Nagara Éropa mana anu janten pamimpin produksi terbarukan?

investasi dina énergi terbarukan bakal ningkatkeun GDP globalAyeuna, numutkeun data Eurostat pangénggalna, pangsa énergi tina sumber terbarukan di Uni Éropa ngahontal rata-rata 17% tina konsumsi pamungkas. Tokoh penting, upami data 2004 diperhitungkeun, kumargi dina waktos éta ngan ukur ngahontal 7%.

Sakumaha urang parantos mairan sababaraha kali, tujuan wajib Uni Éropa nyaéta ku 2020 20% énergi asalna sumber anu tiasa dirobih sareng naékkeun perséntase ieu sahenteuna 27% dina 2030. Sanaos aya usulan pikeun ngarévisi angka terakhir ieu ka luhur.

Ku nagara, Swédia mangrupikeun nagara anu langkung énergi terbarukan dihasilkeun tina konsumsi akhir, kalayan 53,8%. Dituturkeun ku Finlandia (38,7%), Latvia (37,2), Austria (33,5%) sareng Dénmark (32,2%). Hanjakalna ogé aya anu sanés jauh tina udagan UÉ, sapertos Luksemburg (5,4%), Malta sareng Walanda (duanana ngagaduhan 6%). Spanyol aya di tengah méja, kalayan ngan langkung ti 17%.

nagara

Persentase énergi tina sumber anu tiasa diénggalan (% tina konsumsi akhir)

1. Swédia

53,8

2. Finlandia

38,7

3. Latvia

37,2

4 Austria

33,5

5. Dénmark

32,2

6. Éstonia

28,8

7. Portugal

28,5

8 Kroasia

28,3

9. Lituania

25,6

10. Romania

25

14. Spanyol

17,2

Salajengna urang badé ningali sababaraha inisiatif nagara anggota, kalayan naon anu aranjeunna pikahoyong atanapi parantos minuhan tujuan Uni Éropa

Prakarsa anu tiasa diperbarui ti sagala rupa nagara

Peternakan angin luar negeri di Portugal

Kahiji tegalan angin lepas pantai samenanjung Iberia parantos aya kanyataan tapi lepas pantai Viana do Castelo, di daérah Portugis, ngan 60 kilométer ti wates sareng Galicia. Éta mangrupikeun tarohan anu énggal sareng ditangtoskeun di nagara tatangga pikeun énergi anu terbarukan, bidang anu mana Portugal ngagaduhan kaunggulan anu hadé pikeun urang, sanaos kanyataanna Spanyol mangrupikeun kakuatan dunya dina hal énergi -terrestrial-angin.

Aeolian Dénmark

Paradoks Spanyol

Dina kasus énergi angin lepas pantai, paradoks Spanyol total. Di nagara urang teu aya kebon angin "lepas pantai", Ngan sababaraha prototipe eksperimen. Y Nanging, perusahaan urang mangrupikeun pamimpin dunya ogé dina téknologi ieu. Teu aya hiji megawatt anu asup kana jaringan Spanyol ti laut nalika di Karajaan Inggris Iberdrola ngaresmikeun sababaraha kebon angin, sapertos West off Duddon Sands (389 MW), parantos didamel di Jérman sareng dipasihkeun (deui di Inggris) East Anglia One (714 MW), proyek Spanyol pangageungna dina sajarah di séktor pembaharuan. Salian ti Iberdrola, perusahaan sapertos Ormazabal atanapi Gamesa ogé tolok ukur.

Perancis nampilkeun rencana pikeun ngadua kakuatan angin dina 2023

Perancis parantos nampilkeun rencana anu tujuanana nyaéta pikeun mempermudah sadaya prosedur administrasi sareng ngagancangkeun pamekaran sadaya proyek énergi angin pikeun ningkatkeun generasi énergi bersih na ti séktor ieu janten dua kali ku 2023.

Angin tegalan di laut

Tangtangan Denmark

Usul Dénmark nyaéta miceun batubara dina 8 taun, mamang tujuan hébat payun. Cacah di Dénmark parantos janten pamimpin kakuatan angin sababaraha dasawarsa saprak éta nanem modal dina téknologi ieu ti saprak 1970 ku krisis minyak global.

Tujuan Denmark ngalangkungan:

  • Énergi terbarukan 100 persén ku 2050
  • 100 persén énérgi terbarukan dina listrik sareng pemanasan ku 2035
  • Fase lengkep éliminasi tina batubara taun 2030
  • Réduksi 40 persén di émisi gas rumah kaca ti 1900 dugi ka 2020
  • 50 persén tina paménta listrik dibekelan ku kakuatan angin ku 2020

Bélgia

Finlandia hoyong nyaram batubara dina waktos anu caket

Finlandia studi pikeun ngalarang, ku hukum, batu bara pikeun ngahasilkeun listrik sateuacan 2030. Sedengkeun di nagara bagian sapertos Spanyol, pembakaran batubara ningkat 23% taun kamari, Finlandia hoyong milarian alternatif anu langkung héjo, mikiran masa depan nagara.

Finlandia

Taun kamari, pamaréntah Finlandia nampilkeun rencana strategis nasional anyar pikeun séktor énergi anu nyayogikeun, diantara ukuran-ukuran sanésna, dilarang ku hukum panggunaan batu bara pikeun produksi listrik ti 2030.

Mobil listrik Norwegia

Di Norwégia, 25% mobil anu dijual téh listrik. Leres, anjeun parantos maca anu leres, 25%, 1 ti 4, janten ogé tolok ukur otentik dina énergi hidroelektrik sareng sanggup sacara mandiri sacara praktis ku énergi anu diperbarui. Conto nuturkeun, sanaos kanyataanna mangrupikeun penghasil minyak anu ageung. Justru dina ieu yén aranjeunna parantos ngandelkeun pikeun ngahontal inohong sapertos kitu. Daripada ngaduruk minyak pikeun ngahasilkeun listrik, aranjeunna parantos ngabaktikeun diri pikeun ngéksporna sareng nganggo artos anu diala pikeun ngasilkeun pepelakan hidroelektrik.

Norwégia

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.