Naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku lami

leupas tina buku

Pasti anjeun gaduh rak di imah anjeun anu pinuh ku buku-buku lami sareng anjeun henteu terang naon anu kedah dilakukeun sareng aranjeunna. Ieu ngagaduhan masalah anu serius: upami parantos dibaca, kagunaanna turun ampir sadayana. Ku seueur seueur buku anu aya di dunya, jarang pisan anjeun nganggo waktos kanggo maca deui buku anu lami. Seueur jalma henteu terang naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku lami sareng aranjeunna punten pikeun miceun aranjeunna. Nanging, aya sababaraha cara pikeun anjeun ngaleungitkeunana, sanaos sababaraha tiasa rada radikal.

Dina tulisan ieu kami bakal ngajarkeun naon anu kedah dilakukeun sareng buku-buku lami sareng kami bakal masihan anjeun sababaraha tip pikeun éta.

Naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku lami

Naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku lami

Buku anu parantos urang baca hiji atanapi sababaraha kali sareng anu parantos tetep émut. Salah sahiji masalah anu aranjeunna ngagaduhan nyaéta nempatan rohangan fisik. Kalayan téknologi ayeuna urang tiasa gaduh jutaan buku dina format éléktronik hatur nuhun kana anu sumping dina format éléktronik. Kukituna, aranjeunna henteu nempatan rohangan fisik sareng urang tiasa mupus atanapi mésér / ngaunduh sadayana anu hoyong dibaca.

Hal kahiji anu tiasa urang lakukeun pikeun terang naon anu kedah dilakukeun sareng buku-buku lami nyaéta masihan ka jalma anu pang caketna anu hoyong maca buku ieu atanapi anu anjeun hoyong pasihkeun. Naon anu lami pikeun saurang tiasa waé anu énggal pikeun anu sanés. Upami anjeun badé miceun buku, langkung saé upami batur tiasa ngamangpaatkeun éta sareng maca éta. Seueur buku ieu tiasa meryogikeunana sabab kami henteu ngan ukur nyarioskeun perkawis literatur. Éta ogé tiasa janten téks.

Salah sahiji kaajaiban manusa nyaéta imajinasi. Sareng mangrupikeun salah sahiji hal anu aya hubunganana sareng buku-buku lami nyaéta ngawangun perabotan. Anjeun tiasa ngawangun méja, bangku, rak sareng sadayana anu henteu anjeun anggo deui. Penting pikeun aranjeunna ngagaduhan tutup anu saé supados konsistén langkung ageung. Hatur nuhun kana ieu anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana sareng masihan kahirupan kadua pikeun sajumlah ageung buku anu disimpen anu henteu ngagaduhan fungsi pisan.

Sanaos sanés mangrupikeun salah sahiji pilihan anu kuring paling nyarankeun, anjeun tiasa nganggo kamar panyimpenan kanggo nyimpen buku. Upami anjeun henteu hoyong masihan aranjeunna atanapi ngadaur mulangkeunana sabab anjeun resep pisan ka aranjeunna atanapi gaduh nilai khusus pikeun anjeun, anjeun tiasa nganggo kamar panyimpenan pikeun nyimpenna. Anjeun kedah nempatkeunana dina kotak sareng tumpukkeun kana kamar panyimpenan.

Tips kanggo naon anu kedah dilakukeun sareng buku-buku lami

rak buku lawas

Cara séjén pikeun ngahirupkeun buku-buku lami nyaéta ku ngaluarkeunana di tempat-tempat umum. Anjeun tiasa sacara sukarela ngantepkeunna di halte metro, beus, méja kantin, jsb. Pasti batur bakal nyandak éta sareng ngajaga éta. Salaku tambahan pikeun ngabébaskeun diri tina buku-buku ieu, anjeun bakal masihan buku ka jalma anu anjeun henteu kenal sareng saha anu tiasa mangpaat. Anjeun pastina bakal ngahargaan kana éta.

Éta ogé tiasa nyandak éta ka perpustakaan sareng nyumbangkeunnana. Jalma sanés bakal tiasa nganggo anu anjeun henteu-hoyong deui. Anjeun mimitina kedah milari dimana ayana mini perpustakaan pikeun nyandakana. Ku cara kieu, aranjeunna bakal tiasa nyandak sadaya buku sareng ngeusian rak na sareng budaya.

