Ledakan Anyaran di Argentina

Sakedik langkung ti 2 taun ka pengker, khususna dina 15 Oktober 2015, éta dibuka larangan énergi terbarukan di Argéntina.

Poé éta, undang-undang 27.191 diterbitkeun dina Warta Resmi, yén norma éta nyaéta Maung Bandung anu cahayana sekering pikeun tumuhna pembaruan anu spektakuler di nagara kidul.

kakuatan angin

Hukum ieu parantos ngijinkeun datangna investasi ti 7000 juta sareng ratusan perusahaan énggal pikeun masang sareng ngatur pepelakan fotovoltaik, kebon angin, pepelakan biomassa sareng biogas sareng pepelakan mini-hidroelektrik.

Program RenovAr

Sakumaha urang ngajelaskeun dina tulisan séjén, ieu bakal janten taun anu saé pikeun promosi pembaruan. Nyatana, proyek anu ditandatanganan dina 12 bulan ka pengker bakal mimiti diwangun, ditambah 26 anu parantos diwangun, saluyu sareng Program RenovAr, dipromosikeun ku Pamaréntah.

Kapuloan Kanaria sareng énergi terbarukan

Upami Argéntina teraskeun dina tingkat éta, éta bakal nyumponan tujuan nutupan 20% matrik énergi na ku énergi anu tiasa dibangkitkeun deui ku 2025, dinten ayeuna tokohna henteu ngahontal 2%, tapi ku tutuwuhan anyar dina konstruksi bakal ngamungkinkeun ngahontal 8% taun ieu sareng 12% dina 2019.

énergi renewable china

Numutkeun ka sababaraha pejabat: «Éta rongkah naon ieu kajadian di Argéntina, nagara éta nempatkeun dirina di dunya salaku salah sahiji pasar anu paling pikaresepeun pikeun ngembangkeun énergi anu terbarukan ”.

Juan Bosch, presiden Saesa, padagang gas sareng énergi, negeskeun yén Argentina nyaéta beuki hadé pisan. "Upami anjeun ngan ukur ningali dua taun, anjeun tiasa ningali yén nagara éta maénkeun liga sanés dina hal anu tiasa diperbaharui, éta ngan ukur ngagaduhan énergi terbarukan 1/2% dina matrik énergi. Dinten ayeuna teu aya kongrés énergi anu tiasa dibaruakeun di dunya dimana Argentina henteu dibahas salaku tujuan investasi ”.

kakuatan angin

Investasi-investasi éta datang ti sakumna penjuru dunya. Ieu bakal ngabantosan Argentina pikeun tumuh di dunya terbarukanNalika di dieu aya kapasitas terpasang 678 MW, Uruguay gaduh 1720 MW (44% tina matriks énergi na); Chili, 3740 MW (17%), sareng Brasil, 28.310 MW (18%).

Ayeuna ngan 678 MW énergi anu terbarukan tuang matrix énergi Argentina, nalika minuhan udagan 20% anu ditetepkeun dina 2025 bakal hartosna ngahontal 10.000 MW. Pikeun ngahontal éta, pamaréntah ngaluncurkeun Program RenovAr, hiji tender ageung dibagi kana sababaraha babak anu ngahargaan proyék generasi ka perusahaan anu sanés.

Dugi ka ayeuna, naon anu ngagaduhan paling difusi nyaéta anu kasebut di luhur Program RenovAr, anu parantos réngsé tilu puteran (babak 1 dina bulan Agustus 2016; babak 1,5 dina bulan Nopémber 2016, sareng babak 2 dina Oktober 2017). Jenis nunjukkeun yén parantos aya 4466,5 MW dileler ku sistem ieu, saluyu sareng 147 proyek (59 puteran 1 sareng 1,5 sareng 88 babak 2). "Kanggo éta urang kedah nambihan 10 deui proyék resolusi 202".

Énergi Surya Photovoltaic

harga

Investasi anu diperyogikeun penting pisan sareng gumantung kana jinis téknologi anu kapilih: contona, pikeun masang hiji kakuatan MW dina tanaga surya, kedah bubarkeun sakitar $ 850000, sedengkeun pikeun hiji MW énergi angin, sakitar $ 1.2 juta diperyogikeun.

