Tuang runtah

Runtah padet dialungkeun ka laut

Kumaha ngolah sampah tetep janten masalah anu ngantosan di seueur kota di panjuru dunya, khususna di paling padumukan kusabab jilid ageung tina runtah dihasilkeun ku pangeusina.

Justru kusabab kurangna pengolahan limbah anu éfisién, miceun limbah padet parantos janten masalah serius pisan di seueur penjuru planét.

Jenis runtah

Sampah kalebet tilu kelompok ageung:

  • Organik: limbah biologis sapertos buah sareng sayuran, potongan kadaharan, kertas tisu (sutra, wol sareng kapas). Ieu nyaéta runtah degradable.
  • Henteu organik: mineral sareng produk sintétis (logam, gelas, karton palastik). Runtah éléktronikAranjeunna henteu biodegradable.
  • Saniter: runtah bahan médis bekas (kasa, perban, katun), tisu wc, anduk kabersihan, jaringan sareng popok anu tiasa dianggo

La sampah kabersihan mangrupikeun jalma anu paling pikahariwangeun ku lingkungan kusabab éta aranjeunna leres nganggap sampah.

Runtah organik tiasa didaur deui sareng ngahasilkeun kompos pikeun pepelakan buah sareng tatangkalan, sareng limbah anorganik ampir 100 persén didaur deui.

Kalayan kawijakan publik anu leres sareng kasadaran warga supados aranjeunna ngartos pentingna mengklasifikasikan sampah, bagian tina masalah lingkungan bakal direngsekeun.

Runtah anorganik tiasa didaur ulang atanapi dianggo deui, sareng organik, janten pupuk, kompos buatan bumi atanapi tuangeun kanggo sababaraha sato.

Pembuangan limbah padet mencemar hawa, taneuh sareng cai

TPA runtah

Tapi masalah anu paling serius nyaéta penanganan runtah sanitasi sareng campuran sadaya jinis sampah anu angkat ka TPA atanapi TPA sareng éta bakal lumangsung dugi didaur ulang persentase sampah anu paling luhur tiasa dihontal.

Samentawis éta ayana babarengan sababaraha jinis sampah di TPA bakal terus ngahasilkeun polusi udara, taneuh sareng cai turunna kualitas lingkungan sacara umum, sareng khususna di kota-kota caket TPA, anu condong konsentrasi signifikan pikeun manusa.

Polusi udara tina miceunan limbah

runtah

El hawa najis ku gas tina dékomposisi sampah, pikeun bagian na, éta taneuh Éta ogé kapangaruhan nalika runtah nyampur sareng éta agua éta dirobah nalika runtah dialungkeun langsung kana laut sareng walungan atanapi nalika hujan ngumbah zat toksik anu ngahasilkeun réaksi kimia anu lumangsung nalika limbah éta kontak sareng hawa atanapi bahan sanés.

Nalika limbah organik rusak, éta dihasilkeun gas rumah kaca sakumaha aranjeunna: Métana (CH4), Oksida nitrogén (N20), Karbon dioksida (CO2). Anu terakhir nyaéta anu paling ngarusak kusabab karacunanana sareng kusabab éta tetep di atmosfir sakitar lima ratus taun.

Gas ieu tanggel waler pikeun perubahan iklim sabab ngajebak panas anu dihasilkeun ku sinar matahari sareng ningkatkeun sinar matahari pemanasan global (kanaékan suhu Bumi). Élmuwan ngira-ngira éta suhu planét bisa kanaékan antara 1,5 dugi 5,5º upami émisi gas rumah kaca kana atmosfir henteu dikontrol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   agustina cabrera cenahna

    Naon omonganana ogé kuring hoyong tina cai

  2.   Penerbit Franklin sareng Jimi ka-XNUMX B cenahna

    Murid kelas genep B tina IE ACGR parantos peka sareng janji pikeun milih sampah supados henteu neraskeun rereged bumi urang éta sareng planét bumi

  3.   Penerbit Franklin sareng Jimi ka-XNUMX B cenahna

    sareng urang naros ka sadayana pikeun muhasabah éta sabab éta mangrupikeun masalah anu serius anu parantos mangaruhan urang

bool (leres)