Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan kompor pelet

Kompor pelet

Kompor pelet parantos seueur dianggo sareng kawéntar dina waktos anu pondok. Karakteristik sareng ékonomi na ngajantenkeun gampang pisan dianggo sareng performa kalayan saé. Ékonomi bahan bakar aranjeunna ogé ngabantosan aranjeunna sumebar ka pasar sareng ngamajukeun gambar anu dipasihkeun.

Upami anjeun hoyong terang sadaya konci anu dipikabutuh pikeun terang operasi kompor pelét sareng upami éta solusi anu saé pikeun manaskeun bumi atanapi tempat anjeun, ieu tulisan anjeun 🙂

Kumaha kompor pelet jalan?

Ruang tamu sareng kompor pelet

Operasi na kawilang saderhana sareng murah. Kompor ngagaduhan bak pikeun nyimpen suluh, dina hal ieu, pelet. Nalika urang nempatkeun alat kana operasi, sekrup mindahkeun pelét kana rohangan pembakaran pikeun ngabakar seuneu dina tingkat anu nunjukkeun sistem kontrol éléktronik. Pelet kaduruk, ngaluarkeun panas sareng haseup anu disalurkeun ngaliwatan stop kontak tukang dimana liang haseup luar disambungkeun.

Ieu ditempatkeun sedemikian rupa sehingga haseup kaluar tina tempat atanapi bumi tempat urang nempatkeun kompor sareng panas dialihkeun di jero, ngabantosan ningkatkeun suhu bumi.

Nalika nyarioskeun kompor pelet, biasa ningali jalma anu ngalieurkeun aranjeunna tina kompor kai tradisional. Nanging, bédana penting pisan, kumargi kompor pelet dianginkeun. Nyaéta, aranjeunna gaduh kipas internal anu nyandak hawa tina tempatna, haneutkeunana sareng balikkeun deui kana suhu anu langkung luhur.

Dina operasi kompor urang tiasa ngabédakeun dua fénoména mindahkeun panas dina unit anu sami: kahiji, urang ngagaduhan konveksi anu disababkeun ku kipas anu ngadorong hawa panas sareng, kadua, radiasi kusabab seuneu éta sorangan anu dihasilkeun. Dua fénoména ieu tiasa janten kauntungan tibatan kompor kai tradisional, kumargi transfer énergi ku konveksi nyababkeun lingkungan langkung gancang panas.

Kakurangan kompor pelet

kompor pelet henteu merenah

Henteu sadayana dina jenis kompor ieu positip. Sakumaha biasa, sadayana ngagaduhan pro sareng kontra. Dina hal ieu, pembakaran kompor pelet kéngingkeun hawa anu diperyogikeun tina lingkungan anu ngurilingan na. Nalika durukan réngsé, hawa éta diusir dirobih janten haseup ngalangkungan liang haseup. Sajauh ieu saé. Ku cara kieu, operasi nyababkeun hawa ditarik ti kamar ka luar, janten urang kaleungitan sajumlah leutik hawa panas, anu kedah diimbangi ku asupan hawa alit ti jalan anu bakal tiis.

Gradién hawa medar ti mana aya deui hawa ka mana kirangna. Kusabab kitu, upami kompor ngaluarkeun hawa tina rohangan, bakal aya kirang hawa dina jero sareng hawa ti luar bakal lebet ngalangkungan tempat anu tiasa, boh dina sela, liang dina jandéla, handapeun panto, jst. Sadaya hawa ieu asup tina jalan bakal aya dina suhu anu langkung handap.

Nanging, pikeun meringankeun masalah ieu, aya kompor pelet sanés anu ngamungkinkeun hawa anu dipikabutuh pikeun pembakaran diekstraksi ti luar. Ku cara kieu, kinerja kompor umumna ningkat. Kelemahan kompor jenis ieu nyaéta meryogikeun pangeboran dua kali lipat, sakali pikeun liang haseup sareng sakali pikeun asupan hawa.

komponén

hearth

hawu pikeun kompor pelet

Hawu mangrupakeun salah sahiji titik paling henteu pikaresepeun tina kompor. Nanging, perlu ngévakuasi sadaya haseup anu dihasilkeun nalika durukan. Pentingna hawu damel leres sepanjang waktos pikeun nyingkahan masalah kaamanan sareng kamungkinan tilelep kusabab kurangna oksigén sareng kaleuleuwihan CO2.

Peraturanna ngawajibkeun haseup tina kompor kaluar luhureun hateup gedong sareng bumi. Upami anjeun cicing di hiji komunitas, langkung hese kedah nyungkeun idin ti tatangga pikeun nempatkeun hawu.

