Nagara-nagara anu ayeuna ngahasilkeun énergi angin pangageungna

Kincir angin pikeun ngahasilkeun kakuatan angin

La tanaga angin mangrupikeun sumber utama parobihan ayeuna ka cakrawala séjén anu teu aya hubunganana sareng panggunaan bahan bakar fosil. Anjeun kedah terang yén sahenteuna 84 nagara di sakumna dunya ngagunakeun énergi angin pikeun nyayogikeun kisi listrikna.

Karék sataun katukang kapasitas angin ngaleuwihan 369,553 gW sareng total produksi énergi ngembang pesat janten 4 persén tina total listrik anu dianggo di planét. Sareng upami 17 gW dipasang dina 2014 parantos parantos aya prestasi, dina satengah mimiti 2015 aranjeunna ngahontal 21,7 gW, anu nyandak kami kapasitas global 392 gW, kalayan sakitar 428 gW dina akhir taun ieu. 2015.

Kapasitas global naék dina sasih mimiti 2015 ku 5,8 persen saatos ngahontal 5,3% di 2015 sareng 4,9% dina 2013 dina période anu sami. Upami urang ngémutan yén di 2014 tingkat pertumbuhan taunan 16,5 persén ku dugi ka pertengahan taun 2015 bakal ngahontal 16,8 persén, urang tiasa sadar taun hébat urang lengket dina 2015.

Kanaékan panggunaan kakuatan angin ieu disababkeun utamina pikeun kauntungan ékonomi Tina sumber ieu, kanaékan daya saing, kateupastian kana suplai minyak bumi sareng gas dunya sareng tekanan pikeun maju ka téknologi anu bersih sareng berkelanjutan kana waktos.

Produser utama énergi angin

Kincir angin di Cina

Industri angin nyaéta ayeuna dijalankeun ku rupa-rupa industri anu saé kapasitas ageung, koperasi énergi pikeun kelompok lingkungan. Perlu dipikaterang yén pikeun kasuksésan anu langkung ageung tina jinis sumber énergi ieu bakal diperyogikeun sababaraha jinis anu langkung ageung.

Dina akhir Juni 2015, nagara anu ngagaduhan kapasitas kakuatan angin anu dipasang paling ageung nyaéta Cina di tempat kahiji, dituturkeun ku Amérika Serikat dina kadua sareng Jerman di tempat katilu.

Cina gaduh 124 gW taun ayeuna sareng parantos tumuh ku 10 gW ti saprak 2014 sareng dina 44 gW ti saprak 2013 Tumuwuhna kontinyu anu ngabantosan, sabagéan ageung, pikeun ngatasi masalah polusi na, sanaos kedah ngainvestasikeun langkung seueur artos pikeun jinis sumber ieu pikeun leres-leres ngirangannana.

Salajengna nyaéta Amérika Serikat kalayan 67 gW dipasang Sareng kamekaranana ti saprak 2013, dina ngan dua taun, kapasitas na parantos ningkat 8 gW kalayan stagnasi anu nyata, hal anu ogé tiasa ditingali di Jérman, India sareng Spanyol, tangtosna, upami dibandingkeun sareng pertumbuhan anu ageung di Cina.

Salain ti kakuatan utama dina kakuatan angin, perlu pikeun nyebatkeun Brasil anu nunjukkeun rasio pangluhurna kamekaran sadaya pasar kalayan pertumbuhan 14% dina taun 2015 ieu.

Salaku titik négatip kami mendakan sababaraha pasar Éropa anu parantos lumpuh, hal anu bakal kajadian ka Jérman nalika parobihan anu tangtu dina pangaturan lebet salami dua taun ka payun, hal anu bakal ngirangan kapasitas kakuatan angin na.

Cina

Operator cék operator Cina

Cina ngarepkeun gaduh 347,2 gW dina 2025 kalayan pamasangan taunan anu bakal ngahontal 56,8 gW. Sesuatu anu cukup penting naon hartosna jinis énergi ieu pikeun nagara ieu.

Sareng sanaon Cina ayeuna salaku éksponén maksimum jinis énergi ieu, éta saéstuna aya dina waktos stagnasi. Angka anu sayogi pikeun 2025 sacara global bakal ngaleuwihan 962,6 gW anu hartosna yén Cina bakal, sanaos ku kakurangan ieu, salah sahiji pamaén utama jinis énergi ieu di planét.

