Kumaha carana ngadamel kotak kardus

kotak pikeun nyimpen barang

Kotak kardus sok kapaké pikeun nyimpen barang-barang sepanjang waktos. Ieu kudu ditanggung dina pikiran nu di imah rata-rata jumlah badag runtah dihasilkeun dina ahir poé. Kaseueuranana asalna tina plastik sareng bungkusan, sareng sakedik runtah organik, kertas sareng kardus. Seueur jalma ngumpulkeun kertas sareng kardus sakedap tapi henteu cekap pikeun dipiceun. Ku alatan éta, bisa jadi pohara kapaké pikeun diajar kumaha carana ngadamel kotak kardus pikeun nyimpen runtah misalna.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun tentang step by step pikeun neuleuman kumaha carana ngadamel kotak kardus jeung aspék naon nu kudu tumut kana akun.

Kumaha carana ngadamel kotak kardus

karton daur ulang

Kalayan solusi ieu, anjeun tiasa ngadamel kotak anjeun nyalira, nganggo deui kardus tina produk anu anjeun mésér. Ku cara kieu anjeun tiasa nganggo kotak pikeun ngadamel kado atanapi nyimpen sadayana anu anjeun peryogikeun. A) Sumuhun, anjeun tiasa nganggo kardus sareng sok gaduh satengah kotak pinuh ku barang anjeun.

Upami anjeun hoyong diajar kumaha ngadamel kardus pribadi léngkah-léngkah, hal anu anjeun kedah terang nyaéta ukuran kardus anu anjeun pikahoyong. Ukur naon anu anjeun badé pasang, sareng tinggalkeun sababaraha séntiméter tambahan. Kutu bakal salawasna muncul, sareng upami anjeun henteu nambihan barang tambahan, anjeun bakal nampi kotak anu langkung alit.

Bahan anu dipikabutuh pikeun ngadamel kotak kardus pribadi léngkah-léngkah nyaéta:

  • Gunting jeung/atawa péso. Henteu aya unsur anu diperyogikeun, tapi langkung saé gaduh duanana.
  • pensil jeung cét. Ku kituna anjeun bisa nyirian cut na melu garis.
  • Kamampuhan pikeun nandaan garis lempeng.
  • Pléster plastik. Éta tiasa janten pita masking, pita washi, atanapi jinis gilding naon waé.
  • Kertas atawa cet. Ngahias kotak, upami anjeun hoyong. Anjeun tiasa nganggo rupa-rupa bahan pikeun hiasan.

Léngkah pikeun neuleuman kumaha carana ngadamel kotak kardus

kumaha carana ngadamel kotak kardus step by step

Ngagambar pola dina kardus

Nalika anjeun terang ngeunaan pangukuran anjeun, waktosna ngagambar pola dina kardus. Mimiti, anjeun kedah ngagambar pasagi atanapi sagi opat pikeun ngagambarkeun dasarna. Opat deui kuadrat atanapi sagi opat bakal dibeulah tina inohong awal, anu bakal janten témbok. dimana ieu 5 lembar nunda babarengan nyaéta garis dimana anjeun melu kardus jeung sésana bakal motong.

motong kaluar kotak

Motong kaluar sakabéh sapotong. Kade nunda lima bagian babarengan jeung ulah motong teuing. Ieu pisan umum pikeun ieu lumangsung. Pikeun ngahindarkeun ieu, anjeun tiasa ngagambar garis dubbing hiji cara (dina titik-titik, warna husus, jsb) jeung garis cut sejen.

Lem bagian

Teras anjeun tiasa ngalipet kelim antara dasar sareng témbok. Ieu kumaha anjeun mimiti ngabentuk kotak. Pastikeun pikeun ngalipet sadaya potongan supados anjeun tiasa nutup kotak nalika waktosna. Tapi ulah kaleuleuwihi, mun kardusna teu kuat, antukna bisa pegat.

nyieun tutup

Tutupna didamel ku cara anu sami sareng awak. Anjeun tiasa ninggalkeun sababaraha kardus tambahan dina unggal témbok jeung melu eta ka jero pikeun nguatkeun kotak. Ku cara ieu kardus henteu mungkas dina tungtung panutup sareng éta bakal langkung saé sareng langkung saé.

