Manaskeun panas bumi

Manaskeun panas bumi

Nalika usum tiris datang urang kedah manaskeun bumi pikeun ngaraos langkung raoseun. Nya teras urang gaduh mamang ngeunaan pemanasan global, polusi, jst. Ku ngagunakeun énergi konvensional dina manaskeun. Nanging, urang tiasa ngandelkeun énergi anu tiasa dibangkitkeun anu dianggo pikeun manaskeun bumi. Éta ngeunaan manaskeun panas bumi.

Énergi panas bumi nganggo panas ti Bumi pikeun manaskeun cai sareng ningkatkeun suhu. Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun sadayana ngeunaan manaskeun panas bumi. Kusabab kitu, upami anjeun hoyong terang perkawis énergi ieu sareng kumaha jalanna, teraskeun maca 🙂

Naon énergi panas bumi?

Operasi manaskeun panas bumi

Hal anu kahiji nyaéta ngalakukeun tinjauan ringkes ngeunaan naon waé énergi bumi. Anjeun tiasa nyarios yén éta énergi anu disimpen dina bentuk panas di permukaan Bumi. Ngalangkungan sadaya panas anu disimpen dina taneuh, cai taneuh, sareng batu, henteu paduli suhu, jero atanapi asal na.

Hatur nuhun kana ieu kami terang yén ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang urang ngagaduhan énergi anu disimpen dina handapeun taneuh sareng urang tiasa sareng kedah ngamangpaatkeun. Gumantung kana suhu dimana éta, urang tiasa nganggo pikeun dua tujuan. Anu mimiti masihan panas (cai panas sanitasi, AC atanapi manaskeun panas bumi). Di sisi anu sanésna, urang gaduh generasi énergi listrik tina panas bumi.

Énergi panas bumi kalayan entalpi rendah éta dianggo pikeun produksi panas sareng pemanasan. Ieu anu dipikaresep ku urang kumaha terang.

Kumaha énergi panas bumi dianggo?

Pamasangan pompa panas

Panilitian parantos dilaksanakeun anu nyimpulkeun yén dina bojong sakitar 15-20 méter, suhu janten stabil sapanjang taun. Sanaos suhu di luar beda-beda, dina jero éta bakal stabil. Éta sababaraha derajat langkung luhur dibanding rata-rata taunan, sakitar 15-16 derajat.

Upami urang turun langkung ti 20 méter, urang terang yén suhu naék dina gradién 3 derajat unggal saratus méter. Ieu kusabab gradién panas bumi anu kawéntar. Beuki jero urang indit, beuki deukeut urang kana inti Bumi sareng langkung jauh tina tanaga surya.

Sagala énergi anu aya dina taneuh anu didahar ku inti bumi, sinar panonpoé sareng cai hujan tiasa dianggo ku silih tukeurkeun ku cairan mindahkeun panas.

Pikeun ngamangpaatkeun énergi anu teu ka habiskeun ieu sepanjang waktos dina sataun, urang peryogi transportasi sareng cairan mindahkeun panas. Anjeun tiasa ogé ngamangpaatkeun cai jero taneuh sareng ngamangpaatkeun suhu na.

Operasi manaskeun panas bumi

Panas handapeun

Pikeun ningkatkeun suhu kamar nalika usum tiris urang peryogi alat-alat anu tiasa nyerep sadaya énergi anu direbut ku poto panas sareng mindahkeun kana fokus anu tiis. Tim anu ngamungkinkeun ieu Disebut pompa panas bumi.

Dina pompa panas, énergi nyerep tina hawa luar sareng sanggup mindahkeun kana jero. Mesin ieu umumna performa kalayan saé sareng seueur dianggo dina kaayaan luar, upami perlu (sanaos efektivitasna turun). Hal anu sami pikeun pompa panas aeroterma. Aranjeunna ngagaduhan panén anu saé, tapi éta gumantung kana kaayaan cuaca.

Pompa panas bumi nawiskeun kaunggulan anu teu tiasa dipungkir tibatan pompa panas sanés. Ieu suhu stabil Bumi. Urang kedah émut yén lamun suhu angger dina sataun, kinerja moal gumantung kana kaayaan luar sapertos dina kasus anu sanés. Kauntungannana nyaéta yén éta bakal teras nyerep atanapi nyerah énergi dina suhu anu sami.

Kusabab kitu, tiasa dicarioskeun pompa panas bumi panas-cai Éta mangrupikeun salah sahiji alat transfer termal anu pangsaéna dina pasaran. Kami ngan ukur bakal ngagaduhan konsumsi pompa sirkulasi edl cairan mindahkeun panas (cairan ieu dasarna cai sareng antibeku) sareng kompresor.

Alat-alat énergi panas bumi mekar pisan dina taun-taun ayeuna sareng janten tambah kompetitif di pasar. Éta tiasa nyarios yén aranjeunna dina tingkat anu sami sareng alat-alat sanés anu nganggo kelas A + sareng efisiensi A ++ pikeun sistem pemanasan

Aplikasi énergi

Alat kontrol manaskeun

Énergi panas bumi henteu acan seueur dianggo di bumi. Dina pemanasan gedong éta tiasa dipendakan salaku bagian tina rencana hemat énergi. Diantara aplikasi énergi Bumi urang mendakan:

  • Manaskeun panas bumi.
  • Cai panas saniter.
  • Kolam renang dipanaskeun.
  • Taneuh nyegerkeun. Sanaos sigana kontradiktif, nalika langkung panas di luar, siklusna tiasa dibalikkeun. Panas nyerep tina jero gedong teras dileupaskeun ka jero taneuh. Nalika ieu kajantenan, pemanasan handapeun lantai salaku sistem pendingin antara bumi sareng luar.

Pilihan anu pang saé na pang éfisiénna nyaéta milih sistem pompa panas kalayan pemanasan panas bumi. Éta tiasa ku cai sareng pamasangan suhu anu handap sahingga efisiensi maksimal diala. Upami urang ogé ngagaduhan pamasangan énergi termal surya di bumi, urang bakal kéngingkeun hemat énergi sareng sacara signifikan ngirangan émisi CO2 kana atmosfir.

Sareng énergi panas bumi ngagaduhan seueur kaunggulan sapertos:

  • Énergi bersih.
  • Pompa panas ayeuna kalayan tingkat efisiensi anu luhur. Sistem pemanasan panas bumi anu éfisién pisan.
  • Énergi anu tiasa diperbarui.
  • Énergi cekap.
  • Émisi CO2 langkung handap tina bahan bakar sanés.
  • Énergi pikeun sadayana, dina handapeun suku urang.
  • Énergi teras-terasan, henteu sapertos matahari sareng angin.
  • Waragad operasi murah.

Naon anu kedah diémutan

Sateuacan ngalaksanakeun pamasangan jenis ieu di bumi urang, sababaraha aspék kedah diperhatoskeun. Hal anu kahiji nyaéta ngalaksanakeun studi kasaluyuan ékonomi pikeun proyék éta. Anjeun panginten henteu cekap ngagaduhan tanaga panas bumi di daérah anjeun pikeun épisién. Upami fasilitasna ageung, tiasa diajar geotéhnik anu langkung lengkep.

Anjeun kedah terang éta biaya awal jinis instalasi ieu rada langkung luhur, utamina upami énergi nangtung nangtung. Nanging, periode pembayaran antara 5 sareng 7 taun.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa lebet kana dunya manaskeun panas bumi sareng ngararasakeun sadaya kauntunganana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Luis Alonso cenahna

    Pisan pikaresepeun sistem ieu sareng dijelaskeun kalayan saé, selamat.

bool (leres)