Lampu surya buatan bumi

bentuk hiasan terbarukan

Upami anjeun hoyong gaduh kebon kalayan gaya anu hadé sareng anu ékologis, disarankan pikeun diajar kumaha ngadamel kebon anjeun lampu surya buatan bumi. Mangrupikeun jinis lampu dumasar kana énergi anu tiasa dibéntenkeun anu tiasa dihias sapinuhna kana gaya anjeun sareng anu cocog pisan sareng sababaraha jinis kombinasi.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha ngadamel lampu surya buatan bumi sareng naon kaunggulan anu ditawarkeunana.

Naon ari lampu surya buatan bumi

hiasan kebon

Cahaya kebon penting pisan pikeun hiasan. Utamana dina waktos usum panas nalika sapeuting sapeuting sareng tuangeun kulawarga. Dipikaterang yén desain anu paling modéren ngabutuhkeun kombinasi warna anu cocog sareng spésiés kembang sareng warna témbok. Ku cara kieu, urang henteu ngan ukur ngatur fokus pikeun pencahayaan, tapi ogé ningkatkeun hiasan kebon urang sareng henteu ngotoran.

Lampu surya buatan bumi damel sareng énergi panonpoé nalika siang sareng gaduh tanaga anu cekap pikeun cahaya nalika wengi. Éta tiasa dipésér di toko tapi upami urang ngadamel nyalira urang tiasa gaduh adaptasi anu langkung saé pikeun elemen hiasan bumi anu sanés. Kami badé ngajarkeun léngkah anu béda anu anjeun kedah terang pikeun diajar kumaha ngadamel lampu surya buatan anjeun nyalira.

Kumaha carana ngadamel lampu surya buatan anjeun

lampu surya buatan bumi

Upami anjeun gaduh sakedik waktos kanggo ngajelaskeun ieu, Anjeun ngan peryogi 15 menit kanggo ngadamel lampu surya buatan bumi pisan hiasan. Biasana obor surya klasik dipaké pikeun jaba. Kendi anu dianggo nyaéta anu biasana dianggo pikeun Pangélingan. Ku cara kieu, aranjeunna ngabantosan nganggo deui kendi Pangaléngan anu teu aya gunana deui. Anjeun tiasa nganggo jinis jar naon waé tapi anu penting nyaéta kedap udara, tiasa dilebur sareng ukuranana sami sareng panel surya.

Bahan anu diperyogikeun pikeun ngadamel lampu sapertos kieu:

  • 4 kendi kalayan tutup
  • 4 lampu surya
  • 1 kaléng kaca grinding semprot
  • Klem
  • Obeng sirah datar
  • Obeng Phillips leutik (cruciform)
  • Pita perekat pikeun bungkus

Hayu urang tingali naon léngkah-léngkah anu diperyogikeun:

Ngagiling

Langkung saé diterapkeun ibun dina bagian éta kendi pikeun mempermudah prosés na. Éta henteu disarankeun dina panutup kumargi éta kedah dijaga transparan sahingga sinar panonpoé tiasa lebet sareng lampu tiasa leres. Anjeun kedah nerapkeun semprot kana giling kana jarak sakitar 15 séntiméter supados tiasa dianggo kalayan saé. Éta kedah dianggo lalaunan kumargi upami éta dilakukeun teras-terasan, tetes alit tiasa ngabentuk. Sababaraha desain khusus tiasa didamel, sababaraha bagéan ibun sareng sababaraha transparan. Sateuacan ngadamel desain ieu, anjeun kedah nganggo pita perekat sareng ngabersihkeun permukaanna ku alkohol supados grinding iteuk langkung saé.

Sakali éta garing, pita na dihapus sareng anjeun bakal gaduh modél unik anjeun. Pikeun ngabongkar obor éta bakal katingali nganggo obeng pikeun miceun pigura aluminium. Kabelna aya di tengahna salami anjeun henteu nyorong jauh teuing, anjeun moal ngaruksak nanaon. Nalika anjeun kaluar anu nutupan pigura anjeun tiasa ningali sababaraha noda anu bakal muncul dina lem. Noda ieu mangrupikeun jenis silikon anu dianggo pikeun nutupan sirah sekrup. Anjeun teu kedah miceun noda ieu. Ngan anjeun kedah nempatkeun obeng pikeun nyabut sekrup. Sakali anjeun miceun bagian éléktronik tina bingkai aluminium, perlu ngagunakeun obeng pikeun pry éta.

Ngumpulkeun lampu surya buatan bumi

Anjeun kedah motong pigura aluminium pikeun ngajaga sésa hal anu tetep gembleng. Hatur nuhun kana ieu, urang nyimpen kedah ngalereskeun sadaya kabel. Urang kedah nganggo gunting kanggo ngadamel potongan nganggo tang irung jarum. Kalayan tang ieu urang jaga ngabengkokkeun logam pikeun nempatkeun hal-hal anu leres.

Nalika anjeun bérés ngaleupaskeun perumahan anjeun bakal ningali kotak palastik anu dianggo pikeun nyimpen batréna. Anjeun ogé bakal ningali a papan sirkuit leutik, LED, panel surya sareng sénsor lampu. Éta mangrupikeun sénsor cahaya anu dipasang na biasana kaluar ujug-ujug. Panel surya kedah dianggo ku pas ampir sampurna sareng liang sareng tutup toples. Pikeun mastikeun yén sadayana disimpen leres, urang kedah ngalebetkeun batréna sareng sirkuitna, ngamankeunana nganggo pita perekat atanapi silikon. Ku cara kieu urang tiasa ngenalkeunana kalayan cukup tekanan pikeun ngajaga éta.

Anjeun tiasa ningkatkeun hiasan tina lampu surya buatan ku ngagunakeun saringan lampu supaya warna na. Salaku conto, urang tiasa nganggo saringan labél botol kahirupan. Upami botolna henteu tembus pisan, éta moal ngirangan lampu. Anjeun tiasa motong kotak sakitar 2.5 cm labél sareng lengketna nganggo pita perekat. Ku cara kieu urang ngatur pikeun nempatkeun warna anu béda pikeun ningkatkeun daya tarik lampu surya buatan urang. Penting pikeun mastikeun yén ujung-ujungna ditempelkeun sahingga lampu bodas henteu bocor.

Kumaha gawéna

kebon lampu surya buatan bumi

Pikeun ngartos operasi lampu surya ogé, kami bakal ningali naon sistem anjeun. Aya sababaraha anu ngagaduhan sistem eunteung nyanghareup ka panonpoé. Sistem ieu tanggung jawab néwak sareng konsentrasi sinar panonpoé sareng ngagambarkeun langsung ka daérah anu bakal disinaran.

Aranjeunna biasana paling sering dianggo duanana di kebon sareng teras interior. Di luhurna aya eunteung anu tanggel waler pikeun ngagambarkeun sareng ngarahkeun cahaya nuju teras. Éta ogé tiasa aya kaca spion anu sanés, gumantung kana kabutuhan. Aya sababaraha lampu surya anu ngagaduhan sistem anu rada rumit anu diwangun ku serat optik. Aranjeunna gaduh lénsa anu janten panyekel sinar panonpoé. Lampu ieu didamel kanggo ngahias daérah dugi ka 150 méter sareng sistem anu langkung éfisién. Nanging, biaya pamasangan na henteu langkung seueur. Pikeun sadayana ieu, langkung disarankan pikeun ngadamel lampu surya anjeun nyalira kumargi éta bakal janten modél anu anjeun pilih sareng bakal adaptasi langkung saé.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan lampu surya buatan bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.