naon adobe

naon bahan adobe

Imah Adobe mangrupikeun bumi ramah lingkungan anu diwangun pikeun ngahémat énergi sareng didamel tina bahan adobe, anu hartosna insulasi anu leres. Di Spanyol, éta mangrupikeun spésial daérah anu langkung garing, sapertos Castilla y León, dimana jarami ditambihkeun kana taneuh. Wangunan Adobe sering dirobih ku lapisan bumi anu sami sareng bumi khas di Tierra de Campos. Sanajan kitu, loba jalma teu nyaho naon adobe jeung naon ciri-cirina.

Ku alatan éta, dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan naon Adobe, ciri na kaunggulan dibandingkeun bahan séjén.

naon adobe

konstruksi adobe

Adobe nyaéta bata atawa potongan struktural (contona, dipaké pikeun ngawangun lengkungan atawa kolong), biasana dijieun ku leungeun, utamana tina liat jeung keusik. Ieu bisa ngandung leutak, sarta bahan serat, kayaning jarami atawa serat alam séjén, mindeng ditambahkeun kana eta. Di sababaraha tempat, tai sapi garing dianggo gaganti jarami.

Ciri dasar tina Adobe nyaeta sistem drying na ku paparan ka lingkungan tanpa aplikasi panas, biasana dina cahya panonpoé.

Sistem manufaktur diwangun ku kneading campuran keusik jeung liat, nambahkeun bahan serat, nempatkeun némpelkeun dina molds, demolding na drying. Bahan fibrous ditambahkeun pikeun nyegah adobe retak nalika garing, sabab liat shrins considerably tina leungitna cai.

Kaunggulan anu urang mendakan dina Adobe nyaéta kieu:

  • Taya konsumsi kakuatan.
  • Produksi karajinan basajan.
  • Insulasi termal sareng akustik anu saé.
  • Éta tiasa dianggo salaku unsur struktural. (10 kp/cm2 rata-rata kakuatan compressive)

Dina sisi négatip urang gaduh:

  • lalawanan low ka erosi.
  • lalawanan shock low.
  • Aksi kapilér luhur.

Nguatkeun témbok

Panaliti ilmiah anu béda ayeuna dilaksanakeun pikeun nguatkeun tembok adobe ngalawan gerakan seismiksaperti panempatan bar baja. Adobe teu matak bingung jeung tapial.

Adobe parantos dianggo salami tujuh rébu taun sateuacan jaman urang, sanaos peryogi daérah anu caket sareng liat anu cekap. Jinis liat, keusik jeung serat ogé perséntase unggal unsur ieu bakal mangaruhan sipat fisik-mékanis diala.

Urang tiasa ningkatkeun kualitas ku tos mencét potongan nganggo mesin manual atanapi mékanis, anu ditarjamahkeun kana dénsitas anu langkung luhur sahingga résistansi langkung ageung kana komprési sareng ukuran anu langkung seragam sareng datar.

Adobe biasana disimpen dina loka kalawan némpelkeun manufaktur sarua jeung kudu pernah datang kana kontak jeung taneuh alatan kapilér hébat na. Di imah anu diwangun ku adobe, pondasi batu disimpen dina taneuh pikeun nyegah kapilaritas. Urang ogé tiasa nutupan témbok Adobe ku liat sareng mortir.

Kumaha imah adobe?

imah Adobe

Anu mimiti, hayu urang ngobrol ngeunaan bahan béntang wangunan ieu, Adobe. Bahan Adobe diwangun ku bata anu teu dihurungkeun, nyaéta blok wangunan anu didamel tina jisim bumi (lempung sareng keusik). Adobe kadang-kadang dicampurkeun sareng jarami, dibentuk janten bata, sareng digaringkeun ku panonpoé kanggo dianggo engké.

Imah Adobe diwangun nganggo sagala jinis unsur arsitéktur anu ngawangun bumi anu lestari, sapertos témbok, témbok, sareng lengkungan. Blok Adobe bisa dijieun ku leungeun maké kapang kotak atawa tangga kai, kalawan unggal rung ngabentuk spasi kana nu adobe diselapkeun.

Lempung anu ngawangun struktur adobe tiasa dianggo sareng bahan naon waé, sapertos précast atanapi joists beusi. Janten, Bahan anu ramah lingkungan ieu ngalengkepan bahan-bahan sanés anu sampurna sareng tiasa dicampur tanpa masalah.

Ngeunaan asal bahan anu ngawangun sareng ciri struktur Adobe ieu, aranjeunna sadayana alami, asalna tina bumi, cai, pasir sareng serat nabati. Ogé, éta kudu dicatet yén imah Adobe gampang pikeun ngaropea, sabab anjeun bisa nyabut tembok atawa dilegakeun imah kalawan tambahan anyar.

Pondokna, pikeun ngawangun imah adobe, aya sababaraha cara pikeun ngahasilkeun bata, gumantung kana tradisi daérah sareng darajat mekanisasi pabrik anu dipilih.

Kumaha imah Adobe diwangun?

naon adobe

Ayeuna, tilu téknik masonry utama anu biasa dianggo dina pangwangunan témbok imah adobe ékologis ieu. Dina hiji sisi aya témbok dijieun ku karajinan "tali".. Éta ngeunaan nyelapkeun adobe sapanjang témbok, sahingga nyiptakeun témbok ipis anu ditangtukeun ku lebar adobe.

Prosés téknik "tali" kalebet ligasi témbok anu dianggo dina partisi interior. Sacara umum, teu téhnologi témbok nu mantuan pikeun insulate imah Adobe, tapi dipaké salaku amplop antara struktur misah. Anu kadua, Téhnik séjén anu loba dipaké pikeun pangwangunan imah Adobe nyaéta téhnik témbok "coklat".

"A tizón" nyaéta téknik dimana adobe disimpen sacara gurat dina témbok. Ku cara kieu, lebar témbok sarua jeung diménsi sisi panjang Adobe.

Kusabab lebar anu ageung, éta dianggap téknik beban-beban, nyaéta, dianggo di daérah anu amplitudo termal anu lumayan. Tungtungna, téhnik séjén dipaké nyaéta nu disebut «konci kerung».

Téhnik "konci kerung" diwangun ku nyieun témbok ganda ku ngarojong Adobe vertikal dina beungeut leutik, sahingga meunangkeun tembok ipis. Janten, Téhnik ieu cocog pikeun iklim tiis sareng sababaraha sumber konstruksi, sabab ngajamin insulasi anu saé.

Naon sipat bahan Adobe?

Bahan Adobe dipikanyaho pikeun konduktivitas termal anu rendah. Ogé, kusabab kaayaanana, urang tiasa mendakanana di daérah prosés konstruksi.

ayeuna, mesin husus tangtu dipaké pikeun nyieun bahan Adobe. Sanajan kitu, pilihan séjén mertimbangkeun nya éta nyieun elemen arsitéktur dina cara primitif.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon Adobe, naon cirina, sareng aplikasi sareng kagunaanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.