Macan nyatakeun pupus di Kamboja

maung

Kusabab taun ngudag sareng kaleungitan habitatna, macan ayeuna punah di Kamboja, sakumaha anu dituduhkeun ku para konservatoris pikeun kahiji kalina Rebo ieu.

Numutkeun ka WWF (World Wildlife Fund) di Kamboja, macan terakhir ditingali di nagara ieu di alam liar éta di 2007 tina kaméra anu disumputkeun di dataran belah wétan di taman alam Mondulkiri.

Grup nyatakeun: «Sapertos dinten ayeuna teu aya deui henteu aya populasi macan di Kamboja sareng ayeuna aranjeunna dianggap punah«. Leuweung garing Kamboja parantos dianggo pikeun janten tempat macan Indochinese, tapi ku diburuan kuat ku macan, pendudukna ancur.

Kamboja

Dina usaha anu langkung ageung pikeun nyalametkeun spésiés ikonik ieu, dina 23 Maret pamaréntah Kamboja nyatujuan éta Rencana Aksi Macan Kamboja yén anjeunna bakal ngimpor macan pikeun ngabawa aranjeunna kana taman.

Keo Omaliss, pejabat pamaréntah anu ngurus satwa, nyatakeun Kamboja nyaéta ngemutan negosiasi sareng India, Malaysia sareng Thailand mawa tujuh dugi ka dalapan macan cicing di leuweung ngarah tiasa ngeusian deui. «Ieu bakal janten pertama kalina di dunya yén macan parantos dikenalkeun sareng éta bakal berkat prakték pangsaéna anu dikembangkeun di tempat sapertos India«Nyarios WWF Kamboja.

Habitat anyar pikeun ngenalkeun macan ieu di 2020, bakal dijagaan tina panyerang sareng hukum anu ngamungkinkeun perlindungan macan. Sakabéh proyék gaduh perkiraan biaya $ 20-50 juta.

Rencana ieu ogé pakait sareng targétna asalna ti 13 nagara Aranjeunna hoyong ngalipatgandakan jumlah macan di alam liar di dunya janten langkung ti 6.000 dugi ka 2022. Target global dikenal salaku "Tx2". Nagara-nagara na nyaéta: Bangladés, Butan, Cina, Kamboja, India, Indonésia, Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, Rusia, Thailand sareng Vietnam.

Populasi global macan ayeuna di alam liar diperkirakeun kirang ti 3.200. Kami parantos pendak taun kamari salaku di nagara batur kirang sareng kirang macan sésana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.