Kumaha ngahindarkeun parobahan iklim

panas ekstrim

Parobihan iklim mangrupikeun masalah pangbadagna anu disanghareupan ku manusa dina abad ieu. Iklim urang robih sareng sadaya variabel météorologi sareng pola atmosfir. Anu jadi sabab utama parobahan iklim ieu utamana alatan manusa. Aktivitas ékonomi manusa beuki ngahinakeun sareng ngancurkeun ékosistem alam. Masing-masing salaku jalma tiasa nyandak sababaraha tindakan pikeun nyegah ieu ningkat. Loba jalma heran kumaha carana nyingkahan parobahan iklim.

Ku alatan éta, urang ngabahas tungtunan pangalusna pikeun neuleuman kumaha carana nyingkahan parobahan iklim.

Tindakan pikeun neuleuman kumaha carana nyingkahan parobahan iklim

léngkah pikeun neuleuman kumaha carana nyingkahan parobahan iklim

Ngurangan émisi

Upami anjeun hoyong ilubiung aktip dina perang ngalawan perubahan iklim, paké mobil anjeun dina moderation. Anggo alat transportasi anu lestari sabisa-bisa, sapertos sapédah atanapi langkung seueur angkutan umum. Ngeunaan jarak jauh, hal anu paling sustainable nyaéta karéta, sareng di luhur kapal terbang, éta tanggung jawab sabagian ageung émisi karbon dioksida kana atmosfir. Upami anjeun kedah nganggo mobil, Émut yén unggal kilométer anjeun nyepetkeun ningkatkeun CO2 sareng biaya anu lumayan. Unggal liter bahan bakar anu dikonsumsi ku mobil ngagambarkeun kira-kira 2,5 kilogram karbon dioksida anu dipancarkeun ka atmosfir.

Ngahémat énergi

Kalawan sababaraha tungtunan saeutik di imah urang bisa diajar kumaha carana nyingkahan parobahan iklim ku ngahemat énergi. Hayu urang tingali naon éta pedoman:

  • Entong tinggalkeun TV sareng komputer anjeun dina modeu sayaga. Télévisi dihurungkeun tilu jam sadinten (rata-rata, urang Éropa nonton tipi) sareng siaga salami 21 jam sésana, ngonsumsi 40% tina total énergi dina modeu sayaga.
  • Ulah ngantep carjer mobile anjeun plugged kana catu daya sepanjang waktos, sanajan teu disambungkeun ka telepon, sabab bakal terus meakeun kakuatan.
  • Sok saluyukeun thermostat, boh pemanasan atawa AC.

Parabot kontrol

Naha anjeun terang yén ku ngagunakeun sadar sareng tanggung jawab alat-alat listrik di bumi anjeun tiasa nyumbang kana perang ngalawan perubahan iklim? Kami masihan anjeun sababaraha tip:

  • Panutup panci bari masak mangrupakeun cara hébat pikeun ngahemat énergi. Malah leuwih hadé téh cookers tekanan sarta steamers, nu bisa ngahemat 70% énergi.
  • Anggo mesin cuci piring sareng mesin cuci ngan nalika aranjeunna pinuh. Lamun henteu, make program pondok. Teu perlu nyetel suhu luhur, sabab detergents ayeuna éféktif sanajan dina hawa low.
  • Recuerda que kulkas jeung freezers bakal meakeun leuwih énergi lamun aranjeunna deukeut seuneu atawa alat keur ngagolakkeun. Mun aranjeunna heubeul, ngalembereh aranjeunna périodik. Nu anyar boga siklus defrost otomatis nu ampir dua kali leuwih efisien. Entong nempatkeun tuangeun panas atanapi haneut dina kulkas: anjeun bakal ngahémat énergi upami anjeun ngantepkeunana tiis heula.

Swap pikeun bohlam LED

Ngaganti bohlam lampu tradisional jeung bohlam hemat energi bisa nyimpen leuwih ti 45 kilogram karbon dioksida unggal taun. Nyatana, anu kadua langkung mahal, tapi langkung mirah dina kahirupan anjeun. Numutkeun Komisi Éropa, salah sahijina tiasa ngirangan tagihan listrik dugi ka 60 euro.