Justru dina taun ieu parantos diprediksi yén Cina moal ngan ukur dikategorikeun salaku installer énergi angin panggedéna ku 2015, tapi ogé bakal nuluykeun mingpin sektor ieu di 2016.

Nagara sanés anu bakal vital

Kincir kincir sacara rinci ngahasilkeun kakuatan angin

India, Australia, Jepang, Koréa Kidul, Filipina, Thailand, sareng Taiwan ningkatkeun kapasitasna ti 148,2 gW di 2014 janten 437,8 gW kalayan perséntase pangsa global anu bakal ngahontal 45,5%.

Nagara utama sanésna pikeun kasuksésan énergi angin nyaéta Argéntina, Brasil, Chili, Kolombia sareng Mexico anu bakal nambihan 45,6 gW. Kami parantos nyarios ngeunaan Uruguay sareng Kosta Rika salaku dua conto kawijakan anu paling hébat anu ngamungkinkeun tumuhna jenis énergi bersih ieu, hal anu penting pikeun masa depan urang.

Énergi angin konci pikeun énergi hareup

Jinis énergi ieu parantos janten efektif pisan biaya. Di daérah dimana konsumsi énergi ningkat, sumber-sumber anyar kedah didamel, sareng ieu dimana kakuatan angin kedah maénkeun peran anu penting pisan.

Di pasar dewasa dimana infrastruktur pikeun pembangkit listrik batubara, nuklir atanapi gas parantos aya, aya deui tantangan payun kusabab ayana parobihan anu hébat. Éta di dieu dimana énergi angin kedah bersaing ngalawan biaya perawatan tina sumber énergi anu aya. Masih, sumber énergi ti angin mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun pisan, sajaba ti éta nyayogikeun énergi tanpa ngaluarkeun gas rumah kaca.

Pamasangan kincir angin

Éta ogé ngagaduhan jalan sareng aranjeunna ngirangan biaya. Aya tilu alesan utama. Salah sahijina nyaéta turbin angin aranjeunna janten sepuh, kalayan menara langkung jangkung sareng konstruksi anu langkung enteng. Kadua nyaéta efisiensi ranté suplai parantos ningkat sareng sistem pabrikan ngirangan biaya. Anu katilu, sareng anu pamungkas, nyaéta nalika pamasangan angin naék tumbuh, biayana dijantenkeun ku didamel dina skala anu langkung ageung tibatan anu tiheula.

Alesan sanésna anu utami nyaéta combating perubahan iklim sareng pangaruh anu énergi anu bersih sareng mirah tiasa ngagaduhan anu salami waktos. Nyayogikeun énergi anu diperyogikeun supados dunya tempat urang hirup fungsina sareng dina waktos anu sami henteu nyababkeun émisi CO2 kana atmosfir mangrupikeun tujuan perusahaan utama sapertos Vestas.

Tulisan anu aya hubunganana:
Pentingna énergi angin

Panilitian sareng pamekaran téknologi anyar

Éta pisan investasi penting dina téknologi anyar sahingga efisiensi énergi ti turbin ieu sareng inovasi anu béda ngarah kana jalur anu sanés dimana aranjeunna tiasa ngalakukeun perséntase anu langkung luhur dina panggunaan énergi global tina énergi angin.

Kami parantos ningal selebriti dina kaayaan Bill Gates aranjeunna nanem modal artos ageung dina téknologi énergi anyar sapertos 2.000 juta dolar anu parantos dianggo.

Nya ti raksasa téknologi anu ngirut yén urang kedah ngarobih cara ningali panorama énergi dimana urang mendakan diri. Upami kami parantos masihan koméntar ngeunaan Gates, anu sanés anu sanés kawas Mark Zuckerberg ogé ngalakukeun bit aranjeunna keusik pikeun ngadorong perusahaan swasta pikeun milari masa depan anu langkung bersih pikeun sadayana sareng planét anu berkelanjutan.

Bill Gates

Google ngagaduhan proyek hébat anu sanés di Afrika dimana éta bakal masang langkung ti 365 turbin angin di basisir Danau Turkana di Kénya. Anu bakal nyayogikeun 15 persén tina total konsumsi listrik di nagara ieu.

