Kumaha cara ngadamel biodiesel buatan sendiri

Kanister nganggo biologis-bahan bakar, biodiesel kembang matahari

Ngadamel biodiesel urang sorangan nganggo minyak anyar atanapi bekas éta mungkin sanaos ngagaduhan masalah anu tangtu.

Dina tulisan ieu kuring bakal nyaritakeun kumaha nyiptakeun biodiesel salian ti masalah-masalah anu disebatkeun tapi anu pangpayunna nyaéta terang naon anu badé dilakukeun.

Biodiesel nyaéta biofuel cair diala tina minyak nabati Rapeseed, sunflower sareng Kacang Kedelai ayeuna mangrupikeun bahan baku anu paling sering dianggo, sanaos hasilna sareng pepelakan ganggang ogé ditalungtik.

Pasipatan biodiesel mirip pisan sareng solar otomotif dina hal kapadetan sareng nomer cetane, sanaos ngagaduhan titik flash langkung luhur tibatan solar, ciri anu ngamungkinkeun pikeun nyampur sareng bahan bakar kadua.paké dina mesin.

American Society pikeun Tés sareng Standar Bahan (ASTM, asosiasi internasional pikeun standar kualitas) ngahartikeun biodiesel salaku:

"Monoalkyl éter tina asam lemak ranté panjang diturunkeun tina lipid anu tiasa diperbarui sapertos minyak nabati atanapi lemak sato, sareng dianggo dina mesin ignition komprési"

Najan kitu, éter anu paling sering dianggo nyaéta métanol sareng étanol (diala tina transesterifikasi naon waé jinis minyak nabati atanapi lemak sato atanapi tina ésterifikasi asam lemak) kusabab biaya anu murah sareng kaunggulan kimia sareng fisikna.

Bédana tina bahan bakar anu sanés nyaéta biofuel atanapi biofuel nampilkeun kakhususan ngagunakeun produk sayuran salaku bahan baku, salaku konsekuensi éta penting pisan pikeun memperhatoskeun karakteristik pasar tatanén.

Sareng kusabab kitu, diperhatoskeun yén pamekaran industri biofuel Éta henteu gumantung pisan kana kasadiaan lokal bahan baku, tapi kana ayana paménta anu cekap.

Ku mastikeun ayana paménta biofuel, pamekaran pasar anjeun tiasa biasa ngamajukeun kawijakan anu sanés sapertos pertanian, langkung resep nyiptakeun padamelan di sektor primér, fiksasi penduduk di padesaan, pangwangunan industri sareng kagiatan tatanén, sareng dina waktos anu sami ngirangan pangaruh gurun pasir kusabab penanaman pepelakan énergi.

Biodiesel ti rapeseed

Pepelakan énergi rapeseed

ASTM ogé netepkeun sababaraha rupa tés anu kedah dilaksanakeun dina bahan bakar pikeun mastikeun operasi anu leres sabab pikeun panggunaan biodiesel salaku bahan bakar otomotif, karakteristik éster anu langkung mirip sareng solar kedah diperhatoskeun. Tina minyak nabati anu teu acan dirobih. .

Kaunggulan sareng karugian biodiesel

Salah sahiji kaunggulan utama anu tiasa urang mendakan tina nganggo bahan bakar hayati ieu tibatan solar nyaéta Konservasi sumber daya alam Bumi sabab éta mangrupikeun sumber énergi anu tiasa dibaharukeun.

Kauntungan sanésna nyaéta ékspor biofuelDina kajadian éta di Spanyol, ku cara ieu gumantungna énergi urang kana suluh fosil, anu 80%, ogé dikirangan.

Nya kitu, éta ni'mat pamekaran sareng fiksasi penduduk padesaan anu dikhususkeun pikeun produksi biofuel ieu.

Di sisi anu sanésna, éta ngabantuan éta panurunan dina émisi CO2 ka atmosfir, ogé ngaleungitkeun masalah hujan asam sabab teu ngandung walirang.

Janten produk biodegradable sareng non-toksik, éta ngirangan kontaminasi taneuh sareng résiko karacunan dina unggal tumpahan teu kahaja.

Nyumbang kaamanan langkung ageung kumargi ngagaduhan lubricity anu hadé sareng titik flash anu langkung luhur.

