Opat 100% nagara terbarukan

Pikeun nagara-nagara ieu, panggunaan énergi anu diperbarui sacara masif sanés tujuan pikeun ngahontal, tapi tujuanna pikeun dijaga. Nyiptakeun paling tina anjeun sumberdaya alam Sababaraha nagara parantos ngimpikeun ngagaduhan sumber énergi anu tiasa dibangkitkeun 2017% janten kanyataan di 100.

Opat nagara bagian anu saé pisan di masalah énergi terbarukan, masihan pelajaran énergi pikeun ékonomi ageung, nyaéta, ngahasilkeun sadaya kabutuhan ku énergi "héjo".

Uruguay

Anu mimiti di nagara ieu nyaéta Uruguay. Tanggal 14 Séptémber, nagara Amérika Kidul ngahontal ampir 24 jam generasi tina angin, hidroelektrik, biomassa sareng tanaga surya.

Énergi anu tiasa diperbarui

Pamaréntah nagara ieu nyorot yén dina 6 taun ka pengker Uruguay gaduh tibalik langkung ti $ 22 milyar dina énergi terbarukan berkelanjutan, pikeun ngatasi katergantunganana kana minyak sareng gas.

Ramón Méndez, Diréktur Energi Nasional sareng promotor rencana 25 taun, anu ti saprak 2008 ngusahakeun révolusi Produksi énergi Uruguay, saurna "Kami bakal ngagaduhan seueur momen anu dugi ka 100% listrik anu urang konsumsi di Uruguay bakal asalna ti angin". Angin

Nagara leutik ieu anu ngagaduhan 3,3 juta jiwa parantos ngamangpaatkeun poténsial walungan na pikeun ngahasilkeun PLTA sareng parantos nanem modal unggal taun 3% tina Produk Doméstik Bruto (PDB) dina réformasi struktural pikeun ngahontal kadaulatan énergi dina taun-taun usum halodo sareng ngirangan tapak lingkunganana.

Numutkeun ka Méndez, "Tina sadaya énergi anu dikonsumsi Uruguay, sakitar 50% didasarkeun kana énergi anu diperbarui, sareng dina sektor listrik di 2015 langkung ti 90% bakal sumping tina énergi anu tiasa dibaharukeun."

Upami urang ningali laporan ti World Wide Fund for Nature (WWF dina basa Inggris), Costa Rica, Uruguay, Brazil, Chili sareng Mexico anu ngarahkeun usaha di daérah éta pikeun ngarobah paradigma sareng milih énérgi anu diperpanjang tibatan bahan bakar fosil sapertos minyak sareng batubara.

Kincir angin

Kosta Rika

Nalika Kosta Rika ngamimitian nyarioskeun énergi bersih langkung ti 30 taun ka pengker, éta siga guyonan, tapi henteu lami pikeun anu sanés nyonto léngkahna. Dugi ka ayeuna, nagara anu dikenal salaku Swiss Amérika Tengah, parantos mimiti nguntungkeun kasuksésan anu hébat ngalangkungan janji sareng niat anu saé.

Kosta Rika maju sacara ajeg janten 100% nagara Amérika Latin terbarukan anu munggaran, ngamangpaatkeun sumber daya hidroelektrik, panas bumi, surya sareng biomassa.

Kosta Rika

World Wildlife Fund (WWF) nunjukkeun yén nagara éta caket pikeun ngahontal anu anyar tonggak sejarah dina riwayat énergi na: janten nagara munggaran di Amérika Latin dijalankeun ku énergi terbarukan 100%.

Upami laporan dianalisis, WWF nunjukkeun yén Kosta Rika gaduh poténsi 223.000 gigawatt per taun PLTA, anu dina kirang 10% anu dieksploitasi, sareng ngagaduhan kapasitas pembangkit panas bumi sareng angin ageung. "Éta mangrupikeun surga énergi anu tiasa dibaharuan panggedéna di daérah Amérika Tengah."

Salaku tambahan, pamaréntah netepkeun dirina tujuan pikeun ngahontal ékonomi nétral karbon, sareng pikeun ieu milih pikeun ngahontal 2021 ku konsumsi énergi leres-leres dumasar kana sumber anu tiasa dirobih.

Lésotho

Dina taun 1998 pabrik PLTA munggaran di nagara éta diresmikeun. Ieu ngahasilkeun 90% énergi anu diperyogikeun, UKM nagara dumasar kana transformasi produk tatanén sareng ngadamel pakean. Anu terakhir nguntungkeun tina kualifikasi nagara éta pikeun nampi kauntungan tina Africa Growth and Opportunity Act tina pamaréntah AS. Lesotho parantos hasil janten 100% terbaruan, berkat kakuatan PLTA tapi tetep bajoang ku usum halodo dina waktos éta éta mésér énergi ti nagara-nagara tatangga anu sanés. Prosés anu diperbarui kedah disatukan sareng dina prosés direngsekeun.

Islandia 

Énergi di pulau leutik ieu di beulah kalér Éropa dumasarkeun ampir sadayana kana énergi anu tiasa dibangkitkeun. Di 2011 nagara ngahasilkeun 65 GWh tina énergi primér, diantarana langkung ti 85% asalna tina sumber énérgi anu tiasa dibaharukeun lokal.

Énergi panas bumi

Énergi panas bumi gunungapi nyumbang dua per tilu énergi primér, dilengkepan ku hidroelektrik 19,1% sareng sumber-sumber sanés. Dina 2013, listrik anu dihasilkeun ngahontal 18116 GWh, anu dihasilkeun sacara praktis Énergi terbarukan 100% "ngaleuwihan 99% di 1982 sareng ampir éksklusif ti saprak éta."

Kagunaan utama tina tanaga panas bumi éta mangrupikeun pemanasan gedong, kalayan 45,4% tina total konsumsi panas bumi, sareng produksi listrik, kalayan 38,8%.

Sakitar 85% bumi di bumi éta aranjeunna panas kalayan énergi terbarukan ieu.

énergi panas bumi, énergi terbarukan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)