Nanotéhnologi pikeun tanaga surya

Perkembangan anyar dina bidang nanotéhnologi aya hubunganana sareng tanaga surya, khususna aranjeunna bakal dilarapkeun dina bidang sél fotovoltaik. Ieu parantos diyakinkeun ku Javier Diez, ahli dina dinamika cairan sareng ahli dina diajar ngeunaan sintésis sareng perakitan struktur nanoskopik.

Tina tanaga surya, sareng hatur nuhun kana sél ieu anjeun tiasa ngahasilkeun listrik. Masalahna nyaéta ieu panels anu ngamangpaatkeun éta pangaruh fotolistrik dugi ka ayeuna aranjeunna didamel tina piring silikon rada kandel, anu ngajantenkeun aranjeunna mahal pisan. Pikeun ngirangan biaya ieu, anu bakal dilakukeun nyaéta ngaganti panel ieu ku anu énggal anu didamel sareng a grid nanopartikel logam.

Nanopartikel ieu dihasilkeun berkat palapis logam disimpen dina lambar silikon ipis. Nalika cahaya hérang ka aranjeunna, résonansi éléktromagnétik tina permukaan jaringan nanopartikel aranjeunna gumbira, anu ngamungkinkeun aranjeunna pasangan ka silikon sahingga ningkatkeun épisiénsi sél.

Ngagunakeun metode ieu, naon anu bakal dihontal ku sabab éta pikeun ngirangan harga akhir tina sél surya sareng tiasa nyingkahan panggunaan pelat silikon anu langkung mahal. Cara anu langkung épisién pikeun ngahasilkeun susunan nanopartikel nalika ngalarapkeunana. Ieu mangrupikeun tujuan utama pikeun panaliti, sabab upami ieu tiasa dilakukeun urang bakal nyarios ngeunaan ruang lingkup mayoritas. Saha waé anu tiasa nyanghareupan biaya ngagaduhan jinis sél ieu.

Poto: investirdinheiro.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)