Naon daur ulang

kabiasaan daur ulang

Daur ulang mangrupikeun hal anu beuki watek sadaya jalma dina dinten ayeuna ka urang. Nanging, seueur kénéh anu henteu terang naon anu didaur ulang Bener cenah. Nyaéta, jinis téhnik naon anu dipaké pikeun ngagunakeun deui limbah sareng ngarobih kana produk énggal. Aya seueur jinis wadah daur ulang anu ngagaduhan koleksi selektif limbah anu bakal disimpen sareng diangkut ka pabrik daur ulang. Éta aya dimana, saatos seueur prosés, aranjeunna ditakdirkeun kana produk énggal.

Dina hiji tulisan kami badé nyarioskeun naon éta daur ulang, naon ciri na sareng kunaon penting didaur ulang.

Naon daur ulang

résidu dina produk

Daur ulang nyaéta prosés ngumpulkeun bahan sareng ngajantenkeun kana produk énggal; upami henteu produk ieu bakal miceun sampah. Aya tilu jinis utami. Daur ulang primér atanapi tutup-loop ngarobih matéri janten langkung tina bahan anu sami, contona, kertas dina langkung kertas, atanapi kaléng soda dina langkung kaléng soda. Tingkat 2 ngarobah produk anu dibuang kana barang anu sanés, sanaos éta tina bahan anu sami. Tériérér atanapi dékomposisi kimia bahan pikeun ngahasilkeun hal anu bénten pisan sareng aranjeunna.

Sanaos tiasa dijumlahkeun dina mayungan sumberdaya alam sareng ngirangan teuing bahan baku, sahingga ngajagi habitat, aya seueur kaunggulan. Éta ogé ngabantosan ngahémat énergi, sabab produk daur ulang ngaleungitkeun sababaraha léngkah dasar dina prosés manufaktur. Kalayan kecap séjén, langkung seueur énergi anu diperyogikeun pikeun nimba, nyaring, ngangkut sareng ngolah bahan baku tibatan ngarobih bahan daur ulang anu sayogi.

Numutkeun ka National Institutes of Health, "daur ulang aluminium meryogikeun 95% tanaga langkung handap tina ngagunakeun bahan baku pikeun ngahasilkeun aluminiumSedengkeun panggunaan besi tua pikeun ngagantikeun bijih atah pikeun ngahasilkeun baja anyar meryogikeun pangurangan 40% cai sareng 97% limbah. »« Baja didaur tiasa ngahémat 60% énergi dina produksi; 40% koran daur ulang; plastik didaur, 70%; sareng 40% gelas daur ulang ».

Maka, pangirangan eksploitasi ranjau, tambang sareng leuweung, nyingkahan panyulingan sareng konversi industri bahan baku ieu, sareng tabungan énergi akibatna, bakal nyumbang sacara signifikan pikeun ngirangan émisi karbon dioksida (CO2) sareng gas rumah kaca séjén (GHG). , Anu jadi sabab utama pemanasan global), sajaba ti polusi udara, taneuh sareng cai. Kusabab bahan daur ulang, 18 juta ton karbon dioksida anu disimpen di Inggris unggal taun sami sareng 5 juta mobil di luar jalan.

Naha daur ulang penting?

naon anu didaur ulang

Daur ulang mangrupikeun kagiatan saderhana saderhana sareng paling bermakna anu tiasa urang laksanakeun. Sangkan saha waé anggota kulawarga tiasa ilubiung, bahkan imah pangleutikna tiasa ilubiung. Sanaos manusa tanggel waler pikeun ngahasilkeun seueur sampah, daur ulang ogé conto tanggung jawab sosial sareng perlindungan lingkungan. Kadang-kadang urang masih nolak daur ulang.

Kusabab kitu, anu kedah urang lakukeun nyaéta ngarugikeun diri sareng lingkungan dina jangka pondok sareng ka hareup. Ieu mangrupikeun masalah anu matak pikahariwangeun pikeun bapa atanapi indung, langkah leutik ieu mangrupikeun bagian tina konsumsi anu tanggung jawab sareng bakal ngantep turunan urang ngaraosan planét héjo sareng biru. Sadaya kota di nagara urang nempatkeun wadah anu tiasa dianggo dina wadah anu dibuang urang, naha éta organik, kertas, plastik atanapi gelas, urang tiasa ngenalkeunana. Aya ogé sababaraha titik beberesih dimana anjeun tiasa nyandak barang sapertos perkakas atanapi kai.

