Iraha minyak bakal béak

nalika minyak béak

¿Iraha minyak bakal béak? Éta mangrupikeun patarosan anu urang sadayana parantos naroskeun ka diri urang sorangan dina sababaraha waktos dina kahirupan. Minyak mangrupikeun bahan bakar fosil anu paling loba dianggo di dunya pikeun pembangkit listrik sareng di seueur daérah sanés. Cadangan minyak kawates sareng ayeuna planét henteu gaduh waktos pikeun ngasilkeun deui dina skala manusa. Kurangna bahan bakar fosil ieu ngagaduhan perhatian manusa.

Kituna, urang bakal bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun iraha minyak bakal béak sareng naon akibat na.

Karakteristik minyak

ékstraksi bahan bakar fosil

Mangrupikeun campuran tina rupa-rupa hidrokarbon dina fase cair. Éta diwangun ku kokotor ageung sanésna sareng dianggo pikeun kéngingkeun sababaraha bahan bakar sareng produk sampingan. Perminyakan mangrupikeun bahan bakar fosil anu diturunkeun tina potongan organisme akuatik, sato sareng tutuwuhan anu hirup. Mahluk ieu hirup di laut, laguna sareng sungut caket laut.

Minyak kapanggih dina média asal sédimén. Ieu ngandung harti yén zat-zat anu parantos kabentuk mangrupikeun organik sareng katutupan ku sédimén. Langkung jero sareng jero, dina kaayaan tekanan kerak bumi, éta dirobih janten hidrokarbon.

Prosés ieu ngabutuhkeun jutaan taun. Kusabab kitu, sanaos minyak dihasilkeun teras-terasan, tingkat produksi na tiasa dianggurkeun pikeun manusa. Naon deui, tingkat konsumsi minyak anu saé pisan yén tanggal panyebaranana parantos ditangtoskeun. Dina réaksi formasi minyak, baktéri aérobik polah munggaran sareng baktéri anaérobik langkung jero. Réaksi ieu ngaleupaskeun oksigén, nitrogén, sareng walirang. Réaksi ieu ngaleupaskeun oksigén, nitrogén, sareng walirang. Katilu unsur ieu mangrupikeun bagian tina sanyawa hidrokarbon volatil.

Nalika sédimén dikomprés dina tekenan, bedrock kabentuk. Teras, akibat pangaruh hijrah, minyak mimiti nyusut sadaya batu anu langkung poros sareng permeabel. Batu ieu disebut 'batu panyimpenan'. Minyak konséntrasi aya na tetep di jerona. Ku cara kieu, prosés ékstraksi minyak dilakukeun pikeun nimba salaku bahan bakar.

Iraha minyak bakal béak

nalika minyak réngsé sareng naon anu bakal kajadian

Nalika "Mad Max" dileupaskeun taun 1980, hipotésis ngeunaan tungtung dunya dimana kakurangan bahan bakar bakal ngarobah dunya henteu siga fiksi ilmiah. Kasangsaraan Mel Gibson salami perjalanan éta nunjukkeun sieun dunya nyata, kusabab naékna harga énergi, pembakaran sumur di Iran sareng Irak kusabab perang sareng paréntah nahan.

Najan kitu, Mad Max salah. Tong minyak anu terakhir diduruk di bumi moal ngarugikeun jutaan dolar sareng nilaina bakal nol. Ieu moal terakhir kali, sabab éta parantos réngsé, tapi kusabab teu aya anu hoyong waktos salajengna. Éta patarosan abad ka-XNUMX hariwang ngeunaan nalika minyak bakal béak. Dina XXI, patarosan anu anyar nyaéta sabaraha lami urang hoyong neraskeun nganggona.

Sieun pisan minyak dugi ka ayeuna ngurilingan waktos anu pasti nalika puncak produksi (puncak minyak) sareng janten langka.

Kusabab tong minyak anu munggaran diekstraksi di Pennsylvania (Amérika Serikat) dina 1859, paménta henteu lirén ngagedéan. Naon kajadian upami sumur aya anu béak? Ieu mangrupikeun impian anu paling parah tina kamajuan dunya. Minyak parantos ngadukung dunya salami 150 taun, tapi panginten henteu janten mesin ékonomi na sapuluh taun ti ayeuna.

Bahkan OPEC, kartel mitos nagara-nagara ékspor minyak, ngaku yén paménta puncak caket, nyaéta, iraha konsumsi minyak puncak sareng turunna permanén. Anu henteu ngahontal kasapukan nyaéta istilah-istilahna.

Ékstraksi minyak

tungtung minyak

Naon anu ngarobah aturan kaulinan nyaéta sateuacanna téknologi pangénggalna. Mimiti, kusabab éta ngamungkinkeun ékstraksi cadangan sareng panggunaan hidrokarbon henteu konvensional di perairan anu jero pisan, sabab éta tungtung minyak anu caket pisan beuki jauh. Naon deui, pamekaran sumber énérgi alternatip ngajantenkeun aranjeunna langkung épisién. Numutkeun ka para ahli, aranjeunna antukna bakal ngagentos suluh fosil.

OPEC yakin yén turunna paménta global saatos 2040 mangrupikeun skénario anu paling dipikaresep di masa hareup. Sanaos aranjeunna sadar yén upami kaseueuran nagara nyandak serius pikeun ngungkulan parobihan iklim anu disepakati dina gempungan Paris, ku 2029, anjeun tiasa dugi ka wates luhur. Dina kaayaan sapertos kieu, aranjeunna ngaramal yén konsumsi global bakal naék tina 94 juta tong per dinten ayeuna ka luhur 100,9 juta tong per dinten ngan dina sapuluh taun, teras lalaunan mimiti turun.

Panilitian organisasi perlindungan lingkungan langkung optimis sareng ngamajukeun paménta maksimal dugi ka taun 2020. Numutkeun itunganana, Énergi surya bakal ngawakilan 23% pasokan dunya di 2040 sareng bakal ngahontal 29% dina 2050.

Nanging, parobihan ieu moal kajantenan sapeupeuting. Minyak masih nyumbang 31% paménta énergi primér global (sedengkeun énergi anu diperbarui, kalebet tanaga listrik tanaga listrik sareng permintaan énergi biomassa, ngan ukur nyumbang 13%), janten leungitna moal kajadian ujug-ujug. Perusahaan-perusahaan di industri ieu sareng nagara-nagara penghasil nuju nyiapkeun dunya anyar anu bénten pisan sareng dunya anu urang terang.

Harga minyak parantos stabil antara $ 60 sareng $ 70 per barel sareng teu dipikaresep yén bakal naék. Masalah anu gedé ogé nyaéta harga. Dumasar kana konsensus pasar, éta moal langkung luhur tibatan ayeuna, atanapi sahenteuna henteu bakal ningali $ 100 tinggi tilu taun ka pengker. Batas luhur énggalna sakitar US $ 60/70 per barel, kusabab tina ambang ieu, patah hidrolik sareng tambang jero cai anu merhatikeun nagara-nagara tradisional ngahasilkeun janten nguntungkeun. Salajengna, upami harga hidrokarbon ngaleuwihan wates luhur, investasi pikeun sumber énérgi alternatip bakal salajengna dirangsang sareng paménta bakal turun.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan nalika minyak bakal béak sareng naon pentingna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.