Greenpeace debunks mitos énergi terbarukan

Babandingan énergi anu tiasa dibenerkeun

Greenpeace negeskeun yén dunya anu énergi beresih sareng tiasa diaksés ku sadayana tiasa sareng dimungkinkeun, sabab éta parantos masihan dirina pikeun ngabongkar sababaraha mitos anu kawéntar, anu anu sering dianggo pikeun merangan panggunaan énergi anu terbarukan sareng menerkeun konsumsi bahan bakar fosil

Salajengna urang bakal ningali naon mitos ieu:

Mitos 1 - énergi renewable aranjeunna mahal

Dina taun-taun ayeuna biaya angin sareng tanaga surya parantos turun sacara signifikan. Dinten ayeuna, téknologi diperbaharui nyaéta solusi paling ekonomis dina jumlah nagara sareng daérah anu beuki tumuh.

Tapi aya deui: tanaga angin jeung surya Aranjeunna henteu meryogikeun input, ogé teu ngagaduhan biaya perawatan anu tinggi, salian ti éta, panél surya anu kualitas tiasa langkung ti 25 taun, sareng turbin angin anu dihasilkeun GAMESA atanapi VESTAS langkung ti 20 taun.

énergi terbarukan tunisia

 

Mitos 2 - Masih ngembangkeun sareng aranjeunna henteu cekap

Téknologi tina énergi renewable parantos siap angkat kitu dipercaya di nagara-nagara di sakumna dunyaNyatana, dina taun 2050, ampir sadaya kabutuhan énergi dunya tiasa dipenuhan ku énergi anu tiasa dibaharukeun.

Longyangxia Hydro Solar

Mitos 3 - Aranjeunna teu tiasa nyayogikeun listrik perlu

Énergi anu tiasa diperbarui tiasa nyumponan sadaya kabutuhan énergi urang dina cara anu aman, sustainable sareng dipercaya, conto ieu nyaéta Jérman, ékonomi pangageungna di Éropa, anu parantos ngagaduhan ampir 40% listrik na tina énergi renewable.

sertipikat efisiensi énergi

Mitos 4 - Grid listrik henteu siap

Jaringan listrik, nyaéta sistem anu ngahubungkeun pembangkit listrik ka konsumén, tiasa ngadamel proporsi ageung énergi anu tiasa dirobih deui upami dirarancang pikeun dilakukeun, éta ngan ukur peryogi transformasi bertahap tina sistem énergi pikeun nampung produksi énergi modéren sareng konsumsi.

 

Mitos 5 - Éta goréng pikeun lingkungan

Argumen umum ngalawan peternakan angin nyaéta éta aranjeunna maéhan manuk sareng kalong. Nanging, ku ngalaksanakeun penilaian dampak lingkungan sareng ngémutan pola migrasi sareng lokal populasi manuk sateuacan diwangun, ieu leres-leres dihindari. Lahan anu dianggo pikeun proyek énergi terbarukan, sapertos kebon angin, tiasa dianggo pikeun pertanian sareng ingon-ingon. Pangalaman internasional nunjukkeun yén ingon-ingon ingon-ingon teu kapangaruhan ku ayana kebon angin.

Mitos 6 - Greenpeace hoyong ngeureunkeun batubara sareng kakuatan nuklir AYEUNA

Modél énergi anu diusulkeun ku Greenpeace dumasarkeun kana transisi gradual at énergi renewable, proyék anu parantos dikembangkeun pikeun langkung ti 30 nagara sareng daérah pikeun ngirangan katergantungan urang kana batubara, minyak bumi, gas sareng énergi nuklir kana waktos.

Greenpeace

Greenpeace  mangrupikeun LSM lingkungan anu didirikeun taun 1971 di Vancouver, Kanada.

Tujuan tina LSM nyaéta pikeun nangtayungan sareng membela lingkungan, campur dina sababaraha bagéan planét nalika serangan ngalawan Alam dilakukeun. Greenpeace ngalaksanakeun kampanye pikeun ngeureunkeun parobihan iklim, ngajagi keanekaragaman hayati, tuangeun anu séhat supados henteu nganggo transgénik, ngirangan polusi, ngeureunkeun panggunaan énergi nuklir sareng senjata sareng ngajagi leuweung sareng bentang alam, khususna daérah Arktik.

Kalayan kantor nasional sareng régional di 44 nagara, organisasi ngagaduhan panghasilan tina kontribusi masing-masing 3 juta anggota, angka dugi ka 1 Maret 2013, sadunya.

Turbin angin pangageungna di dunya

turbin angin Vestas parantos nampilkeun pembaruan turbin angin pangageungna di dunya. Kuring teu gaduh kecap sipat pikeun ngajelaskeun kumaha ageung turbin ieu. V164, kincir angin 220 méter kalayan 38-ton, wilah panjangna 80 méter, nembé museur sadaya perhatian anu resep kana pembaruan di Dénmark.

Turbin sateuacanna sanggup nganteurkeun kakuatan 8 MW, sareng hatur nuhun kana pembaruan anu ayeuna tiasa ngahontal 9 MW kaluaran dina kaayaan spésifik. Dina tés anu kahijina, V164 éta sanggup ngahasilkeun 216.000 kWh dina ngan 24 jam.

Sanés ngan ukur catetan mutlak pikeun pembangkit listrik tenaga angin ku turbin angin tunggal, tapi éta mangrupikeun demonstrasi anu paling jelas yén angin laut bakal maénkeun peran konci dina transisi énergi anu parantos dilaksanakeun.

Cukup pikeun nguatkeun bumi salami 66 taun

Numutkeun ka Torben Hvid larsen, Vestas CTO:

"Kami prototipe parantos nyetél catetan generasi anu sanés, kalayan 216.000 kWh dihasilkeun dina waktos 24 jam. Kami yakin yén turbin angin 9 MW ieu parantos kabuktosan siap pasar, sareng kami yakin éta bakal ngagaduhan peran penting pikeun nurunkeun harga énergi angin luar negeri. "

Biasana nyarioskeun perkawis kilowatt rada sesah sareng abstrak. Tapi numutkeun badan resmi, éta konsumsi listrik rata-rata di bumi Spanyol nyaéta 3.250 kWh per taun. Kuantitas sakedik langkung luhur tibatan rata-rata konsumsi taunan padumukan kota di kota-kota utama Amérika Kidul. Nganggap hal ieu, dinten produksi tiasa nyayogikeun listrik ka bumi rata-rata langkung ti 66 taun.

Kalayan ukuran langkung ageung tibatan Torres Kio di Madrid sareng mirip sareng Walikota Torre di Mexico, kuriling anu aranjeunna nyebrangan langkung ageung tibatan roda logam London Eye di London. Turbin ieu mangrupikeun épolusi V164-8.0 MW, turbin angin anu parantos ngarecah rékor di 2014 sareng Éta tiasa ngawasa 16.000 rumah tangga Inggris.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.