Larangan nganggo kantong plastik ditunda dugi ka 1 Juni

Kantong plastik

Éta mimitina dijadwalkeun pikeun 1 Januari. Éta teras ditunda ka 28 Maret. Tungtungna, éta bakal ti tanggal 1 Juli nalika katetepan ngeunaan larangan kantong palastik pamakéan tunggal.

Mutuskeun dina kerangka hukum dina alihan energetic Diumumkeun dina bulan Agustus, larangan kantong plastik nganggo hiji-hijina parantos dianalisis ku Komisi Éropa sareng Déwan Nagara, pikeun netepkeun jinis kantong anu aya hubunganana sareng peraturan Éropa.

Tungtungna éta bakal kantong palastik kalayan kandelna kirang ti 50 mikrométer, henteu paduli jumlahena, sareng anu gratis atanapi anu mayar, anu bakal dilarang dina kotak-kotak toko dugi ka 1 Juli 2016. Dugi ka 1 Januari 2017 aranjeunna ogé bakal ditolak sareng dilarang sadaya kantong palastik sareng bungkus hiji-hiji, kalebet anu disayogikeun kanggo ngepak buah sareng sayuran, atanapi kéju. The pamakéna aranjeunna kedah nganggo kantong anu tiasa dianggo deui, kalayan langkung ti 50 mikrométer, atanapi kantong kertas.

Sanaos asupna kana kakuatan SK panerapan, seueur toko ageung anu parantos lirén nganggo kantong plastik nganggo hiji-hiji. Numutkeun ka Féderasi Dagang sareng Perusahaan Distribusi, jumlah kantong anu disebarkeun ku mérek bakal ningkat tina 10,5 milyar janten 700 juta sataun ti saprak ditandatanganan kasapukan relawan dina 2003. Seueur usaha ngabutuhkeun konsumén mayar 3-5 sén kanggo narik aranjeunna nyandak kantong anu tiasa didaur ulang.

Taun 2010, jumlahna kantong palastik ditilar di alam liar per taun di tingkat Éropa nyaéta 8000 juta. Ilaharna kirang ti 20 menit dianggo, antara distribusi di toko sareng ngabongkar pameseran di bumi. Nanging, kantong peryogi antara 100 sareng 400 taun pikeun didegradasi.

Kahirupan kadua ieu khususna bahaya pikeun fauna palabuhan leutik keur parahu pelesiran. Kuya, mamalia, sareng manuk tiasa nyerepkeun aranjeunna sareng ngalelepkeun. Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina 2015, 700 spésiés laut bakal meuntas jalur runtah plastik dina cai, sareng 10% tina jalma-jalma ieu bakal nyerep éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mésér palastik didaur cenahna

    Kami arepkeun aranjeunna moal nunda deui ...