Mesin cuci ékologis sareng rekomendasi pikeun ngahargaan lingkungan

ngagantung baju dina panonpoé

Mesin cuci, alat éta anu urang anggo pikeun nyeuseuh baju ngabalukarkeun dampak lingkungan anu hébat Sareng sanaos OCU (Organisasi Konsumén sareng Pangguna) ngagaduhan sababaraha saran, ieu sanés sadayana.

Parabot ieu ngagaduhan konsumsi anu variabel, ieu ngandung harti yén éta nyéépkeun kanggo naon anu dikumbah sareng salah sahiji rekomendasi OCU nyaéta ngeusian kendang cuci lengkep ka ngahontal pangirangan anu ageung dina biaya cai sareng listrik, 2 tina 3 faktor kritis dina mesin cuci.

Saran aranjeunna dasarna dina waktos ngagaleuh dimana urang kedah tumut kana akun kapasitas beban maksimum sareng kelas listrik atanapi épisiénsi énergi.

La kapasitas maksimum tiasa diringkeskeun sapertos kieu:

  • Pikeun kulawarga ageung (langkung ti 4 jalma): Mesin cuci kalayan kapasitas beban dugi ka 9 kg.
  • Kulawarga ukuran sedeng: (4 jalma): Mesin cuci kalayan kapasitas beban dugi ka 8 kg.
  • Pikeun 2 atanapi 3 jalmi: Mesin cuci kalayan beban dugi ka 7 kg.
  • Tina 1 dugi ka 2 jalma: Mesin cuci kalayan beban dugi ka 6 kg.

Sareng pikeun éta kelas listrik (Éta pastina bakal disada ku anjeun) nyaéta panyiri alat-alat rumah tangga anu diperyogikeun wajib di panjuru Éropah sareng dibasajankeun paling épisién:

  • A +++
  • A ++
  • A+

Konsumsi sedeng:

  • A
  • B

Sareng konsumsi tinggi:

  • C
  • D

Babandingan konsumsi listrik pakakas rumah tangga

Dina halaman wéb OCU anjeun tiasa milarian terang ngeunaan mesin cuci anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun sareng ngabandingkeunana dumasar kana ciri-ciri ieu sareng écés hargana. Pencét di dieu ningali komparator OCU.

Tapi hal éta henteu lirén di dieu, salah sahiji faktor anu disebatkeun anu nyababkeun pangaruh lingkungan anu hébat nyaéta konsumsi cai, kaleuleuwihi, pikeun unggal nyeuseuh.

Mesin cuci normal tiasa nyéépkeun sakitar 200 liter cai pikeun beban pinuh.

Salaku tambahan, aya 2 jinis mesin cuci, anu gaduh beban paling luhur sareng anu nganggo beban payun, anu pangpayunna nyaéta mesin cuci anu ngonsumsi seueur cai, sedengkeun anu terakhir tiasa nyéépkeun sakitar 7 sareng 38 liter per 91 kg beban.

Mesin cuci ékologis

Mesin cuci "ékologis" anu leres henteu sapertos anu anjeun bayangkeun, mesin cuci normal sareng ayeuna anu nyéépkeun satengah atanapi kirang listrik sareng cai kusabab éta "ecof Friendly".

Sacara pribadi, aya mesin cuci normal anu tiasa dianggap ékologis sareng anu "ékologis".

Pikeun ayeuna urang nganggo anu munggaran, anu dianggap ékologis.

"Calon" pikeun mesin cuci ékologis

Mesin cuci dianggap ékologis sabab éta cocog sareng sababaraha pedoman, boh dina operasina boh dina pembuatanana.

Mimiti sadayana éta Anjeun kedah nyéépkeun maksimal 15 liter cai pikeun tiap kilo baju. Ngumbah ieu dipikahartos dina siklus anu panjang (kanggo katun) sareng cai panas.

Dina siklus nyeuseuh anjeun, tabungan énergi anjeun kedah 0.23 KW / jam sareng ogé pikeun unggal kilo baju.

Sareng pamustunganana, bahan anu didamel tina mesin cuci kedah diperhatoskeun sabab aya bioplastik anu tiasa dianggo pikeun pembuatanana.

Ku cara kieu, émisi CO2 diréduksi salian ti gaduh pangaruh lingkungan anu handap pisan sabab mangrupikeun bahan anu tiasa dibiodegradasi.

Di sisi anu sanésna, upami urang kedah mésér mesin cuci atanapi alat anu sanés, salaku konsumen, urang kedah tumut kana akun labél énergi, anu kuring nyebatkeun tadi.

Henteu ngan ukur bakal nginpokeun ka kami ngeunaan épisiénsi énergi alat, tapi ogé bakal masihan kami kakuatan sora, boh dina tahap nyeuseuh sareng dina tahap muter, nyingkahan polusi sora sareng keluhan ti sababaraha tatangga.

Jinis mesin cuci ékologis

Dina waktos ayeuna, kuring masih sareng anu dianggap mesin cuci ékologis sareng éta dina kelas mesin cuci ieu urang tiasa mendakan merek sareng modél anu béda.