Langkung resep éta langkung saé tibatan bahan ti mana hawu diwangun janten tina stainless steel sareng insulated sareng témbok dobel. Ieu nyingkahan kondensasi haseup kusabab kontak sareng hawa anu beueus sareng tiis. Dina bagian handap liang haseup perlu dipasang T ku colokan pikeun solokan kondensasi.

Jumlah maksimum bends anu tiasa ngagaduhan konduktor liang haseup nyaéta tilu maksimal 90 derajat. Disarankeun pisan pikeun masangkeun asupan udara pikeun ningkatkeun kinerja.

Catu daya listrik

catu daya pikeun kompor pelet

Pikeun milih tempat di imah dimana urang badé masangkeun kompor urang kedah terang yén urang bakal peryogi titik pasokan listrik. Kompor meryogikeun listrik pikeun mindahkeun kipas, sekrup listrik, sareng kakuatan awal.

Konsumsi listrik biasana 100-150W, ngahontal 400W dina waktos ayeuna alatna dihurungkeun.

pellets

harga pelet

Ieu suluh anu bakal ngahurungkeun kompor sareng anu bakal nyayogikeun urang panas. Bahan bakar pelet hargana kirang langkung € 0,05 pikeun tiap kWh anu urang konsumsi. Kantong pelét 15 kg hargana sakitar 3,70 euro.

Aya sababaraha jinis kualitas pellet anu béda sareng masing-masing diluyukeun kana kapasitas pikeun ngahasilkeun panas. Pilih anu paling cocog pikeun anjeun dumasar kana anggaran anjeun.

Anu biasa hoyong terang sabaraha pelet kompor anu dihakan. Nanging, ieu sesah kanggo ngitung, sabab éta gumantung kana seueur faktor sapertos kakuatan kompor, jinis pelet anu dianggo, régulasi ayeuna, sareng sajabana.

Data indikasi nyaéta kompor 9,5kW nyéépkeun antara 800gr sareng 2,1 kg pelet per jam, gumantung kana kumaha diaturna. Kituna, kantong 15kg anu parantos didadarkeun di luhur, tiasa ngiringan urang sakitar tujuh jam kalayan kompor maksimal. Tingkat kompor antara 20 sén sareng 52 sén sajam.

Ieu ngajantenkeun urang ningali yén kantong pelét henteu cekap. Upami urang henteu hoyong unggal dua ku tilu badé mésér atanapi anjeunna henteu ngantepkeun urang ngagolér, penting pikeun kéngingkeun seueur pelet.

Jinis kompor

Kompor pelet anu tiasa di saluran

kompor pelet mulur

Ieu model anu ngamungkinkeun hawa dilakukeun ngaliwatan sadetik komo jalan kaluar katilu ka kamar anu caket ngagunakeun saluran hawa. Ku cara kieu urang tiasa gaduh kamar anu langkung haneut.

Perhatoskeun yén resirkulasi udara ieu moal épéktip, sabab sumber tanaga utama masih kénéh radiasi ditambah konveksi di rohangan utama.

Kompor hidro

kompor hidro disimpen dina ruang tamu

Jenis kompor ieu dianggap titik panengah antara ketel sareng kompor. Gawéna sapertos kompor pelet umum, tapi di jerona ngagaduhan exchanger anu ngamungkinkeun pikeun manaskeun cai sareng ngadistribusikaeun ka radiator atanapi elemen sanés bumi.

Kalayan inpormasi ieu anjeun bakal tiasa langkung terang terang operasi kompor jenis ieu pikeun milih anu paling cocog pikeun anjeun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Portillo Jérman cenahna

    Alus Andrés. Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

    Isu polusi biomassa dibahas dina tulisan ieu: https://www.renovablesverdes.com/calderas-biomasa/

    Sareng aerothermal dina anu sanés ieu: https://www.renovablesverdes.com/aerotermia-energia/

    Upami anjeun ngagaduhan patarosan, kuring bakal senang pikeun méréskeunana.

    Salam!

    1.    Andrew cenahna

      Halo, kuring hoyong ngaréspon waleran anjeun tapi kuring henteu terang naon anu kajantenan ku pesen anu henteu diterbitkeun atanapi naon waé jinis kasalahan atanapi panjelasan. Kuring ngendalikeun ieu anu langkung pondok pikeun diuji pikeun ningali naha panjang teuing, sababaraha karakter anu anéh atanapi anu sami. Sing salamet.

  2.   Pedro cenahna

    Dokter teu ngagaduhan kompor pelet di imahna. Kunaon Kusabab paparan berkepanjangan kana haseup tina pembakaran kai anu henteu lengkep anu nyababkeun kanker, ieu disumputkeun sacara sistematis.

    Henteu kakantun masalah deforestasi anu dihasilkeun pabrik pelet. Teu aya nanaon anu ékologis ngeunaan sistem ieu.

bool (leres)