Mangpaat sareng kontékstrak akuakultur -I-

Akuakultur

Nyanghareupan kamiskinan teh biodiversiti laut, naha henteu nganggo akuakultur? Kaseueuran salmon didagangkeun di Jérman asalna ti aquaculture. Nanging, prakték ieu ngagaduhan kakurangan serius, urang sunda sering nganggo narkoba sareng cai najis ku limbah organik. Sanaos sadayana, para ahli tangtu yakin yén peternakan akuakultur sanés ngan ukur mangrupikeun cara pikeun ngajaga sagara, tapi ogé cara pikeun nyayogikeun penduduk. populasi mundial terus nambahan.

Hiji sumber protéin

dina dahar manusa, lauk mangrupikeun sumber protéin anu paling terkenal di dunya, payuneun jangjangan sareng daging babi. Nyatana, ayeuna ngamungkinkeun 17% manusa pikeun nutupan kabutuhan kabutuhan protéinna. Dina 10 atanapi 15 taun, paménta bakal dikali ku 2. Tanpa akuakultur, mustahil pikeun ngabales éta kabutuhan protéin tina populasi anu tumuh. Akuakultur memang langkung nguntungkeun tibatan peternakan babi atanapi sapi, sabab lauk sareng organisme laut sanésna langkung seueur pakanana tibatan lauk. sasatoan darat.

Pikeun ngahasilkeun kilo tina sapi contona, dibutuhkeun 15 kali langkung seueur tuangeun tibatan ngahasilkeun sakilo lauk mas. Lauk nyatana nyéépkeun énergi kirang dibanding lauk. sasatoan darat, Sareng ieu kusabab dua alesan. Di hiji sisi, aranjeunna mangrupikeun sato anu getihna tiis, suhu internalna beradaptasi pisan sareng lingkungan di tempat aranjeunna hirup. Sareng di sisi anu sanésna, ngalih di lingkungan cai peryogi usaha sakedik.

Hiji tina dua lauk asalna tina akuakultur

Numutkeun ka Organisasi Pangan sareng Pertanian PBB, satengah tina lauk anu asup kana piring urang ayeuna sanés lauk liar. Nanging, pentingna aquaculture béda ti hiji nagara ka nagara. Di Éropa tengah, sapertos di Jérman, lauk liar anu paling diperyogikeun. Nanging, di Tiongkok, akuakultur mangrupikeun tradisi yuswa taun lami ti saprak mimiti ngabiayaan lauk. tenda. Dugi ka ayeuna, Cina henteu diragukeun nagara munggaran dina cabang ieu, nyayogikeun ampir dua per tilu tina total produksi lauk dunya aquaculture.

Hiji prakték anu beuki dikritik ku ahli lingkungan

Salaku Ieuhkabudayaan Éta mekarkeun, narik langkung seueur kritik ti para pelaku lingkungan, sabab parantos nganyenyeri masalah overfishing tibatan ngarengsekeunana. Leresna, kaseueuran spésiés penetasan mangrupikeun karnivora, sareng tuang spésiés sanés anu diala medio asli. Patani tuna akuakultur mangrupikeun musibah anu paling parah, sabab teu sapertos salmon, spésiés ieu teu tiasa baranahan dina kurungan. Maka patani néwak tunas liar ngora sareng tuangeun lauk mahal bray di laut. Dikonci dina kurung, tunas teu aya kasempetan pikeun baranahan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)