Sedengkeun pikeun kakurangan, urang tiasa nyebatkeun sababaraha sapertos biaya. Dina waktos ayeuna, éta henteu kalapa sareng solar konvensional.

Ngeunaan sipat téknis, ngagaduhan nilai kalori anu langkung handap, sanaos sanés hartosna kaleungitan kakuatan atanapi paningkatan konsumsi anu signifikan.

Di sisi anu sanésna, éta ngagaduhan stabilitas oksidasi handap, ieu penting nalika dina panyimpenan, sareng ngagaduhan sipat tiis anu langkung parah, anu ngajantenkeun sauyunan dina suhu anu handap pisan. Nanging, dua sipat terakhir ieu tiasa dilereskeun ku nambihan tambihan.

Kumaha urang tiasa ngadamel biodiesel nyalira

Kéngingkeun biodiesel kami éta bahaya pisan pikeun produk kimia anu urang kedah nganggo sareng ku alesan ieu kuring ngan ukur bakal nyarios léngkah-léngkah di luhur sahingga anjeun henteu mikir ngalakukeunana di bumi kacuali anjeun sasuai sareng sadaya tindakan kaamanan salian ti legalize di Spanyol, kumargi haram ngahasilkeun biofuel ieu.

Anu mimiti nyaéta ngamimitian tés kalayan liter minyak anyar kumargi ieu langkung gampil tibatan minyak bekas, sanaos kami maksad masihan minyak anu terakhir ieu panggunaan anu kadua. Upami anjeun gaduh kendali kana minyak énggal anjeun tiasa ngalih kana minyak bekas sareng anu anjeun peryogikeun ayeuna mangrupikeun adun, tetep émut yén anjeun moal tiasa nganggona kanggo naon waé anu sanés janten adun éta kedah janten salah sahiji anu lami atanapi anu murah.

Prosésna

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacana, biodiesel diala tina lemak asal sayuran anu tina sudut pandang kimia katelah trigliserida

Masing-masing molekul trigliserida diwangun ku 3 molekul asam lemak anu aya hubunganana sareng hiji molekul gliserin.

Réaksi anu dimaksad (disebat transesterifikasi) pikeun formasi biofuel urang nyaéta misahkeun asam lemak ieu sareng gliserin anu ngabantosan urang nganggo katalis, éta tiasa janten NaOH atanapi KOH, sahingga tiasa ngagabung sareng ngahijikeun masing-masing kana hiji molekul métanol atanapi étanol.

Produk anu diperyogikeun

Salah sahiji produk anu bakal kami anggo nyaéta alkohol. Ieu tiasa métanol (anu ngawangun éster métil) atanapi étanol (anu ngawangun étil étil).

Di dieu masalah mimiti muncul kusabab upami anjeun milih ngajantenkeun biodiesel salaku métanol kuring bakal nyaritakeun yén anjeun moal tiasa ngadamel buatan bumi ieu kusabab anu sayogi asalna tina gas alam.

Nanging, étanol tiasa dihasilkeun di bumi sareng anu sayogi asalna tina pepelakan (sésana tina minyak).

Kaléng kimia

Anu ngarugikeunana nyaéta nyieun biodiesel kalayan étanol langkung rumit tibatan sareng métanolpasti moal pikeun pemula.

Boh méétanol sareng étanol aranjeunna toksik pikeun anu anjeun kedah tetep jaga kaamanan.

Éta mangrupikeun bahan kimia racun anu tiasa ngabutakeun atanapi maéhan anjeun, sareng sapertos nginumna, éta ogé ngabahayakeun ku nyerep kana kulit anjeun sareng ngambekan dina uap na.

Kanggo tés bumi anjeun tiasa nganggo bahan bakar bakar bakar anu ngandung métanol sanaos anjeun kedah tumut kana éta darajat kasucian kedah sahenteuna 99% sareng upami éta ngandung zat sanés maka moal ngalakukeun nanaon sapertos étanol denatured.

KatalisnaSakumaha urang parantos nyarioskeun, éta tiasa KOH atanapi NaOH, kalium hidroksida sareng soda kaustik masing-masing, langkung gampang dipendakan tibatan anu sanés.

Saperti méétanol sareng étanol, soda tiasa dipésér kalayan gampang tapi langkung sesah pikeun ditanganan tibatan kalium hidroksida, anu disarankeun pisan pikeun anu ngamimitian.

