produk iraha produk éta henteu saluyu sareng anu ditepikeun ka kami. Mangrupikeun jenis makeup pikeun panitén atanapi calon palanggan pikeun masihan ideu palsu ngeunaan hal anu henteu leres-leres hormat sareng lingkungan.

Éta kawas hiji évolusi konsép tradisional whitewashing gambar dimana sababaraha nilai kabudayaan positif pausahaan atawa lembaga datangna kana antrian nu loba kasus teu boga tipe salah sahiji etika jeung saukur cobaan pikeun ngabersihan gambar maranéhna ku kituna teu leungit atanapi meunangkeun deui konsumén.

Bisa disebut yén Greenwashing Éta dipikaharti salaku induksi masarakat kana kasalahan atanapi béda anggepan produk, nekenkeun kredensial lingkungan hiji perusahaan, jalma atanapi produk nalika aranjeunna leres-leres henteu relevan atanapi henteu berdasar. Sacara sederhana, perusahaan ngamangpaatkeun kerentanan anu teu sopan pikeun jalma anu ngonsumsi tanggung jawab pikeun ngarujuk kana jasa sareng produk tertentu. Rujukan ieu nyobian nguatkeun konsistensi étika sareng moral anu tungtungna ngembangkeun paripolah anu, tina aturan sosial, kapangaruhan. Nilai-nilai ieu biasana dumasarkeun kana kelestarian sareng perlindungan lingkungan.

Pencegahan sareng pangakuan

greenwashing kana produk beautify

Dina upaya nyegah Greenwashing, usaha dilakukeun pikeun ngingetkeun palanggan sareng perusahaan ngeunaan stratégi pamasaran anu sanés anu dilaksanakeun. Hayu urang tingali sababaraha strategi anu sababaraha perusahaan ngalakukeun Greenwashing:

  • Aranjeunna nganggo basa ambigu: aranjeunna biasana istilah atanapi kecap anu teu ngagaduhan definisi anu jelas. Salaku conto, dina seueur labél urang mendakan frasa "babaturan lingkungan". Ieu leres-leres henteu ngagaduhan dasar naon-naon, sabab anjeun moal tiasa janten sobat lingkungan.
  • Anu disebut produk héjo aranjeunna seueur dianggo dina bidang ngabersihkeun kosmétik. Ieu perusahaan anu nawiskeun produk anu beresih sampurna ku warna héjo sareng gambar alam sareng kasegaran. Sanajan kitu, dina mangsa produksi jeung pamakéan produk ieu, perairan di walungan caket dieu téh ema serius. Dina kasus kosmétik, éta nawiskeun gambar kaséhatan anu sampurna, sedengkeun pikeun ngahasilkeun produk ieu, seueur komponén kimia anu diperyogikeun pikeun ngotoran lingkungan.
  • Gambar anu nyarankeun: urang biasana mendakan sababaraha anu dilabélan ku gambar kapal terbang anu ninggali jalan satapak kembang dina hawa. Éta jelas yén béntang éta polusi sareng aranjeunna nyobian nyamaran ku kembang dina hawa.
  • seratan nyimpang: Urang biasana mendakan seueur atribut ékologis dina seueur objék dimana éta henteu ngagaduhan nanaon anu aya hubunganana.
  • Alluding ka pangalusna dina kategori anak: ieu konci. Merek atanapi perusahaan sering dinyatakeun salaku nyata langkung sustainable atanapi héjo tibatan anu sanésna tina sudut pandangna nyalira. Salaku conto, seueur laporan taunan ngeunaan perusahaan sering nyatakeun yén aranjeunna langkung sustainable atanapi yén aranjeunna parantos najis kirang ti perusahaan sanés.
  • kudu analisa produk salaku sakabeh: Conto anu jelas nyaéta pepelakan nuklir anu dipromosikeun salaku polusi rendah, nalika aranjeunna leres-leres nganggo bahan bakar beresiko tinggi sareng rereged kanggo énergi. Kasus séjén nyaéta bako. Aranjeunna nyobian ngajantenkeun siga produk organik ti daratan éta nyalira sareng nganggo warna biru sareng bungkusna supados katingali langkung séhat.

Cara pikeun ngaidentipikasi Greenwashing

cara ngajual ngagunakeun lingkungan

Dina seueur labél produk aranjeunna sering nganggo basa anu ngabingungkeun anu kalebet kecap atanapi frasa anu nyebatkeun kauntungan berkelanjutan sareng lingkungan. Bahasa ieu biasana matak lieur anu ngan ukur ahli industri tiasa ngartos. pausahaan ageung mungkin gaduh bagean atawa sub-parusahaan nu meets standar lingkungan sarta kelestarian.

Aranjeunna ogé nganggo klaim tanpa bukti ilmiah anu didukung ku badan resmi. Frasa sapertos "tiasa janten produk anu pangsaéna" "tiasa dikonfirmasi éta". frasa ieu cobian ulah sagala gambar tina lingkungan ema jeung nu eta biasana pakait. Komunikasi visual mangrupikeun cara anu paling gampang pikeun ngaidentipikasi Greenwashing. Ieu sababaraha saran pikeun ngaidentipikasi jinis strategi ieu.

Urang bakal ningali sababaraha conto Greenwashing anu paling klasik. The yogurts organik kapaksa ngaganti ngaran, sanaos masih seueur jalma anu gaduh pikiran yén produkna langkung séhat. Ieu mangrupikeun salah sahiji strategi pemasaran héjo anu hébat pikeun licik pikiran urang. Greenwashing anu sanés anu diaku nyaéta McDonalds. Ieu mangrupakeun parusahaan anu beuki dituduh ngalakukeun amalan goréng sarta dina komunikasi aranjeunna coba mun ngajual eta bahan baku maranéhanana anu dicandak ti sumber beuki sustainable. Salaku tambahan, aranjeunna nyobian ngalukis seueur réstoran héjo sareng parantos ngantepkeun warna beureum anu lami anu kantos dicirikeunana.

Conto anu sanésna nyaéta bioplastik anu nyobian panginten yén botolna didamel tina bahan organik. Sabenerna aranjeunna henteu. Dina kacindekan, éta bisa ngomong yén pausahaan coba nyieun hiji nyeuseuh héjo maké strategi konservasi lingkungan umum nipu masyarakat kana percanten yén maranéhna bakal meser produk leuwih sustainable. Bener-bener manusa henteu lirén ngagétkeun urang sareng sadaya sudut pandang ieu kedah dibongkar.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan Greenwashing, kumaha cara mikawanohna sareng naon ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.