Kumaha Energi Panas Bumi

kumaha énergi panas bumi jalan

Kusabab daya saing anu luhur sareng efisiensi énergi anu langkung terbaran langkung ageung, éta beuki kosong di pasar internasional. Aya seueur jinis énergi terbarukan (sigana mah urang sadayana terang éta), tapi nyatana, dina pembaruan, kami mendakan sumber énergi anu langkung "kasohor", sapertos tanaga surya sareng angin, sareng sumber énergi anu henteu pati dikenal sapertos energi panas bumi. Seueur jalma masih teu terang kumaha énergi panas bumi jalan.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kumaha énergi bumi panas sareng kumaha pentingna.

Énergi panas bumi

kumaha énergi panas bumi dianggo ciri

Sateuacan terang kumaha énergi panas bumi, urang kedah terang naon éta. Énergi geoterma mangrupikeun sumber énérgi anu tiasa diénggalan dumasarkeun kana panggunaan panas anu aya dina taneuh handapeun taneuh. Kalayan kecap séjén, éta nganggo panas tina lapisan jero bumi sareng ngahasilkeun énergi sareng éta. Énergi anu tiasa dibarui sering nganggo elemen luar sapertos cai, hawa, sareng sinar matahari. Nanging, énergi panas bumi mangrupikeun hiji-hijina sumber énergi anu bébas tina norma éksternal ieu.

Aya gradién suhu jero dina taneuh anu urang lengkah. Kalayan kecap séjén, suhu bumi bakal ngadeukeutan ngadeukeutan inti bumi nalika urang turun. Leres pisan anu jero jerona sora anu tiasa kahontal ku manusa henteu ngaleuwihan 12 km, tapi urang terang éta gradién suhu bakal ningkatkeun suhu taneuh 2 ° C dugi ka 4 ° C unggal 100 méter. Lamping daérah anu béda dina planét langkung ageung, sabab kulit na ipis dina titik ieu. Ku alatan éta, lapisan jero bumi (sapertos jubah paling panas) langkung caket kana permukaan bumi sareng nyayogikeun langkung panas.

Kumaha Energi Panas Bumi: Ékstraksi

sumber énergi panas bumi

Urang bade daptar anu mana sumber ékstraksi pikeun langkung ngartos kumaha énergi panas bumi jalan.

Embung panas bumi

Gradién termal anu jero di daérah-daérah anu tangtu di planét langkung jelas tibatan anu sanés. Hal ieu nyababkeun épisiénsi énergi anu langkung ageung sareng pembangkit listrik ngalangkungan panas internal bumi. Sacara umum, poténsi produksi énergi panas bumi jauh langkung handap tina tanaga surya (60 mW / m² pikeun énergi panas bumi sareng 340 mW / m² pikeun tanaga surya). Nanging, dimana gradién suhu anu disebatkeun langkung luhur (disebat waduk panas bumi), potensi pembangkit listrik jauh leuwih luhur (dugi ka 200 mW / m²). Poténsi produksi énergi anu gedé ieu ngahasilkeun akumulasi panas dina akuifer, anu tiasa dianggo dina industri.

Pikeun ngaluarkeun tanaga tina waduk panas bumi, panilitian pasar anu layak kedah dilakukeun heula, sabab biaya pangeboran ningkat pisan kalayan jero. Nyaéta, nalika urang ngebor langkung jero, usaha ngagambar panas kana permukaan naék. Diantara jinis deposit géologis, kami parantos mendakan tilu jinis: cai panas, mineral garing sareng gisik.

Waduk cai panas

Aya dua jinis waduk cai panas: cai sumber sareng cai bawah tanah. Tilasna tiasa dijantenkeun mandi panas ku nyampur sakedik sareng cai tiis supados tiasa mandi di dinya, tapi anu baheula ngagaduhan masalah aliran na anu handap. Di sisi anu sanésna, urang gaduh akuifer bawah tanah, anu mangrupakeun waduk kalayan suhu anu luhur pisan sareng sakedik jerona. Jinis cai ieu tiasa dianggo pikeun nimba panas internal anjeun. Urang tiasa medar cai panas ngalangkungan pompa pikeun ngamangpaatkeun panas na.

Simpenan garing mangrupikeun daérah batu na garing sareng panas pisan. Dina jinis waduk ieu teu aya cairan anu mawa énergi panas bumi atanapi jinis bahan perméabel naon waé. Éta ahli anu ngenalkeun jinis-jinis faktor ieu pikeun mindahkeun panas. Widang ieu ngagaduhan produksi sareng biaya produksi anu langkung handap. Karugian tina jenis lapangan ieu nyaéta téknologi sareng bahan pikeun prakték ieu masih sacara ékonomi teu tiasa dirobih, janten éta kedah dimekarkeun sareng ditingkatkeun.

Simpenan Geyser

Géyser nyaéta sumber cai panas anu sacara alami ngaluarkeun kolom cai uap sareng cai panas. Sababaraha di planét ieu. Kusabab sensitipitas geysers, geysers kedah dianggo dina lingkungan anu dipeunteun sareng ati-ati supados henteu ngirangan kinerja operasina. Pikeun nimba panas tina sédimén geyser, panasna kedah dianggo langsung ku turbin pikeun kéngingkeun vitalitas mékanis.

Anu jadi masalah pikeun ékstraksi ieu nyaéta pangimeutan deui cai dina suhu anu handap bakal niiskeun magma sareng nyéépkeunnana. Ogé dianalisis yén suntikan cai tiis sareng tiisna magma nyababkeun lini leutik sareng sering.

Kumaha Energi Panas Bumi: Pembangkit Listrik Bumi

pembangkit listrik bumi

Kanggo terang kumaha énergi bumi panas urang kedah angkat ka pembangkit listrik bumi. Éta tempat dimana énergi jenis ieu dihasilkeun. Operasi pembangkit listrik panas bumi dumasar kana operasi anu rada rumit anu tiasa dianggo sistem pepelakan sawah. Nyaéta, énergi diekstraksi ti pedalaman Bumi sareng dibawa ka pabrik tempat listrik dihasilkeun.

Gradién panas bumi lapangan panas bumi anu anjeun damel langkung luhur tibatan bumi normal. Nyaéta, suhu dina jerona naék langkung. Daérah ieu kalayan gradién panas bumi anu langkung luhur biasana tina ayana akuifer dibatesan ku cai panas, sareng akuifer dilestarikan sareng diwatesan ku lapisan anu teu kaémutan anu ngabatesan sadaya panas sareng tekanan. Ieu mangrupikeun waduk panas bumi, dimana panas dikaluarkeun pikeun ngahasilkeun listrik.

Sumur ékstraksi panas bumi anu nyambung ka pembangkit listrik ayana di daérah panas bumi ieu. Uap diekstraksi ngalangkungan jaringan pipa sareng diarahkeun ka pabrik dimana énergi termal tina uap dirobah janten énergi mékanis teras kana énergi listrik. Sakali urang ngagaduhan énergi listrik, urang ngan ukur kedah ngangkut kana tempat anu dianggo.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan kumaha énergi panas bumi dianggo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)