Lalaki anu nyiptakeun leuweung di India ogé tiasa ngalaksanakeunnana di kebon anjeun nyalira

???????????????????????????????

Pasti sababaraha anjeun anu maca kami bakal terang carita anu ditulis ku Jean Giono disebat "Jalma anu melak tangkal" anu nyaritakeun Elzéar Bouffier, angon imajinér, sanaos leres-leres dipercaya, anu mangtaun-taun ngabaktikeun dirina pikeun melak tangkal di daérah anu lega ngeunaan Provence sareng ngajantenkeun daérah anu pinuh ku kahirupan sareng héjo anu pernahna janten gurun anu kosong. Carita anu luar biasa anu nunjukkeun kumaha urang ngagaduhan kakuatan pikeun ngarobah lingkungan di sakitar urang ku sakedik katekunan sareng padamelan anu saé, anu dipimilik ku Shubhendu Sharma.

Saudra Anjeunna kaluar tina padamelan salaku insinyur pikeun melak tatangkalan salami hirupna. Ngagunakeun metodologi Miyawaki pikeun melak binih sareng ngajantenkeun daérah naon waé janten leuweung mandiri dina sababaraha taun. Éta parantos tiasa nyiptakeun 33 leuweung di peuntas India dina dua taun. Dihandap ieu kami nunjukkeun kumaha anjeunna parantos ngalaksanakeunana.

Shubhendu Sharma, saurang insinyur industri, nyandak kamungkinan nyandak sipat leuweung ka kebon anjeun nyalira. Éta sadayana dimimitian nalika Sharma janten sukarela pikeun ngabantosan naturist Akira Miyawaki ngokolakeun leuweung di pabrik Toyota tempat anjeunna damel. Téhnik Miyawaki parantos dianggo pikeun ngahasilkeun deui leuweung ti Thailand dugi ka Amazon, ngarah Sharma mikir yén éta tiasa ngalakukeun hal anu sami di India.

Pangpangna

Sharma mimiti ékspérimén sareng modél na nyiptakeun vérsi khusus pikeun nagarana sorangan saatos sababaraha jinis modifikasi nganggo sababaraha sipat taneuh khusus. Usaha kahijina pikeun nyiptakeun leuweung nyaéta di kebon na nyalira di Uttarakhand, dimana anjeunna suksés nyiptakeun leuweung dina sataun. Anu masihan anjeunna kapercayaan anu cekap pikeun full-time, kaluar tina padamelan, sareng nyéépkeun sebagian besar taun nalungtik metodologi nyalira.

Sharma nyiptakeun Afforestt, jasa pikeun nyayogikeun leuweung alami, liar sareng mandiri di 2011. Dina kecap Sharma nyalira: «Ideu na pikeun ngahanca deui leuweung alam. Aranjeunna henteu ngan ukur sustainable ku nyalira tapi gaduh nol pangropéa«. Salah sahiji kaputusan ageung na nyaéta lirénkeun tugasna salaku insinyur berpenghasilan tinggi di Toyota melak tangkal saumur hirupna.

Awalna tangguh, tapi ayeuna Sharma ngagaduhan tim anu aya 6 urang. Pesenan kahiji aranjeunna ti pabrik jati Jerman anu hoyong 10000 tangkal dipelak. Saprak harita, Afforestt parantos ngalayanan 43 palanggan sareng aranjeunna parantos melak ampir 54000 tatangkalan.

Kumaha Karya Afforestt

Pangpangna nyayogikeun jasa kontrol sareng palaksanaan anu lengkep anu kalebet bahan, alat, alat sareng sadayana anu diperyogikeun pikeun proyek nganggo metode Miyawaki. Prosésna dimimitian ku nguji taneuh sareng milari naon anu diperyogikeun pikeun ngajantenkeun anu leres pikeun ngamimitian melak sadaya jinis pepelakan di jerona.

Saudra

Taneuh Anjeun kedah sahenteuna 93 méter pasagi pikeun ngamimitian diajar spésiés tutuwuhan sareng bioma naon anu diperyogikeun. Saatos tés, pepelakan ngora anu munggaran disiapkeun dina taneuh anu nganggo biomassa janten langkung subur.

tungtungna dimimitian prosés melak antara 50 dugi ka 100 jinis spésiés asli. Tahap pamungkas fokus kana pupuk sareng irigasi daérah salami dua taun ka payun, saatos waktos ieu, leuweung henteu kedah peryogi pangropéa deui sareng bakal lestari nyalira. Kauntungan hébat tina Afforestt nyaéta modél murah na kalayan bushes ngora naék sakitar hiji méter per taun.

mangsa nu bakal datang

Pangpangna parantos nyiptakeun 33 leuweung dina total 11 kota di India sareng hoyong nambihan angka ieu. Sharma ngagaduhan seueur rencana pikeun numuhkeun sareng nempatkeun téknologi ieu supados langkung seueur jalma tiasa ngalaksanakeunnana.

???????????????????????????????

Nyaéta perencanaan dina ngaluncurkeun parangkat lunak dumasar kana crowdfunding sahingga saha waé tiasa nambihan spésiés tutuwuhan asli anjeun di daérah anjeun kana alatna. Janten upami aya anu hoyong melak leuweung nyalira, aranjeunna bakal terang spésiés naon anu diperyogikeun pikeun ngajantenkeunana lestari nyalira.

Lain ideu na nyaéta nyiptakeun lingkungan tempat anjeun tiasa metik buah tina kebon anjeun nyalira atanapi plot gampang tibatan ngagaleuhna di pasar. Mangrupikeun prakarsa anu pikaresepeun pikeun nyiptakeun leuweung anu henteu kedah diropea waé sareng upami anjeun hoyong ngadamel nyalira anjeun tiasa nganjang ka na web atanapi ngahubungi Sharma nyalira di info@afforestt.com.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Beatriz cenahna

    Abdi resep tulisan anjeun, éta pikaresepeun pisan. Sedengkeun anu sanés didédikasikeun pikeun ngaruntuhkeun sadayana leuweung, anu sanésna nyiptakeun éta. Abdi resep ideu.
    Wasalam

    1.    Manuel Ramirez cenahna

      Nuhun Beatriz! Upami tibatan ngancurkeun urang nyiptakeun, urang sadayana bakal langkung saé

  2.   Jose cenahna

    Nuhun Manuel. Tulisan ieu ngajantenkeun kuring seuri. Kuring nempatkeun bintang nalika kuring badé nempatkeun 5 tapi henteu kéngingkeun deui kuring menerkeun. Hatur nuhun

    1.    Manuel Ramirez cenahna

      Teu aya kajadian! Anu penting nyaéta anjeun resep kana tulisan: =)

  3.   Carlos Toledo cenahna

    ide pisan alus
    Kuring damel di layanan dimana urang tiasa ngalakukeun ieu

bool (leres)