Kaseueuran nagara anu ngotorkeun dunya

polusi udara

Polusi global mangrupikeun masalah anu cukup serius anu kedah diatasi ku cara anu dasar. Lamun urang ngobrol ngeunaan polusi dihasilkeun ku duanana nagara, urang utamana ngobrol ngeunaan polusi hawa. Sanaos aya sababaraha jinis polusi, polusi udara nyababkeun akibat anu serius di dunya, sapertos pemanasan global sareng perubahan iklim. The seuseueurna nagara anu ngotorkeun dunya Éta mangrupikeun anu ngaluarkeun gas anu paling ngotoran ka atmosfir.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarioskeun ka anjeun nagara mana anu paling ngotoran sareng naon akibat polusi udara pikeun lingkungan.

Polusi udara

pabrik anu ngotoran

Ieu mangrupikeun masalah anu henteu deui éksklusif pikeun kapentingan lingkungan. Éta parantos janten bagian tina kahirupan sapopoe unggal taun. Polusi udara mangrupikeun masalah anu nyebar, Sareng solusina henteu aya dina panangan pamaréntah atanapi perusahaan multinasional, tapi sadayana tiasa nyumbangkeun pasir pikeun ngeureunkeun akibat ieu. Bukti anu paling katingali tina polusi udara nyaéta awan polusi anu kasohor anu ngumpulkeun di sabudeureun pusat kota sareng ngabahayakeun pikeun kaséhatan.

Aya bentuk polusi udara sanés anu henteu gampang dideteksi atanapi katingali, tapi ogé ngagaduhan akibat anu maot pikeun kaséhatan mahluk hirup sareng ékosistem. Polutan ieu nyababkeun pemanasan sareng konsékuansi bencana pikeun pangeusina. Dina panemuan urang ngeunaan akar polusi udara, urang ningali yén salami rébuan taun kahirupan di planét ieu, émisi toksik geus dihasilkeun.

Émisi toksik mangrupa bagian tina siklus kahirupan, tapi dina rentang alam. Dina basa sejen, polusi sacara alami henteu mangaruhan sacara signifikan komposisi atanapi struktur ékosistem sabab lumangsung sacara spontan. Ieu bagian tina siklus jeung teu nambahan alatan aktivitas manusa. Diantara émisi ieu urang mendakan gas anu dipancarkeun nalika bitu vulkanik, tapi pangaruhna henteu permanén. Tapi, ku mecenghulna Revolusi Industri Asasi Manusa jeung intensifying pertumbuhan populasi, urang nyanghareupan hiji bentang global polusi hawa.

Sakur polusi udara ngarujuk kana ayana unsur toksik anu dihasilkeun ku kagiatan manusa.

Akibat utama

nagara nu leuwih polusi

Sakumaha urang terang, akibat tina polusi udara lumayan seueur. Anu pangheulana sareng anu paling langsung nyaéta paningkatan sareng parah panyakit engapan sareng kardiovaskular di antawis jalma anu cicing di pusat kota anu polusi. Lain, deukeut sumber industri, aranjeunna ngaleupaskeun produk toksik ieu ka atmosfir. Panyakit engapan sareng kardiovaskular parantos ningkat sacara signifikan di sadaya daérah ieu.

Kira-kira eta kira-kira 3% tina hospitalizations disababkeun ku exacerbations kasakit patali kalayan jumlah polutan di atmosfir. Nagara-nagara anu paling polusi di dunya nyaéta nagara-nagara anu konsentrasi gas-gas ieu paling luhur sahingga dampak anu paling ageung pikeun kaséhatan.

Pangaruh serius anu sanésna tina polusi udara nyaéta éfék rumah kaca anu kasohor. Urang teu kudu bingung efek rumah kaca sorangan jeung ngaronjatna. Masalahna sanés aya éfék rumah kaca (tanpa éta, kahirupan moal sapertos anu urang terangkeun), nyaéta yén éta ningkatkeun épék gas ieu. Sababaraha masalah anu disababkeun ku polusi udara nyaéta karuksakan ékosistem, kagiatan skala badag, naékna permukaan laut, leungit taneuh, baranahan serangga, punah spésiés.Jeung sajabana

Nagara paling polusi di dunya

kalolobaan nagara polusi di dunya sareng akibatna

Urang terang yén unggal taun langkung ti 36 milyar ton karbon dioksida dipancarkeun ka atmosfir. Ieu mangrupikeun gas rumah kaca utama anu tanggung jawab pikeun parobahan iklim. Jalur émisi bahan bakar ieu utamana alatan polusi kagiatan manusa. Sanajan kitu, ngan ukur sababaraha nagara anu paling polusi di dunya ngaluarkeun seuseueurna gas ieu. Bisa jadi nagara anu paling polusi di dunya dina taun-taun ayeuna nyaéta Cina, Amérika Serikat, India, Rusia sareng Jepang.