Upami ieu hal, pastikeun pikeun manteng handap cap bit leuwih ti diperlukeun pikeun ngidinan ujung tucked pas. Pertimbangkeun yén ukuran tutupna parantos langkung ageung tibatan handapeun awak kotak. Éta kedah di luar kotak sareng sadaya témbok kedah di jero.

ngahias kotak

Ieu mangrupikeun bagian anu pikaresepeun, waktos pikeun ngahias kotak. Anjeun tiasa ngawarnaan, nutupan éta, lem stiker, tombol, senar atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong. Sesuaikeun éta pikeun nyocogkeun tujuan anjeun.

Kumaha carana ngadamel kotak karton corrugated step by step

kumaha carana ngadamel kotak kardus

Kotak kardus bergelombang langkung éstétis sareng hiasan. Éta henteu ngan ukur tiasa maénkeun peran panyimpen, tapi ogé tiasa dianggo salaku bungkusan kado atanapi hiasan, anu berharga pisan.

karton corrugated Ieu téh karton corrugated, jadi gampang pikeun ngamanipulasi. Éta serbaguna sareng tiasa diadaptasi, tiasa dianggo pikeun ngadamel ampir sagala bentuk, sareng nahan bentuk éta kalayan saé tanpa kedah dipanjangkeun deui.

Pikeun nyieun tipe ieu kotak, Anjeun ogé kudu ngitung ukuran rék nyieun. Ieu bakal nangtukeun sabaraha badag handap kotak bakal. Sakali anjeun terang ukuranana, anjeun kedah mikirkeun bentukna. Sababaraha conto:

  • Kotak ngawangun haté
  • Bentukna bentang
  • Bentuk bunderan
  • Alun-alun
  • segitiga
  • wangun awan

Aya saloba pilihan sakumaha imajinasi anjeun ngamungkinkeun. Kami ngarékoméndasikeun yén anjeun mimitian ku cara anu langkung atanapi kirang saderhana. Sakali anjeun geus rengse sababaraha ieu, éta bakal leuwih gampang pikeun ngajalankeun kana wangun kompléks.

  • Tarik bentuk anu dipilih dina dasar kardus anu mulus.
  • Motong kaluar dasar na pastikeun teu ninggalkeun résidu atawa irregularities.
  • Potong strip tina kardus corrugated kana panjang sarta jangkungna nu peryogi. Motong saeutik deui, ninggalkeun rohangan pikeun kaleuwihan.
  • Strip ieu mangrupikeun témbok kotak. Lem eta sabudeureun dasar anjeun motong saméméhna.
  • Tahan kotakna supados lemna garing sareng teu aya anu kaluar.

Lajeng anjeun kudu nyieun tutup. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun peryogi dasar anu bentukna sami sareng kotak, tapi rada ageung. Ngagunakeun karton corrugated, anjeun bakal nyieun tembok kotak, nu kudu di luar awak.

Sababaraha kardus ieu parantos dicét, ngaleungitkeun kabutuhan hiasan. Anjeun masih tiasa nyaluyukeun kotak upami anjeun hoyong kéngingkeun tampilan akhir anu dipikahoyong. Kuring yakin yén sadaya kotak katingali saé pikeun anjeun. Sakumaha anjeun tingali, Ieu mangrupikeun cara anu gampang pisan pikeun ngagunakeun deui kardus, ngurangan runtah jeung nyieun kagunaan anyar. Urang terang yén dina unggal dintenna runtah dihasilkeun di bumi urang anu tiasa dianggo deui pikeun kahirupan kadua. Kalayan léngkah-léngkah saderhana ieu anjeun tiasa ngadamel kotak kardus anjeun nyalira sareng masihan aranjeunna panggunaan anu paling cocog sareng anjeun dina waktos éta. Bisa jadi pikeun nyimpen junk heubeul, baju atawa daur ulang.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan cara ngadamel kotak kardus sareng léngkah-léngkah anu anjeun kedah perhatikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.