Manajemén leuweung sareng énergi biomassa salaku sumber daya berkelanjutan

manajemén leuweung

Aya sajumlah ageung zat organik sayogi pikeun generasi énergi terbarukan. Bahan organik ieu disebut biomassa. Énergi tiasa didapet ku cara ngaduruk biomassa ku cara anu berkelanjutan, kumargi éta mangrupikeun sumber anu teu atoh ku waktos.

Nanging, pikeun panggunaan biomassa ti leuweung pikeun lestari, diperyogikeun teukteukan kai dilakukeun ku cara selektif, hormat kana waktos tatangkalan sareng minuhan jaman mayuh pepelakan. Upami urang ngamimitian ngala sareng ngangkut kayu, énergi ti biomassa moal lestari. Kumaha carana manajemén leuweung sareng biomassa berkelanjutan dilengkepan pikeun nyingkahan deforestasi sacara global?

Garapan leuweung

dikadalikeun sareng logging berkelanjutan salaku padika ngagunakeun sumber daya

Ayeuna dina sistem ékonomi urang ayeuna, sagala rupa anu ngagaduhan kagunaan dipasihan nilai ékonomi sareng "dipertimbangkeun." Éta sababna, upami urang nganggo leuweung salaku alternatip pikeun ngahasilkeun énergi, déforestasi tiasa disingkahan sacara global. Nanging, pikeun ieu kajantenan, leuweung kedah dikokolakeun kalayan saé sareng énergi biomassa anu terbarukan dianggo kalayan cara anu berkelanjutan.

Ieu dibahas dina tulisan ku Marcos Francos, ti Grup de Recerca Ambiental Mediterrània, ti Departemen Geografi di Universitas Barcelona, ​​sareng María Pardo-Lucas, ti Departemen Geografi di Universitas Salamanca. Pembalakan selektif sareng nyiptakeun mozaik anu teu terhenti dina jisim leuweung tiasa ngabantosan pikeun ngahontal tujuan pikeun kéngingkeun jalan pikeun énergi biomassa ogé, urang bakal tiasa ngajaga tempat anu diberesihan ku sababaraha jinis pamekaran rekreasi padesaan sareng berkelanjutan sareng lingkungan . Tindakan ieu ogé ngabantosan nyegah kahuruan leuweung.

Salaku conto, di sababaraha daérah program réforestasi Peru nuju dilaksanakeun pikeun tujuan énergi. Ku cara kieu, skénario kehutanan dipelak deui sareng biomassa cekap kéngingkeun, ku cara sustainable dina waktos sareng ruang, pembangkit listrik biomassa tiasa dieksploitasi. Nanging, téhnik ieu kedah dilaksanakeun sacara sustainable, kumargi, upami henteu, overexploitation tiasa ngancurkeun ékosistem anu gumantung kana massa leuweung ieu, kalebet sadaya spésiés flora, fauna sareng anu sanés. Masalah panggunaan sumberdaya leuweung anu kaleuleuwihi mangaruhan di luhur sadaya nagara dunya katilu dimana panggunaan jinis énergi ieu mangrupikeun urutan dinten.

Panorama di Spanyol

énergi biomassa tina sésa-sésa unsur leuweung

Di sisi anu sanésna, di Spanyol, massa leuweung parantos ningkat dina 100 taun ka pengker kusabab éksékus désa. Ieu mangrupikeun kajadian ékonomi-sosial anu didasarkeun tina ditinggalkeun lingkungan padesaan ka kota-kota ageung. Ieu nyababkeun panurunan panggunaan sumberdaya leuweung, sahingga ngamungkinkeun leuweung sareng lingkungan alam pikeun hirup deui. Kusabab henteu seueur jalma anu cicing di padesaan, eksploitasi leuweung parantos dimimitian sapertos mupus sareng pembalakan selektif pikeun generasi énergi biomassa.

Sésa-sésa produksi serutan kanggo dianggo dina ketel pelet anu ngalayanan urang, tiasa dipulangkeun ka leuweung sareng disebarkeun dina taneuh kanggo ngabantosan régenerasi sareng panyalindungan bumi tina agén éksternal.

Aya rencana anu dianggo pikeun ngatur taneuh, anu sanésna ngeunaan réboisasi sareng pengendalian leuweung, jst. Sadayana ditujukeun pikeun panggunaan sumberdaya leuweung anu berkelanjutan sareng generasi énergi anu terbarukan. Kalayan ieu urang gaduh dua kaunggulan anu jelas: sumberdaya dianggo sareng daérah leuweung dianggo sareng dirawat, sahingga ngajaga kaanekaragaman hayati sareng lingkungan alam sareng, di sisi sanésna, kami ngahasilkeun énergi anu terbarukan, nyingkahan konsumsi bahan bakar fosil.

Pangaruh dina skala global

kiripik kai

Rencana réboisasi ieu ngabantosan pikeun ngirangan karugian massa leuweung sacara global. Dina taun-taun ayeuna, 125 juta hektar leuweung alam leungit, tapi perkebunan leuweung aranjeunna parantos ningkat ku 31 juta hektar.

Masalah sareng jenis eksploitasi ieu nyaéta dina sababaraha kasempetan dilaksanakeun penebangan jisim leuweung anu teu jelas. Nanging, berkat Protokol Kyoto, mékanisme kompénsasi ékonomi dikembangkeun pikeun ngadorong nagara-nagara pikeun ngalaksanakeun pengelolaan leuweung berkelanjutan sareng nyingkahan pamiceunan anu teu pilih kasih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.