El neundeun énergi Éta ogé nunjukkeun penting pisan pikeun sadaya parobihan anu diperyogikeun ieu lumangsung ti saprak nyimpen énergi surplus anu tiasa disayogikeun ku ratusan turbin angin penting pisan pikeun bahkan nekenkeun panggunaan sumber énergi sapertos énergi angin.

Tesla sareng batréna nunjukkeun jalan anu sanés, tapi tinimbang kana naon anu bakal janten mandiri tanaga pangguna, tapi dina skala anu langkung ageung éta ogé tiasa nyayogikeun aki-aki anu dipikabutuh pikeun "ngahémat" surplus éta.

Kami ogé ngagaduhan téknologi anyar sapertos turbin tanpa wilah didamel ku Vortex, perusahaan Spanyol anu ayeuna nuju seueur disada kusabab dilebetkeunna sababaraha turbin angin anu boro-boro nyababkeun dampak lingkungan, kumargi kajabi ngaleungitkeun sora anu langkung tradisional, aranjeunna henteu ngarobah lingkungan sapertos aranjeunna.

Vortex

Téknologi Vortex ieu tiasa dianggo sapertos kitu ngagunakeun deformasi anu dihasilkeun ku geter anu disababkeun ku angin nalika asup kana résonansi dina silinder nangtung semi-kaku sareng dilabuhkeun dina taneuh. Deformasi ieu anu tanggung jawab ngahasilkeun listrik.

2016 taun anu penting pisan pikeun énergi angin

Dina KTT Iklim Paris runtuyan perjanjian parantos kahontal anu nempatkeun 2016 salaku taun anu penting sahingga perséntase tina kapasitas énergi angin kedah naék pisan kusabab alesan anu urang sadayana terang.

Kutipan pikeun iklim di mana énergi angin diposisikan salaku salah sahiji sumber énergi vital pikeun pangurangan gas rumah kaca ka atmosfir anu nyababkeun masalah sareng bencana alam di seluruh dunya. Parobihan anu kedah dilakukeun ti sagala penjuru dunya ieu pikeun ngahasilkeun hasilna anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Douglas_dbsg cenahna

    Ideu pikeun nyiptakeun langkung seueur peternakan angin pikeun ningkatkeun lingkungan sakedik saé pisan

  2.   lucy sosa cenahna

    Hebat éta ngabantosan kuring di sakola ...: p

  3.   Erick cenahna

    ooooooooooo éta hébat

  4.   énergi kulawu cenahna

    Sareng naék naon anu saé

  5.   dariana ramones cenahna

    Ieu ngabantuan kuring pikeun sakola kuring sareng kuring ngagaduhan A.

    1.    florence torres cenahna

      Éta ogé ngalayanan kuring pikeun sakola kuring sareng kuring nyandak sapertos dariana ramones

  6.   Nerea cenahna

    Kuring pikir éta saé yén aranjeunna tumut kana lingkungan.
    Énergi angin mangrupikeun ideu anu super! ♥

  7.   Jose Castillo cenahna

    Kami gaduh téknologi énggal pikeun neundeun énergi ti pembangkit listrik tenaga surya sareng angin di waktos-waktos nalika dihasilkeun na, tiasa ngagunakeunana dina waktos konsumsi anu paling ageung anu henteu salawasna waktos generasi.

    Upami anjeun resep, ngahubungi kami info@zcascas.com

  8.   nelson sabino jaque busts cenahna

    Kuring parantos nalungtik masalah ieu 30 taun ka pengker, kuring parantos ngempelkeun sababaraha proyék tapi dua anu luar biasa, anu hiji gaduh kakuatan angin paradigma sareng anu sanés pikeun ombak sagara. Sajauh ieu kuring henteu mendakan jalan pikeun masarkeun aranjeunna. Kuring mendakan penting pisan pikeun kaluar tina sistem menara raksasa, kalayan sumbu horisontal, pikeun anu sanés langkung épisién sareng kusabab ombak, pikeun ngajukeun solusi pikeun tujuan industri, anu henteu kajantenan dugi ka ayeuna. Kuring kabuka pikeun kontak pikeun maju dina jalur penting ieu.

  9.   osmar cenahna

    Kaputusan anu saé 🙂