Duanana nyaéta hygroscopic, hartosna aranjeunna gampang nyerep Uap tina hawa, ngirangan kamampuanna pikeun ngatalisan réaksina. Éta kedah teras-teras disimpen dina wadah anu ditutup sacara hémat.

Prosésna sami sareng KOH sareng NaOH, tapi jumlahna kedah 1,4 kali langkung luhur (1,4025).

Campuran métanol sareng kalium hidroksida ngabentuk natrium metoksida anu agrésif pisan sareng diperyogikeun pikeun ngahasilkeun biodiesel.

Pikeun metoksida, anggo wadah tina HDPE (poliétilén kapadetan tinggi), gelas, stainless steel, atanapi enamel.

Bahan sareng utensil (sadayana kedah beresih sareng garing)

  • Hiji liter minyak sayur seger, henteu asak.
  • 200 ml 99% métanol murni
  • Katalis, anu tiasa janten kalium hidroksida (KOH) atanapi natrium hidroksida (NaOH).
  • Adun lami.
  • Kasaimbangan kalayan résolusi 0,1 gr (langkung saé kalayan résolusi 0,01 gr)
  • Ngukur gelas pikeun métanol sareng minyak.
  • Wadah HDPE satengah liter tembus tembus bodas sareng tutup screw.
  • Dua corong anu lebet kana sungut wadah HDPE, hiji kanggo métanol sareng hiji kanggo katalis.
  • Botol plastik PET dua liter (cai normal atanapi botol soda) pikeun sédiménasi.
  • Dua botol plastik PET dua liter pikeun nyeuseuh.
  • Térmométer.

Kasalametan, penting pisan

Pikeun ieu urang kedah tumut kana sababaraha ukuran kaamanan ogé bahan panyalindungan sapertos:

  • Sarung tangan anu tahan kana produk anu bade kami tangankeun, ieu kedah panjang supados nutupan baju sareng sahingga panangan dijagi lengkep.
  • Apron sareng gelas pelindung pikeun nutupan sakujur awak.
  • Salawasna gaduh cai ngalir di caket dieu nalika nanganan produk ieu.
  • Tempat damelna kedah di ventilasi kalayan saé pisan.
  • Entong ngambekan gas. Pikeun ieu aya masker khusus.
  • Teu tiasa aya jalma di luar prosés, murangkalih, atanapi piaraan caket dieu.

Naha anjeun tiasa ngadamel biodiesel di bumi mana waé?

Nambahkeun sakedik banyolan kana sérius serius dina séri "La que se avecina" cet gampang pisan ku kalimat "wave which is gerund" tapi nyatana éta henteu pisan, sagigireun bahaya pisan, sareng anjeun ngan ukur ngagaduhan ditingali panggih, bahanna.

Tanpa masihan seueur petunjuk anu langkung lengkep, kuring tiasa mastikeun yén masih aya jalan anu jauh pikeun nyieun biodiesel ti mimiti sadayana nyaring minyak tilas (anu salah sahiji anu dipikaresep ku urang), maka urang kedah ngawangun natrium metoksida, ngalaksanakeun réaksi anu diperyogikeun, ngadamel transfer sareng pisah.

Urang ogé kedah parios kualitas produk anu didamel nganggo tés cuci sareng tungtungna garing.

Biodiesel buatan bumi di Spanyol

Sanaos kaunggulan anu tiasa dibéré biodiesel, dina Spanyol ayeuna haram ngadamel di bumi.

Sababaraha nagara ngijinkeun produksi biofuel ieu sareng bahkan ngical kit produksi supados saha waé anu ngagaduhan tindakan kaamanan anu pas tiasa nyiptakeun éta.

Produksi biodiesel buatan sendiri

Sacara pribadi, ieu aya 2 faktor pikeun haramna biodiesel buatan sendiri.

Anu kahiji nyaéta yén Spanyol paduli ka urang sareng aranjeunna ngalarang pabrikna kusabab bahaya yén ieu kedah nalika nanganan bahan kimia bahaya.

Kadua nyaéta yén Spanyol henteu resep kana kanyataan yén saha waé warga nagara tiasa ngahasilkeun biofuel pikeun Kapentingan ékonomi.

Bisi wae, éta pasti nunjukkeun marake arah kamungkinan parobahan énergi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.