Kota sareng konsumsi énergi tinggi saalam dunya

kota ageung ngagaduhan panggunaan énergi anu pangluhurna

Konsumsi énergi dunya lemah pisan disebarkeun sakumaha urang terang. Aya kalenturan anu hébat dina distribusi sareng panggunaan énergi di panjuru dunya. Kota-kota bieu ngilikan 2% tina sakumna wilayah planét Bumi. Nanging, ngahasilkeun 85% PDB dunya, aranjeunna nyéépkeun 75% sadaya énergi anu dihasilkeun sareng kami ngahasilkeun ampir sadayana émisi gas rumah kaca kana atmosfir.

Tilas diréktur ahli Observatorium Keberlanjutan Spanyol (OSE), Luis Jiménez Herrero, parantos masihan koméntar yén, upami urang henteu ngajantenkeun kota lestari, sadaya planét moal sustainable Kumaha carana 2% sadaya wilayah daratan janten penting pisan?

Kota sareng konsumsi énergi

Kacenderungan pikeun cicing di daérah perkotaan sareng nga-urbanisasi sadayana teu tiasa dicegah. Transisi ieu dimana aya éksodo désa pikeun cicing di daérah perkotaan sareng di kota-kota ageung sareng masalah ékonomi sareng ékologis anu penting. Salaku conto, langkung ekonomis pikeun museurkeun sadaya usaha kana transportasi, tanaga, sareng distribusi produk di kota ageung. Ku cara kieu urang nyingkahan perjalanan ageung, nguasaan wilayah anu kirang, ngahémat angkutan sareng panyimpenan énergi, jst.

Di sisi anu sanésna, aya sababaraha masalah ékologis. Hirup di padesaan, kalayan penduduk sareng modél kota anu sumebar, peryogi biaya énergi, pipa cai, internét, jst. Langkung awis sareng, pikeun lingkungan, langkung ngabahayakeun.

Dina buku anu diterbitkeun ku Luis Herrero dipedar yén 55% kamanusaan ayeuna konséntrasi dina lingkungan pakotaan, sedengkeun dina taun 2050 dipiharep yén sacara praktis 70% tina totalna terkonsentrasi di kota-kota, sareng dina kasus Éropa ngadeukeutan 80%. Tren urbanisasi sareng éksternal désa ieu disebut urban.

Sanaon kota-kota di seluruh dunya kitu aranjeunna ngan ukur nguasaan 2% ti sadayana daérah planét, ngonsumsi kaleuwihan sumberdaya sareng ngotorkeun teuing. Hal ieu nyababkeun kabutuhan pikeun ngarobah sistem ayeuna. Dina kasus Spanyol, modél parobihan lumangsung ti anu aya sateuacan krisis, anu numutkeun panaliti ieu, "mewah, boros sareng dampak lingkungan anu luhur".

Pikeun meringankeun masalah-masalah ieu, kota kedah dirobih janten hal anu langkung lestari sahingga dampakna minimal sareng sumber anu langkung saé dianggo.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jibril ti Sumur cenahna

    Éta sadayana sigana bosen pisan pikeun kuring.