Mangpaat biogas

Biogas mangrupikeun cara ékologis pikeun ngahasilkeun gas. Éta dihasilkeun ku dékomposisi limbah atanapi zat organik. Téknologi anu diperyogikeun pikeun tiasa ngahasilkeun biogas Mangka disebut biodigester sareng éta lumayan saderhana kusabab diwangun ku kamar dimana limbah organik sapertos potongan kai, pepelakan, kandang, sareng sajabana dilebetkeun sareng ditambih baktéri anaérobik anu mana jalma-jalma anu ngaruksak perkara anu saatos sababaraha waktos dirobih janten métana.
Gas ieu tiasa dianggo pikeun pemanasan, masak sareng kagiatan sanés sapertos gas alam.
Kauntungannana nyaéta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngirangan jumlah runtah padet kotamadya, henteu ngahasilkeun pangaruh rumah kaca sareng aranjeunna diperbaharui.
Téknologi ieu ekonomis sareng seueur kapaké pikeun sakola, dapur masarakat, perusahaan industri sareng tatanén, khususna pikeun daérah anu teu kahontal gas alam tina jaringan.
Éta ogé tiasa dianggo pikeun panggunaan domestik di kota-kota tapi kedah ngagaduhan sampah anu tetep pikeun ngahasilkeun gas.
Tina runtah organik listrik tiasa dihasilkeun, sabab éta mangrupikeun sumber penting anu sering disia-siakeun.
Mangrupikeun solusi anu hadé pikeun nyayogikeun jasa listrik sareng gas ka kota-kota alit sareng kota-kota terpencil.
Naon anu diperyogikeun pikeun ieu Énergi alternatip janten suksés nyaéta ngajantenkeun penduduk sadar kana pentingna henteu miceun na sampah organik tapi pikeun nyumbangkeunana dina biodigesters supados aranjeunna jalan.
Kolaborasi masarakat penting pisan pikeun damelna kumargi kulawarga atanapi sakelompok jalma henteu cekap ngahasilkeun limbah sakumaha pikeun tuang biodigester.
Penting pikeun ngarobih kalakuan urang sareng ngabantosan upami aya pepelakan biogas di kota urang.
Ati-ati yén bagian ageung tina bahan anu urang anggap sampah saleresna bahan baku anu tiasa nyayogikeun urang kompos, gas atanapi listrik.
Aya seueur pangalaman anu suksés di panjuru dunya ngeunaan panggunaan biodigéstér pikeun ngadamel bénsin.
Di Éropa hungkul aya sahenteuna 60 pepelakan pangolahan limbah organik.
ieu kakuatan Éta leres-leres diperbaharui sareng bersih, janten kami leres-leres kolaborasi ningkatkeun éta lingkungan kalayan ngagunakeun téknologi jenis ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   violetta1979 cenahna

    TEMA INI PISAN PISAN JAJI NYAUMBANGKEUN KITU LOBA DINA TUGAS MAH ..... + USOSDELBIOGAS