Naha penting pikeun ngajaga posidonia Oceanica?

Posidonia Oceanica mangrupakeun sagara

Posidonia sagara Hal ieu dipikaterang pisan pikeun peranna di basisir sareng statusna anu kaancam. Aya seueur jalma anu terang atanapi kantos nguping ngeunaan posidonia Oceanica, tapi henteu terang naha leres éta penting pisan sareng naon fungsina.

Salah sahiji hal anu mimiti terang ngeunaan posidonia Oceanica nyaéta ngabédakeun tina rumput laut. Posidonia sanés ganggang, éta tutuwuhan di jero cai. Éta ngagaduhan buah, kembang, daun, bobot sareng akar sapertos pepelakan normal. Naha anjeun hoyong terang kunaon penting pisan pikeun ngalestarikeunana?

Posidonia sagara

posidonia sagara ningkatkeun kaberagaman tempat dimana cicingna

Posidonia Oceanica mangrupikeun pepelakan di jero cai anu mekar dina usum gugur sareng ngahasilkeun buah anu dikenal salaku "zaitun laut". Mangrupikeun pepelakan fotofilik, nyaéta peryogi sinar panonpoé sanaos dina handapeun cai pikeun ngalaksanakeun fotosintésis. Salaku tambahan, posidonia disebarkeun di laut ngabentuk padang rumput hejo.

Salah sahiji fungsi anu dimiliki posidonia nyaéta janten indikator saé cai bersih, kumargi éta ngan ukur hirup di cai anu murni. Aranjeunna henteu nolak tempat anu terkontaminasi saé pisan, henteu dioksigénasi, kalayan seueur karusuhan atanapi ku kaleuwihan zat organik. Éta mangrupikeun pepelakan endemik di Laut Tengah, nyatakeun yén Situs Warisan Dunya ku UNESCO salaku pangakuan kana sababaraha manpaatna pikeun lingkungan.

Pentingna posidonia Oceanica

Hatur nuhun kana posidonia, érosi di pantai diréduksi

Salah sahiji fungsi utama anu disayogikeun padang rumput laut Éta pikeun nyayogikeun biomassa sareng oksigén pikeun ngahasilkeun habitat anu cocog pikeun salamet seueur spésiés. Ku alatan éta, lamun posidonia nyumbang kana kasalametan seueur spésiés, pantai dimana phanerogams ieu dipendakan nambihan keragamanna. Ékosistem kalayan rupa-rupa spésiés anu jauh langkung rentan tina pangaruh anu tiasa dihasilkeun.

Fungsi sanés utama posidonia nyaéta nyaéta ngirangan érosi anu dialami pantai. Aranjeunna ngalakukeun ieu ku ngirangan jumlah sédimén anu disertakeun ku ombak anu ngajebak aranjeunna sapanjang padang rumput hejo. Salaku tambahan, aranjeunna ngabentuk halangan ngalawan ombak. Hutan padang ngahasilkeun antara 4 sareng 20 liter oksigén per dinten unggal méter pasagi, mangrupikeun salah sahiji sumber oksigénasi anu paling penting di Laut Tengah. Bagian tina oksigén ieu sumebar kana atmosfir Bumi nalika produktivitas maksimum.

Upami urang ngamimitian ngitung jumlah spésiés anu salamet berkat posidonia padang rumput hejo, urang ngagaduhan sakitar 400 spésiés tutuwuhan sareng sakitar 1.000 spésiés sato. Sadaya mahluk hirup ieu ngagaduhan habitatna di padang rumput hejo posidonia. Kusabab kitu, konservasi padang rumput hejo ieu penting pisan upami urang hoyong ngalestarikeun sesa spésiés anu ditambih. Jujukutan ogé mangrupikeun tempat ternak anu saé pikeun sato sapertos spons, starfish, moluska, ratusan lauk, kuda laut, jst.

Seueur spésiés anu baranahan di padang rumput hejo posidonia ngagaduhan minat komérsial anu hébat, janten karuksakanana bakal ngakibatkeun masalah serius dina perekonomian lokal anu hirup tina perikanan. Pariwisata beuleum bakal kaleungitan pentingna ogé ku karuksakan padang rumput hejo posidonia. Diperkirakeun yén manpaat ékonomi anu dihasilkeun ku padang rumput aranjeunna aya dina 14.000 euro per hektar per taun.

Naon mangaruhan posidonia Oceanica?

posidonia dina bahaya

Dégradasi padang rumput hejo pisan gancang kusabab pangaruh anu dihasilkeun ku manusa ka aranjeunna. Pangaruh sapertos kontaminasi handapeun, kaleuwihan zat organik (anu mangaruhan kana tumuhna pepelakan anu leres) sareng pemanasan perairan Laut Tengah anu disababkeun ku perubahan iklim nyaéta sababaraha épék anu ngancurkeun padang rumput heureuy posidonia. Saatos usum panas, tingkat kematian anu saé pisan janten karugianana henteu tiasa diimbangi ku kamekaran, anu kalintang launna.

Salah sahiji kalakuan manusa anu paling ngancurkeun padang rumput hejo posidonia nyaéta ngalajak ngalanggar hukum. Jujukutan ogé musnah ku cara ngeruk, miceun, lebu anu dihasilkeun ku akuakultur, pangwangunan basisir, ganggang invasif, jst.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, pepelakan ieu teuing gunana pikeun henteu ngalindunganana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)