Runtah plastik ngamungkinkeun ngadamel biodiesel

El plastik Mangrupikeun salah sahiji bahan anu paling réa sareng dina waktos anu sami paling ngotorkeun sabab aya seueur objék, wadah sareng elemen anu didamel sareng aranjeunna.

Kaseueuran palastik tungtungna janten runtah sareng henteu didaur ulang anu mangrupikeun kalepatan ageung kumargi mungkin nganggo deui plastik pikeun ngahasilkeun bahan bakar murah sareng di luhur sadayana langkung bersih. Diperkirakeun yén pikeun unggal ton limbah plastik, sakitar 760 liter solar dihasilkeun.

Prosés anu disebut pirolisis dianggo ku ampir sadaya jinis plastik tiasa didaur deui.

Prosés pirolisis diwangun ku ngagolongkeun palastik, nempatkeun kana wadah dina potongan leutik sareng dina oven anu suhu luhur nyoco ku nitrogén sareng diduruk dina hamparan hampa. Teras ieu ngabentuk gas anu kondensasi kana bentuk cair, disaring sareng ngaleungitkeun komponén polusi anu dipibanda.

Aya sababaraha perusahaan anu ngadamel jinis produk ieu di Éropa sareng di Amérika Serikat.

Diantarana, Cynar menonjol, usaha di Irlandia anu tiasa ngadamel 665 liter plastik sareng hiji ton plastik. solar, 190 liter tina bengsin sareng 95 pikeun minyak tanah.

Ngalegaan pembuatan suluh sintétik tapi sami épisiénna ieu bakal ngirangan katergantungan minyak bumi, anu jadi masalah utama pikeun kalolobaan nagara.

Sajauh ieu ngan aya hiji metodeu sareng sababaraha varian pikeun ngarobih plastik janten bahan bakar.

Saeutik saeutik, éta bet ngagunakeun palastik pikeun nyieun bahan bakar, anu ngajawab dua masalah babarengan, dina hiji sisi, éta runtah plastik sareng, dina sisi séjén, kakurangan minyak sareng suluh fosil.

Dina taun-taun ka payun, industri jenis ieu pasti bakal ngembangkeun langkung seueur di seluruh dunya.

Plastik mangrupikeun bahan anu paling polusi anu nyababkeun karusakan serius lingkungan, janten anjeun kedah nyobian ngirangan panggunaanna ngan ukur nganggo biodegradable.

SUMBER: Daur mulang kuring


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ana cenahna

    Kumaha cara ngadamel suluh ku limbah plastik

  2.   Jimmy Antezana G. cenahna

    Dimana kuring kéngingkeun mesin kalayan kapasitas 250 kgr / jam, anu ngahasilkeun solar, béngsin sareng minyak tanah? Waragad?