Salaku conto, urang tiasa mendakan mesin cuci anu henteu peryogi cai pikeun operasiana sapertos sababaraha LG.

Éta parantos ngaluncurkeun produk sapertos LG Styler, papakéan anu ironing dina waktos anu sami anu ngamungkinkeun urang ngaleungitkeun bau anu bau tapi waktos ieu LG parantos maju sareng nampilkeun kami mesin cuci ieu, anu salian ti ngaleupaskeun bau tina baju bakal ngabersihkeun kanggo urang.

Desainna sanés anyar sareng éta dumasar kana ideu sababaraha mahasiswa ti National University of Cordoba, di Argentina.

Nimbus mesin cuci ékologis

Murid ieu nyiptakeun Modél nimbus, anu tiasa dianggo sareng CO2 alami sareng detérjen biodegradable.

Siklus nyeuseuh lumangsung sakitar 30 menit sareng karbon dioksida anu dianggo ku mesin didaur ulang deui-deui di jero mesin.

Saatos prosés anu sami, LG parantos ngadamel mesin cuci nyalira, sanaos ayeuna henteu aya di pasar, peluncuran na dina jangka pondok.

Di sisi anu sanésna, parantos dijual di Karajaan Inggris sareng di Amérika Serikat, kami mendakan mesin cuci mérek Xeros. Mesin cuci ieu sanggup nyeuseuh baju urang ku langkung ti sagelas cai.

Pikeun ngahontal ieu, cobian pelet palastik anu dilebetkeun kana mesin cuci, dibarengan ku gelas cai sareng nalika diusap kana baju kusabab gerak kendang, aranjeunna tiasa ngabersihkeun kokotor sareng ngaluarkeun noda.

Xeros mesin cuci ékologis

Bola-bola ieu, mirip séréal béas ukuranana tiasa dianggo dugi ka 100 kali sareng mesinna ngagaduhan alat anu ngumpulkeun éta dina unggal tungtung siklus nyeuseuh. Salaku tambahan, aranjeunna henteu toksik sareng henteu nyababkeun jinis alergi.

Aranjeunna parantos diuji sacara suksés dina ranté hotél Hyatt.

Di pasar Spanyol

Di Spanyol urang tiasa mendakan mesin cuci sapertos Samsung Ecobubble, Hotpoint, Aqualtis atanapi modél Whirlpool Aqua-Steam.

Samsung Ecobubble

Mesin cuci ieu dibandingkeun sareng mérek anu sami tapi modél anu sanés, henteu kéngingkeun hasil anu langkung saé dina énergi atanapi efisiensi ngumbah numutkeun studi OCU.

Hotpoint, Aqualtis

Model ieu ngagaduhan sistem efisiensi énergi A ++ salian ti kinerja anu saé.

Kitu ogé, éta didamel sareng plastik didaur anu diala tina kulkas lami sareng mesin cuci, lumayan ngirangan émisi CO2 dina pabrikna.

Whirlpool Aqua-Steam

Khususna, aranjeunna parantos ngaluncurkeun modél 6769 ngajangjikeun hemat cai maksimal 35% salian ti épisiénsi énergi A ++.

Mesin cuci ékologis lengkep

Ayeuna kuring badé nunjukkeun mesin cuci anu langkung ékologis sareng anjeun bakal ngartos alesan tina bédana kuring antara hiji sareng anu sanés.

Drumi sareng GiraDora

The GiraDora mangrupikeun prototipe tina mesin cuci sareng alat pengering tina sababaraha murid di Peru sareng didesain supados jalma-jalma tiasa linggih di dinya sareng nyeuseuh sareng ngeringkeun baju ku ngahurungkeun pedal.

Sketsa mesin cuci pedal

Mesin cuci GiraDora

Mesin cuci ékologis ieu mangrupikeun skétsa pikeun Drumi, anu parantos diluncurkeun di pasar sareng langkung "canggih" tapi kalayan performa anu sami.

Aranjeunna sanggup nyeuseuh sakitar 6 atanapi 7 papakéan anu nyéépkeun sakitar 5 liter cai.

Duanana ngagaduhan kaunggulan anu hébat sapertos olahraga, hemat énergi sareng tangtosna, pangirangan tapak karbon.

Mesin nyeuseuh pedal di pasar

Mesin cuci Drumi

Bicilavadora sareng Mesin Nyeuseuh Sapédah (versi canggih tina anu munggaran).

Bicilavadora gaduh poténsi hébat di daérah padesaan dimana baju masih dikumbah ku panangan. Sapédah dipaké pikeun tiasa mindahkeun kendang mesin cuci tanpa listrik.

Ngumbah baju dina sapédah buatan bumi

Biciladora

Di sisi anu sanésna, Mesin Sapédah Sapédah sami sareng anu sateuacanna tapi ku bédana éta langkung éndah sareng harga anu langkung luhur sanaos ngagaduhan fungsi anu sami sareng anu sateuacanna.

