Kota Surya Mimiti Amérika, Babcock Ranch

Kota surya

Badcok ranch, di Amérika Serikat, kalayan slogan "Henteu sadayana kota sami" kota kahiji naon pura-pura didukung ku tanaga surya dina 100% kapasitas na.

Dupi anjeun janten kota surya anu seueur urang ngarepkeun?

Numutkeun ka proyék éta, hal anu paling aman nyaéta upami éta hasil, salian ti éta Badcok Ranch henteu ngan ukur janten kota surya sareng teu aya anu sanés tapi éta bakal kota sampurna pikeun hiking atanapi Ngabuburit, saur Kitson & Partners, agénsi perumahan anu ngamajukeun proyék ieu di kidul-kulon Florida.

Alesan pikeun nempatkeun dirina salaku kota surya anu munggaran atanapi ogé dikenal salaku kota sustainable henteu kakurangan sareng éta Kakuatan sareng Lampu Florida, perusahaan pasangan anu ngagaduhan dukungan ti Nagara Florida sareng County, bakal ngawangun pabrik tatasurya di daérah anu anjeun pikirkeun nyayogikeun 19.500 bumi kota.

Tutuwuhan surya ieu, dugi ka 75 MW énergi, anu sami sareng a pamasangan 340.000 panel surya, aranjeunna bakal nyayogikeun énergi anu diperyogikeun sadidinten ka Babcock Ranch.

Nanging, salilana beurang mendung atanapi wengi, kota kedah nyayogikeun gas alam. Abdi parantos terang aya ucing dikonci didieu!

Numutkeun ka promotor, pamakean gas alam nalika beurang mendung sareng wengi wengi éta bakal janten ukuran samentawis, kumargi aranjeunna ngarepkeun Babcock Ranch bakalan janten salah sahiji kota "laboratorium" dina kahirupan nyata sahingga tiasa mihak kamajuan dina panilitian sapertos contona dina neundeun tanaga surya.

Titik sanés anu diperhatoskeun pikeun kota surya ieu anu ngajamin masihan "kahirupan anu lengkep lestari" nyaéta efisiensi énergi ti imah, nyayogikeun panel insulasi termal, disahkeun tangtosna, ku Florida Green Building Coalitio.

Perumahan kota surya

Nempatkeun énergi anu diperpanjang sanés ngan ukur hiji-hijina jalan upami anjeun henteu terang engké kumaha ngamangpaatkeun énergi éta atanapi dina kasus anu paling parah biar "kabur".

Kota

Ayeuna, upami urang ningali ti luar ka jero urang tiasa nyarios sapertos kieu kota surya gaduh langkung ti 80 km ti jalur alam, ditambah a kebon masarakat ngalangkungan lingkungan sareng jalan anu caket, sahingga ngamajukeun interaksi antara tatangga, unsur salah sahiji unsur Babcock Ranch anu teu lepat dina surat panutup na.

Kitu cenah, jero tina kota bakal fokus kana modél Pendiri Square anu bakal ngaliput sadaya kabutuhan pangeusi ti tengah kota (kota) anu bakal ngagaduhan réstoran, kafe, toko sareng tempat hiburan sareng Wi-Fi gratis.

Panonjo luhur kota surya

ngangkut

Pamakéan tina bicycles sanajan éta ogé bakal mungkin gaduh sababaraha titik recharging pikeun ngamajukeun kandaraan listrik.

Sedengkeun pikeun angkutan umum anjeun kedah nyandak sakedik imajinasi tina pilem fiksi ilmiah sabab éta bakal dijalankeun ku listrik, sajauh ieu saé, tapi éta bakal lengkep otonom sareng supir.

Countermeasures

Henteu sadayana di kota surya rosa, koléktif Florida Kidul Widlands ngalawan kota kapayunna alesan pisan defensible saprak pangwangunan bakal mangaruhan oray, biruang hideung, koloni panther sareng pelatuk anu cicing caket.

Promotor membela diri ku mastikeun yén sahenteuna 295 km2 bakal dilestarikan sareng kota bakal nguasaan kirang ti 73 km2 anu loket South Florida Widlands sareng ideu éta proyék bakal mangaruhan kana lingkungan kalayan pusat balanja anyar sareng fasilitas sanésna, nyarios yén aranjeunna bahkan bakal ngajantenkeun rohangan anu caket langkung rentan ku ngahontal juru panther, Kapendak di Bahaya kapunahan.

Sedengkeun kritik oposisi sareng promotor "turun hujan" aranjeunna membela diri, kota terus maju kalayan pangwangunanna sareng moal lami deui bakal tiasa janten tatangga komunitas ieu salami anjeun gaduh dompét sakitar 300.000 - 750.000 dolar.

Ieu nalika asup dilema yén unggal pelindung, ékologis, ahli lingkungan lingkungan atanapi saha waé anu paduli kana lingkunganana.

Ngancurkeun bagian tina ékosistem kalayan sagala masalah anu diperyogikeun pikeun pangwangunan kota anu lestari pikeun ngalestarikeun lingkungan.

Naha urang ngorbankeun sababaraha pikeun "kapentingan umum" atanapi naha urang tetep cicing?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   osmar cenahna

    Hal gas alam bakal janten bisnis anu sanés. Inpo anu saé, pos anu saé.

    1.    Daniel Palomino cenahna

      Hatur nuhun pisan Osmar, pikaresepeun pikeun nginpokeun ka anjeun naon waé warta anu timbul tina énergi anu tiasa dibangkitkeun.

      Hiji salam.

bool (leres)