Kontroversi hébat biofuel sareng karbon dioksida

bahan bakar

Ayeuna biofuel dianggo pikeun kagiatan ékonomi tangtu. Anu panglobana dipaké nyaéta étanol jeung biodiesel. Kahartos yén gas karbon dioksida anu dipancarkeun ku biofuel sapinuhna saimbang ku nyerep CO2 anu lumangsung sareng fotosintésis dina pepelakan.

Tapi sigana ieu henteu leres-leres terjadi. Numutkeun ka ulikan ku University of Michigan Energy Institute anu diarahkeun ku John DeCicco, jumlah panas anu dipikagaduh ku CO2 anu dipancarkeun ku ngaduruk biofuel henteu saimbang sareng jumlah CO2 anu diserep ku pepelakan dina prosés fotosintésis nalika pepelakan tumuh.

Panilitian dilaksanakeun dumasar kana data ti Departemen Pertanian Amérika Serikat. Mangsa dianalisis dina mana produksi biofuelen beuki kuat sareng nyerep émisi karbon dioksida tina pepelakan ngan ukur ngimbangan 37% tina total émisi CO2 dikaluarkeun ku ngaduruk biofuel.

Papanggihan tina studi Michigan jelas nyatakeun yén pamakean biofuel terus ningkatkeun jumlah CO2 anu dipancarkeun kana atmosfir sareng henteu ngirangan sakumaha panginten sateuacanna. Sanaos sumber émisi CO2 asalna tina biofuel sapertos étanol atanapi biodiesel, émisi bersih kana atmosfir langkung seueur dibanding anu diserep ku pepelakan pepelakan, ku sabab éta teraskeun nambihan pangaruh pemanasan global.

John DeCicco nyarios:

'Ieu mangrupikeun panilitian munggaran anu sacara ati-ati mariksa karbon anu dipancarkeun di darat tempat biofuel dipelak, tibatan ngadamel asumsi ngeunaan éta. Nalika anjeun ningali naon anu sabenerna kajantenan di bumi, anjeun bakal mendakan éta henteu cekap karbon anu dikaluarkeun tina atmosfir pikeun nyaimbangkeun naon anu kaluar tina buntut. "

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.