Nalika urang ngobrol ngeunaan émisi CO2, urang saleresna nyauran éta gas primér, tapi éta ogé disebut métrik. Nalika urang parantos terang émisi CO2 anu sami, urang parantos terang tapak suku karbon unggal nagara, sanaos sacara logis. polusi anu ditimbulkeunana sanés sadayana, sareng ogé CO2.

Upami urang henteu terang, urang kedah terang yén tingkat polusi ayeuna teu acan kajantenan sahenteuna 3 juta taun tanpa manusa di Bumi. Ogé kudu émut yén dina waktos éta Bumi nuju ngalangkungan période vulkanisme anu aktip pisan.

Numutkeun data sadia, urang manggihan yén Cina akun pikeun 30% tina total émisi global, sedengkeun Amérika Serikat akun pikeun 14%. Hayu urang analisa naon réngking nagara anu paling polusi di dunya:

  • Cina, kalawan leuwih ti 10.065 juta ton émisi karbon dioksida
  • Amérika Sarikat, 5.416 GtCO2
  • India, kalayan émisi 2.654 GtCO2
  • Rusia, kalayan 1.711 juta ton émisi CO2
  • Jepang, 1.162 GtCO2
  • Jérman, 759 juta ton CO2
  • Iran, 720 juta ton CO2
  • Koréa Kidul, 659 juta ton CO2
  • Arab Saudi, 621 MtCO2
  • Indonésia, 615 MtCO2

Kaseueuran nagara-nagara anu tercemar di dunya

nagara paling polusi di dunya

Bangladés

Bangladés asup kana réngking nagara anu paling polusi di dunya pikeun status polusi anu luhur. Kualitas hawana rendah pisan dibandingkeun tingkat anu diidinan. Rata-rata 97,10 partikel polusi parantos ngahontal. Jumlah ieu alatan sabagian leuwih ti 166 juta jalma nu hirup di Bangladesh tanggung jawab émisi masif. Dina taun-taun ayeuna, sektor industri nagara parantos ningkat sacara éksponénsial. Aya seueur pabrik, khususna pabrik tékstil, anu ngahasilkeun émisi gas rumah kaca anu ageung.

Saudi Arabia

Sumber utama ékonomi Arab Saudi nyaéta ékstraksi minyak. Ieu mangrupikeun sumber panghasilan anu ageung sareng parantos janten salah sahiji masalah anu paling serius. Ékstraksi minyak éta henteu ngan ukur ngahasilkeun kauntungan ékonomi, tapi ogé ngaluarkeun seueur gas anu ngacemar. émisi suluh fosil Aranjeunna langkung toksik sareng ngabahayakeun pikeun kaséhatan.

India

India ogé geus asup kana jajaran nagara anu paling polusi di dunya kalayan pertumbuhan industri anu luhur. Henteu ngan ukur tumbuh di industri, tapi ogé nyalahgunakeun pupuk kimia. Pamakéan pupuk anu salah ieu parantos ngotorkeun sadaya lahan subur sareng akuifer anu nyimpen cai.

Cina

Bisa disebutkeun yen Cina mangrupakeun salah sahiji nagara ngarah dina ékonomi dunya. Sanajan kitu, eta oge diantara nagara paling polusi di dunya. Éta anjeunna anu ngenalkeun kasadaran sareng kabijakan operasional anyar pikeun ukuran pikeun nyegah sareng ngontrol polusi lingkungan. Sanajan kitu, kota badag boga lapisan polusi hawa jadi kandel nu bieu bisa ningali panonpoé. Émisi karbon dioksida Cina terus ngagandakeun émisi nagara-nagara utama sanés sapertos Amérika Serikat.

Mesir

Nalika anjeun mikirkeun nagara anu paling tercemar di dunya, anjeun panginten henteu mikirkeun nagara ieu. Janten, sapertos di nagara-nagara sanés sapertos India sareng Arab Saudi, industrialisasi perusahaan-perusahaan ageung ngembang pesat. Pangwangunan industri ieu nyababkeun kaleuwihan émisi gas rumah kaca. Mesir sigana parantos ngahontal tingkat kontaminasi, jumlahna 20 kali langkung luhur tibatan anu diidinan.

Brasil

Brazil mangrupa salah sahiji nagara berkembang kalawan ékonomi makmur. Hanjakalna, pangwangunan ékonomi ieu dipatalikeun sareng rendahna kasadaran miara lingkungan. Tingkat konsentrasi rendah ieu hartosna aya ogé sakedik tindakan ku pamaréntah. Sadaya ieu nambahan nepi ka déforestasi masif anu ngalaman salah sahiji paru-paru utama planét, Amazon. Éta henteu ngan ukur ningkatkeun jumlah gas polusi, tapi ogé ngirangan nyerep karbon dioksida ku pepelakan.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan nagara anu paling polusi di dunya sareng anu paling polusi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.