Di sisi anu sanésna, anjeun tiasa nempatkeun wadah di bumi anjeun pikeun ngamajukeun daur ulang produk konsumén anu cocog sareng ngabantosan sadayana kulawarga pikeun ngagaduhan pendidikan anu saé sareng ngarobih kasadaran masarakat di sakuriling anjeun.

Kabiasaan rumah tangga

Pentingna daur ulang

Ku ngenalkeun kabiasaan daur ulang rumah tangga urang tiasa ngahontal kaunggulan ieu:

  • Ngurangan konsumsi énergi. Upami urang didaur ulang, urang bakal ngirangan ékstraksi, ngangkut sareng ngolah bahan baku énggal, anu bakal ngirangan énergi anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun prosés ieu.
  • Ngurangan karbon dioksida dina atmosfir. Nalika konsumsi énergi turun, produksi karbon dioksida urang bakal turun sareng pangaruh rumah kaca ogé bakal ngirangan. Kalayan kecap séjén, daur ulang di bumi hartosna ngabantosan planét sareng ngabantosan merangan parobihan iklim.
  • Ngurangan polusi udara. Ieu penting upami urang prihatin ngeunaan hubungan kualitas udara sareng kaséhatan. Numutkeun ka World Health Organisation (WHO), langkung handap eusi polutan ieu, langkung séhat sistem kardiovaskular sareng pernapasan urang. Upami urang mikirkeun hawa budak sareng budak awéwé urang ngambekan nalika maén di taman atanapi di jalan-jalan di kota ageung, émut sababaraha hal.

Produk anyar tina limbah

Pikeun ngartos pentingna daur ulang, salah sahiji aspék utami nyaéta ngagunakeun limbah pikeun nyiptakeun produk énggal. Seueur kotak sapatu tiasa dianggo, tina tetrabriks, ban anu tiasa dijantenkeun kaléng soda, bulu, sareng sajabana. Sagala jinis limbah tiasa dianggo pikeun ngadamel produk énggal.

Ecodesign lahir tina konsép inovatif téknologi ieu. Seueur perusahaan parantos ngenalkeun desain héjo pikeun tujuan ngararancang produk énggal bari mayungan lingkungan. Aranjeunna bahkan tiasa nganggo deui sababaraha rupa objék sapertos rambu lalu lintas sareng ban, masihan panggunaan énggal. Sagala jinis bahan tiasa dianggo deui pikeun manjangkeun umur mangpaatna, sareng ku cara ieu aranjeunna tiasa dirobih kanggo panggunaan énggal.

Daur ulang di bumi hartosna ngajaga lingkungan, anu sami pentingna sareng ngabantuan nyiptakeun sareng ngajaga padamelan. Kusabab prosés daur ulang limbah meryogikeun perusahaan sareng padamel pikeun ngumpulkeun bahan anu béda-béda sareng milah-milah.

Di Spanyol kami gaduh organisasi nirlaba Ecovidrio sareng Ecoembes, sareng anjeun tiasa mendakan aranjeunna aktip aub dina kagiatan daur ulang. Daur ulang ogé tiasa nerapkeun proyék-proyék anu ditujukeun pikeun ngahijikeun kelompok-kelompok anu teu kauntungkeun kana masarakat sareng tenaga kerja.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon anu didaurkeun sareng naon kaunggulan na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan Pablo cenahna

    Daur ulang mangrupikeun kaputusan anu saé anu henteu ngan ukur kedah dilakukeun ku perusahaan tapi ogé di bumi sareng ti pamaréntah. Kuring kantos ngira yén produk anu urang hasilkeun kedah didesain supados bungkusanna tiasa dianggo deui atanapi didaur deui, tapi hanjakalna urang masih kurang seueur kasadaran lingkungan sareng sanaos bungkus dianggo didaur deui, konsumen henteu ngadaur mulangkeunana tapi urang miceun dina sampah, urang ngadamel watek anu goréng. Nanging, saur kuring sahenteuna di nagara-nagara sapertos Kolombia, kami parantos ngamajukeun masalah daur ulang sareng urang ningali karya sapertos bumi anu diwangun ku botol plastik anu pantes diaku. Kami masih kakurangan sareng urang kedah langkung jauh, sapertos panél surya, pangirangan pembalakan, kendaraan éléktronik.