Kumaha carana nyegah parobahan iklim ku daur ulang

kumaha carana nyingkahan parobahan iklim

Tujuan 3R pikeun nyederhanakeun perang ngalawan perubahan iklim ngaliwatan tilu tindakan:

  • Éta meakeun kirang sareng langkung éfisién.
  • Anggo pasar sekundér pikeun nyayogikeun kasempetan anu sanés pikeun hal-hal anu anjeun henteu dianggo deui atanapi kéngingkeun hal-hal anu henteu diperyogikeun ku batur. Anjeun bakal nyimpen duit jeung anjeun bakal bisa ngurangan konsumsi. Ogé latihan komunikasi.
  • Daur ulang bungkusan, runtah éléktronik, jsb. Naha anjeun terang yén anjeun tiasa ngahémat langkung ti 730 kg karbon dioksida per taun ku ngadaur ulang ukur satengah tina sampah anu dihasilkeun di bumi anjeun?

Kurang bungkusan

  • Pilih produk anu kirang bungkusan: botol 1,5 liter ngahasilkeun runtah kirang ti botol 3 liter.
  • Nalika anjeun balanja, paké kantong anu tiasa dianggo deui.
  • Hindarkeun nganggo tisu baseuh sareng seueur teuing kertas. Upami anjeun ngirangan runtah ku 10%, anjeun tiasa nyingkahan émisi 1.100 kg karbon dioksida.

Ningkatkeun diet

A diet low-carb hartina dahar smarter jeung tackling parobahan iklim.

  • Ngurangan konsumsi daging - Peternakan mangrupikeun salah sahiji polutan pangbadagna di atmosfir - sareng ningkatkeun konsumsi buah, sayuran sareng sayuran.
  • Mésér produk lokal sareng musiman: Baca labél jeung meakeun produk asal caket dieu pikeun nyingkahan impor nu nyangka émisi angkutan tambahan.
  • Ogé meakeun produk musiman pikeun ngahindarkeun metode produksi anu kirang sustainable.
  • Coba konsumsi langkung seueur produk organik sabab pangsaeutikna péstisida sareng bahan kimia sanés anu dianggo dina prosés produksi.

Sukarelawan

Dina merangan perubahan iklim, panyalindungan kelompok leuweung kedah dipilarian:

  • Hindarkeun prakték anu tiasa nyababkeun résiko seuneu, kawas grilling dina spasi alam.
  • Lamun kudu meuli kai, bet ku sertifikasi atawa segel asal sustainable.
  • Melak tangkal. Unggal tangkal bisa nyerep nepi ka ton karbon dioksida, jadi anjeun bakal mantuan ngalawan parobahan iklim.

Paké cai kirang panas tur ngarojong renewables

make sapedah

A jumlah badag énergi diperlukeun pikeun panas cai. Ieu sababaraha tindakan ngalawan perubahan iklim anu ogé bakal ngahémat artos anjeun:

  • Pasang regulator aliran cai dina pancuran tur anjeun bakal nyingkahan émisi leuwih ti 100 kilo karbon dioksida sataun.
  • Ngumbah ku cai tiis atawa haneut sarta anjeun bakal ngahemat 150 kilo CO2.
  • Anjeun ngahemat cai panas sarta ngagunakeun opat kali kirang énergi lamun mandi tinimbang mandi.
  • Pareuman keran bari nyikat huntu.
  • Pastikeun keran anjeun henteu bocor. A netes bisa leungit cukup cai pikeun ngeusian bak mandi dina sabulan.

Tungtungna, tindakan anu sanés pikeun ngalawan perubahan iklim anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta milih énergi héjo sareng ngamajukeun generasi énergi anu tiasa diperbaharui sapertos surya, angin, hidrolik, jsb.

Abdi ngarepkeun ku tip ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan cara nyingkahan parobahan iklim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)