Éta parantos dikembangkeun ku murid Cina ti Dalian Nationalities University.

Sapédah latihan sareng mesin cuci di pasar

Mesin Ngumbah Sapédah

Mesin cuci Hula. Mesin cuci dina gelung hula

Mesin cuci prototipe ieu parantos didesain ku insinyur Electrolux. Mesin cuci ieu diwangun ku hula hoop anu ngahibur urang sareng ngajaga bentuk urang nalika urang tiasa nyeuseuh baju urang.

Éta henteu nyéépkeun listrik, nyeuseuh ngamangpaatkeun énergi anu urang pasihkeun sareng gerakan awak urang.

Ngan nempatkeun kana detérjen sareng mimitian muter!

Mesin cuci ngawangun Hula hop

Teras kami gaduh anu hoyong ngamanpaatkeun tabungan cai ku cara ngagabungkeun sistem daur ulang sapertos:

Nyeuseuh. Mesin cuci-jamban

Prototipe hibrida antara mesin cuci sareng jamban pikeun ngahontal yén urang kirang nganggo cai.

Operasi na didasarkeun kana nyambungkeun outlet cai tina mesin cuci sareng inlet cai WC, janten sadayana cai anu ayeuna dibahekeun nalika nyeuseuh, tiasa dianggo nalika nyiram.

Mesin cuci sareng jamban sasarengan ngirit cai

Washit. Pancuran sareng mesin cuci dina waktos anu sami

Prototipe pancuran sareng mesin cuci dina waktos anu sasarengan. Desainna bakal ngamungkinkeun urang ngagunakeun deui cai pancuran pikeun nyeuseuh baju.

Mesin cuci sareng pancuran sasarengan ngirit cai

Sareng pamustunganana, bédana anu jelas tina nyeuseuh baju dina modeu lami atanapi modérenisasi nyalira.

Mesin Cuci Roda Cai

Desain na didasarkeun kana roda cai tradisional sareng parantos dikembangkeun ku téknisi ti Universitas Cina Jiao Tong dina raraga nyeuseuh sustainable ka komunitas anu masih kénéh teu gaduh listrik.

Pabrik Roda Pabrik Tradisional

Dolfi, nyeuseuh baju ku ultrasound

Numutkeun ka anu nyiptakeunana, Dolfi ngaleungitkeun kokotor ngalangkungan sistem ultrasound sareng nganggo tanaga 80 kali langkung handap dibandingkeun mesin cuci konvensional.

Urang kedah nempatkeun baju dina cai, henteu langkung ti 2 kg, sakedik deterjen sareng alat Dolfi. Kira-kira 30-40 menit baju urang bakal bersih.

Ngumbah baju nganggo ultrasound

Détérjen, faktor kritis katilu pikeun binatu

Upami urang nempatkeun langkung detérjen dina mesin cuci, éta sanés ngan ukur ngahasilkeun mesin gaduh kasusah, tapi urang ogé ngalakukeun a ruksakna lingkungan anu teu perlu sareng henteu kapake.

Upami anjeun gaduh dosis deterjen anu kaleuleuwihan, salah sahiji hal ieu bakal kajadian ka anjeun:

  • Seungit anu kuat nalika muka mesin cuci.
  • Pakeanna katémbong rada gajih atanapi karaos kaku nalika disetrika.
  • Anjeun parantos merhatoskeun tampilan bintik-bintik leutik dina panto kendang.
  • Laci deterjen biasana sok kotor saatos unggal nyeuseuh, aya sésa.

Patarosan koncina nyaéta sabaraha deterjen pikeun nempatkeunNanging, henteu aya dosis anu leres sabab éta gumantung kana detérjen, mesin cuci, pabrikna, umur mesin, sareng sajabina.

Nanging, para ahli ngajelaskeun:

"Umumna, dina kaayaan normal, dosis 50 mililiter detérjen cair cekap kanggo binatu 4,5 kg.

Éta ogé penting henteu jenuh mesin cuci ku baju supados henteu robih. Sanés ogé siklus kosong, tapi henteu nempatkeun langkung beurat ti anu disarankeun.

Pokokna, upami anjeun sapertos kuring, ati-ati sareng tindakan kuring pikeun ngajaga lingkungan, pilihan pikeun nyeuseuh baju ieu bakal tiasa dianggo:

  • Mésér detérjen ékologis pisan, nyingkahan bahan kimia.
  • Nyiapkeun deterjen buatan urang nyalira sareng sabun sabun Marseille, minyak atsiri supados baju na bau sakumaha anu urang pikahoyong sareng sagelas baking soda. Dina waktu kurang ti sajam urang tiasa nyiapkeun sareng nganggona mangbulan-bulan. Solusi ékonomi sareng ékologis!
  • Ganti pelembut lawon ku cuka sari apel sareng minyak penting. Cuka henteu ngan ukur dianggo pikeun pakéan salad, tapi ogé ngagaduhan kakuatan anu luhur pikeun ngagaleuh lawon.
  • Anggo sabun alami, anu lami.
  • Cegah nganggo pemutih.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.