Nyumbangkeun buku tiasa ngahasilkeun ideu anu hadé pikeun naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku baheula. Untungna, anjeun tiasa nyandak éta ka LSM, sakola, perpustakaan, sareng organisasi anu panginten peryogi aranjeunna. Ogé, upami anjeun leres ngagolongkeun sareng ngabawa aranjeunna ka unggal lembaga, anjeun bakal ngagaduhan kasempetan langkung saé pikeun ditampi.

Salah sahiji cara pikeun ngamangpaatkeun éta nyaéta ngajualna liwat jaringan sosial. Tiasa waé internét mangrupikeun sekutu pangsaéna anjeun dina hal ieu. Masih seueur jalma anu resep maca sareng anjeun tiasa ngajualna dina harga anu langkung mirah, nganggo jaringan sosial. Kucara kieu, Anjeun nyingkahan nyetak deui nganggo biaya bahan baku anu diperyogikeun. Émut yén sanaos anjeun ngicalna murah pisan, anjeun parantos masihan panggunaan anu anjeun pikahoyong sareng ku ngajual sababaraha anjeun tiasa nyimpen artos anu cekap pikeun mésér anu anyar anu anjeun peryogikeun atanapi dipikahoyong.

Upami anjeun salah sahiji anu ngagaduhan perpustakaan anu ageung pisan sareng seueur anu dipikaresep, anjeun tiasa nyetél usaha jual kadua anu alit. Ieu ngarobah masalah rohangan kana kaunggulan. Anjeun ogé kedah kéngingkeun buku ieu, anjeun tiasa kéngingkeun artos tambahan. Anjeun kedah milarian tempat dimana anjeun tiasa ningalikeun sareng nawiskeun aranjeunna. Upami anjeun ngajualna ku harga anu saé, anjeun pasti tiasa ngaleungitkeunnana.

Daur mulang aranjeunna

naon anu kudu dilakukeun ku buku-buku lami anu anjeun henteu anggo

Aspék anu penting pikeun diperhatoskeun pikeun terang naon anu kedah dilakukeun sareng buku-buku lami nyaéta daur ulang. Tanpa fungsi anu ngayakinkeun anu sanés, penting pikeun nyumbang kana perawatan lingkungan. Konsumsi kertas parantos turun sacara signifikan di sakumna dunya berkat panggunaan téknologi digital. Nanging, masih seueur damel anu kedah dilakukeun. Pikeun ngirangan konsumsi bahan baku, matak pikaresepeun ngadaur ulang buku-buku lami. Salah sahiji pilihan anu paling drastis nyaéta ngadaur mulangkeunana anu anjeun henteu kedah anu anjeun anggo deui.

Buku-buku na disimpen dina tempat daur ulang biru sareng dianggo pikeun nyiptakeun anu énggal sareng ngamangpaatkeun bahan anu aya. Kertasna kedah dina kaayaan anu saé sahingga tiasa dianggo pikeun pinuh. Anjeun kedah émut yén éta mangrupikeun salah sahiji cara anu paling ramah pikeun lingkungan, tapi anjeun moal nguntungkeun tina buku-buku lami. Anjeun kedah milarian kasaimbangan antara ngamangpaatkeun ékonomi buku-buku lami anjeun atanapi henteu. Daur ulang buku ieu tiasa janten pilihan anu langkung altruistik.

Upami anjeun salah sahiji jalma anu ngagaduhan imajinasi sareng kamampuan anu hébat, anjeun tiasa ngadamel karajinan sareng aranjeunna. Nyaéta, aya seueur bentuk sapertos buket kembang nganggo daun, tas tangan, jst. Pikeun tiasa ngaraosan buku sareng masihan kahirupan anu kadua. Sababaraha urang ngagunakeun buku kebon baheula kanggo anu sukul. Tutuwuhan ieu boro-boro peryogi panyiram, janten halaman dina buku moal sangsara. Kaleresan nya éta rada hiasan sareng mangpaat.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon anu kedah dilakukeun sareng buku-buku lami sareng pasihan kahirupan anu kadua gunana atanapi ngamangpaatkeun éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.