Labél énergi anyar

bumi kalayan efisiensi anu langkung luhur

nu labél énergi alat-alat rumah tangga sareng efisiensi na anu dikenal ayeuna parantos robih. Ti saprak 1 Maret, sadaya labél parantos dirobih kanggo nyederhanakeun timbangan sareng alat urutan anu langkung saé dumasarkeun épisiénsi énergi na. Pamitan ka tag anu kawéntar sapertos A +, A ++, sareng A +++. Cara ieu pikeun nambihan efisiensi énergi pakakas rumah tangga ngahesekeun manajeménana. Ti ayeuna ayeuna, skala bakal angkat ti A (anu hartosna alat-alatna pang éfisiénna) ka G (anu paling henteu éfisién).

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan labél énergi énggal sareng naon ciri na.

Tujuan labél énergi anyar

labél énergi anyar

Parobihan labél énergi asalna ti lembaga Éropa. Tujuan utama nyaéta pikeun nyederhanakeun sareng netelakeun inpormasi anjeun pikeun ngijinkeun konsumén pikeun langkung ngartos efisiensi alat listrik anu aya hubunganana sareng konsumsi énergi dina cara anu langkung saderhana. Pikeun éta, sadaya tag parantos dirévisi. Sateuacanna, label simbol "+" dipendakan dina produk pikeun ningkatkeun efisiensi. Ku cara kieu, alat A +++ langkung épisién tibatan alat A +.

Jenis klasifikasi ieu nyusahkeun pikeun milih sadaya alat, janten aranjeunna mutuskeun ngarobih labél ieu. Label énergi dianggo utamina dina kulkas, televisi, sareng alat-alat rumah tangga anu sanés. Klasifikasi anyar ieu diciptakeun ku metode tés instrumen anyar. Tés ieu sami sareng anu dianggo ku laboratorium sareng pabrik, tapi aya sababaraha parobahan mékanisme pangukuran. Tujuan utama nyaéta pikeun mendakan yén pangukuran langkung pas pikeun panggunaan nyata anu dilakukeun di bumi.

Kusabab kitu, labél-labél anyar bakal dilarapkeun kana alat-alat rumah tangga sapertos kulkas, freezer, kulkas kanggo inuman, mesin cuci, mesin cuci piring, pengering, layar éléktronik sapertos monitor sareng televisi, sumber lampu, sareng anu sanésna.

Parobihan dina namina labél énergi

béda tina labél énergi anyar

Sanaos nami labél énergi anyar parantos robih, éta bakal sami pisan sabab sadayana nunjukkeun efisiensi, konsumsi cai taunan atanapi énergi, noise, kapasitas muatan, épisiénsi fungsi-fungsi tinangtu sareng lilana prosedur anu tangtu. Sedengkeun pikeun mesin cuci, ngagambarkeun konsumsi énergi sareng konsumsi noise nalika tahap cuci sareng déhidrasi. Sarua ogé dina kulkas. Labél énergi nunjukkeun kapasitas muatan tina mesin cuci (kg) sareng dina liter kulkas.

Kalayan sadaya parobihan ieu, konsumsi énergi produk dipilarian atanapi dipidangkeun ku cara anu langkung seragam sareng kahartos. Salah sahiji kabaruan ngeunaan labél énergi énggal nyaéta aranjeunna digabungkeun sareng kode QR pikeun masihan aksés langkung seueur inpormasi ngeunaan alat-alat anu aya hubunganana. Dina penjualan produk atanapi brosur online, hurup efisiensi énergi badé dituduhkeun ku panah sareng nempatkeun maksimal sareng minimum dina skala épisiénsi énergi pinuh.

Parobihan anyar pikeun épisiénsi anu langkung ageung

washers efisien énergi

Anjeun kedah terang yén ti mimiti moal aya alat-alat rumah tangga kalayan hurup A. Syarat pikeun tingkat épisiénsi énergi ayeuna langkung luhur pikeun ningkatkeun daya saing perusahaan produksi. Salaku conto, Kulkas anu baheula A +++ ayeuna tiasa digolongkeun kana C. Argumen pikeun sadayana ieu nyaéta pikeun ngembangkeun produk anu langkung épisién anu ngagaduhan kamampuan ngahontal Kelas A. Ku cara ieu, konsumén ngan ukur tiasa milih antara pakakas anu épisiénsi luhur.

Tingkat A mimitina bakal kosong pikeun nampung pamekaran téknologi. Kusabab kitu, sadaya alat anu kagolong kana Kelas A ayeuna diklasifikasikeun salaku Kelas B atanapi Kelas C. Sadaya ieu ngandung hartos yén watesan konsumsi parantos didefinisikeun dina labél énggal pikeun ngamungkinkeun lebet kana tingkat énergi. Jumlah maksimum kategori énergi nyaéta 7. Éta dibasajankeun huruf A dugi ka G. Héjo poék nunjukkeun yén éta mangrupikeun produk anu éfisién pisan, sedengkeun beureum sabalikna.

Sadaya nilai ieu dumasarkeun kana indéks efisiensi énergi, anu ngitung konsumsi énergi taunan sareng konsumsi listrik unggal proyek. Pikeun mesin cuci, konsumsi énergi dumasar kana unggal 100 siklus nyeuseuh. Piktogram kedah ngartos. Ieu nunjukkeun ciri-ciri program, kapasitas muatan, durasi, konsumsi cai, liter cai anu dikonsumsi per siklus nyeuseuh, tingkat déhidrasi sareng henteu cukup nyeuseuh, noise dehidrasi sareng tingkat émisi noise. Émisi bising diklasifikasikeun numutkeun hurup A dugi ka D.

Pamakéan tanaga taunan nunjukkeun konsumsi énergi beurat dina kWh / 100 siklus operasi. Iraha konsumén resep, kode QR bakal nyayogikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan produk.

Efisiensi énergi di bumi

Tungtungna, anu diperyogikeun nyaéta ngahontal efisiensi énergi di bumi pikeun ngirangan konsumsi sumberdaya sareng ngahindarkeun polusi lingkungan. Efisiensi énergi dihartikeun salaku énergi anu épéktip. Nyaéta, nalika énergi prosés atanapi pamasangan alat-alatna kirang, sareng énergi anu dikonsumsi kirang tina rata-rata énergi pikeun ngalaksanakeun kagiatan éta, tim bakal éfisién. Jalma anu efisien, jasa atanapi produk khusus pikeun mayungan lingkungan moal peryogi seueur tanaga pikeun ngalakukeun padamelan anu sami sareng tiasa ngahémat langkung énergi. Salaku tambahan, éta bakal narékahan pikeun ngajantenkeun sumber énérgi tiasa diperbaharui.

Tujuan utama épisiénsi énergi nyaéta ngajaga lingkungan. Pikeun tujuan ieu, nya éta nyobian ngembangkeun pedoman pikeun ngirangan inténsitas énergi urang sareng émisi karbon dioksida kana atmosfir. Salah sahiji alat anu paling sering dianggo pikeun ngamajukeun efisiensi énergi di masarakat nyaéta difusi. Pesenna kedah disebarkeun yén épisiénsi énergi diperyogikeun pikeun ngabantosan lingkungan. Ku cara kieu, kahontal yén pamaké tiasa ngenalkeun kabiasaan tangtu dina kahirupan sadidinten pikeun ngirangan konsumsi kana anu diperyogikeun sareng henteu deui.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan labél énergi anyar sareng kagunaanna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)