Dina hal sumberdaya, nagara éta henteu meri ka bangsa séjén. Aya seueur angin (sareng intensitas anu saé) di Patagonia; seueur panonpoé di Kalér (sanaos ogé di Córdoba), sareng aya seueur sumber daya tina biogas sareng biomassa di daérah tatanén. Aya ogé poténsial dina tutuwuhan mini hidroelektrik.

Énergi anu tiasa dibenerkeun langkung mirah tibatan énergi tradisional: salah sahiji proyék RenovAr anu pangmurahna ditutup dina US $ 45 kanggo unggal MW / jam, nalika ayeuna pamaké gedé mésér ti Camessa dina US $ 70/80 MW / jam. Pikeun konsumén normal ieu penting pisan, kumargi masing-masing MW / jam énergi anu diperpanjang ngirangan tagihan listrikna.

Angin kakuatan

Pamaréntah hoyong nyiptakeun campuran listrik tina téknologi béda (angin, surya, biogas, biomassa sareng mini-hidro), tapi anu utama nyaéta kakuatan angin, dimana parantos aya kontrak anu dipasihkeun pikeun total 2.5 GW.

 

Tanaga surya

Saatos énergi angin, surya salajengna pentingna, kalayan proyék dileler ku 1732 MW. Ayeuna, téknologi ieu henteu seueur penetrasi di nagara éta. Ngan aya 7 MW di San Juan, anu kedah ditambihan pabrik ékspérimén 1,5 MW ogé di propinsi éta.

tanaga surya fotovoltaik dina ingon-ingon

Dina hal ieu, 360 Énergi nyaéta, dina hal panghargaan, perusahaan énergi surya swasta panggedéna di nagara éta. CEO na, Alejandro Lew, nunjukkeun yén, salaku bagian tina anu énggal révolusi anu tiasa dirobih, parusahaan ieu nandatanganan sababaraha kontrak dina aturan RenoVar 1,5 Round (tujuh kontrak, pikeun 165 MW, di San Juan, Catamarca sareng La Rioja, anu kontrak munggaranna bakal ngamimitian beroperasi dina Maret) sareng di Babak 2 (kontrak pikeun 147 MW anu bakal mimiti dioperasikeun di 2019 sareng 2020, di Catamarca, San Juan, La Rioja sareng Córdoba "Total, urang bakal nanem modal $ 300 juta".

Lew nekenkeun yén Argéntina tiasa janten tanaga surya. Utamana di belah kalér-kulon nagara, tapi ogé di tempat-tempat anu sigana mah henteu épisién pisan, sapertos propinsi Buenos Aires (anu langkung saé tibatan sababaraha daérah Éropa). "Kamajuan anu diproyeksikeun dina tanaga surya nunjukkeun yén sakumna matrik tanaga lokal tiasa dipasok ku sumber éta."

Énergi séjén

Rada jauh ka tukang, tapi ogé ku investasi sareng proyék, sumping biogas sareng biomassa. Sajauh ieu 65 MW sareng 158 MW parantos dipasihkeun, dina unggal nagara. Ayeuna, pepelakan biogas di nagara éta diitung dina ramo hiji leungeun (bieu 10 MW), tapi diperkirakeun dina 24 bulan ka hareup bakal aya kirang langkung 30.

biomassa pikeun kulub

SeedsEnergy, contona, ngumumkeun investasi $ 11 juta pikeun ngawangun pabrik biogas di Venado Tuerto (2 MW) sareng US $ 13 juta pikeun ngawangun anu sanés di Pergamino (2,4 MW). «Ieu bakal aya dina conto anu munggaran sabab kami pikir dilegakeun kapasitas. Upami aya RenovAr 3, urang badé ngémutan nampilkeun diri, sabab urang badé ngawangun langkung seueur pepelakan sareng nginvestasikeun deui kauntungan ».

Revolusi héjo anu parantos kahontal dina 2 taun ka pengker ieu spektakuler, sareng parantos nempatkeun nagara éta dina pandangan investor dunya, aranjeunna sumping investasi jutaan dolar, kontrak ditandatanganan, puluhan taman diwangun sareng padamelan dihasilkeun. Masih aya jalan anu panjang pikeun Argéntina janten kakuatan dina énergi bersih, tapi batu anu munggaran parantos ditetepkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.