The End of the World Vault perenahna di Svalbard

Interior kolong akhir dunya

Kawéntar dikenal salaku the End of the World Vault sareng sacara resmi disebat Kamar Siki Global Svalbard disumputkeun sakitar 120 méter, langkung khusus ayana di gunung di Nusantara Svalbard, di Arktik.

Kamar ieu lapis baja sareng siap tahan ledakan nuklir, letusan gunungapi, gempa bumi sareng bencana sanésna, boh alam boh manusa.

Naha ngawangun Kolong ieu?

Tungtung Kolong Dunya Éta didamel pikeun ngawétkeun 860.000 sampel langkung ti 4.000 spésiés siki ti 231 nagara.

Kalayan hajat yén hiji dinten aranjeunna tiasa dianggo dina musibah dunya.

Éta didamel taun 2.008 sareng ayeuna bank bibit raksasa ieu nampi langkung ti 20.000 jinis siki énggal ti saratus nagara di sakumna dunya.

Pamilon anu terakhir anu ngiringan ngagabungkeun sabab ieu (salaku nagara anu nyumbang siki) nyaéta pamaréntahan Jepang, anu nyayogikeun conto gandum.

Pamilon alatan paduli pikeun kaamanan jangka panjang pepelakan anjeun éta timbul saatos gempa bumi sareng tsunami 2.011.

Kacipta-Na

Kolong atanapi Kamar, nyaéta dibiayaan ku Pamaréntah Norwégia sareng didukung ku Global Crop Diversity Trust, anu mangrupikeun kelompok anu sababaraha nagara sareng badan swasta ilubiung, kalebet Yayasan Bill sareng Melinda Gates.

Anu dimaksud sareng ieu nyaéta ngawula salaku lomari kamungkinan sareng lumbung pikeun sadaya umat manusa upami perkebunan pangan anu aya di planét ieu ancur pisan ku musibah, naha disababkeun ku manusa sapertos perang nuklir, atanapi disababkeun sacara alami sapertos gempa bumi atanapi "pemusnah". "Epidemi tatanén.

Pamasanganana, dibela ku panto hermétik sareng detéktor gerak, dibagi kana 3 gudang, dimana aranjeunna nyimpen siki dikurangan 18 derajat dina kotak aluminium.

siki dina kotak aluminium

Kalayan ieu, aranjeunna tiasa ngajamin status konservasi sadaya siki salami mangabad-abad, anu bakal tetep beku sanajan aya pareum listrik.

kasang tukang

Ayana bank siki sanés énggal, kanyataanna, sadaya nagara di dunya gaduh bank nyalira.

Tempat dimana sampel siki dijaga kalayan antisipasi yén, kusabab hiji fenomena atanapi anu sanés, pepelakan bakal ngaleungit ti tempat-tempat anu tangtu sareng kedah diganti.

Aranjeunna dilahirkeun sapertos kieu bank siki lokal, ukuran dasar tina kaamanan pangan.

Ku cara kieu, aranjeunna nawiskeun ilmuwan sareng patani di daérah anu béda-béda jinis siki pepelakan, ku kituna, dina kasus panyakit atanapi masalah luar, pepelakan lokal henteu leungit.

Rasional anu sanésna pikeun konservasi ragam genetik.

Svalbard, saleresna mangrupikeun pusat sistem bank bibit sadunya, dirancang pikeun ngumpulkeun sareng nyimpen ratusan rébu rupa, sahingga kalebet ampir sadaya pepelakan anu (kantos) dipelak ku manusa.

Sakumaha didadarkeun di luhur, Akhir Kolong Dunya atanapi Kamar Global Bibit pikeun sadayana ieu, éta ngagaduhan koleksi biodiversiti pepelakan pangageungna di Bumi.

Ngawétkeun jutaan sareng jutaan siki langkung ti 860.000 jinis.

Éta, tanpa diragukeun, masihan anjeun ideu, salaku "cadangan" anu tujuanna pikeun ngajagi umat manusa tina kalaparan anu disababkeun ku masalah parobihan iklim atanapi ku bencana alam atanapi bencana manusa.

siki bank variétas

Bubuka munggaran

Leres, bubuka munggaran sareng pastina sanés terakhir.

Kolong Akhir Dunya atanapi "Bahtera Nuh" siki ningali cahaya Matahari pikeun kahiji kalina dina 2015.

Dina taun éta, dunya terang éta Pejabat bank siki ICARDA di Aleppo (ngalih ka Beirut salaku akibat tina perang) 116.000 sampel dipénta pikeun dicandak ti Svalbard.

Teu aya cikal anu kantos dipiceun dugi ka taun éta. alatan Perang Sipil Siria, anu nyababkeun huru-hara anu matak jalma-jalma anu "ngajaga" Kolong di Akhir Dunya kadéngé alarm.

Brian Lainoff, Juru bicara Crop Trust (salah sahiji wali internasional Vault) nyarios:

"Kolong éta ngan ukur tiasa dibuka nalika aya kajadian bencana, sapertos banjir atanapi usum garing, anu tiasa ngancam pepelakan kalayan punah."

"Kami ngan ukur henteu terang naon anu bakal kajantenan, iraha waé aranjeunna tiasa nyerang fasilitas." Lainoff nunjukkeun ngeunaan Pusat Internasional pikeun Panilitian Pertanian di Zona Gersang dumasarkeun di Suriah, salah sahiji 11 bank siki dunya tina Crop Trust.

Alesan pikeun pamundut ngaleupaskeun bibit nyaéta aranjeunna kedah mulangkeun kumpulan anu parantos rusak ku konflik éta (maéhan waktos éta 250.000 jalma sareng nyababkeun langkung ti 11 juta kabur ti bumi).

musibah buatan manusa dina perang Siria

Krisis, sapertos waktos éta dina konflik Siria, mangrupikeun jinis kajadian anu dirancang ku sistem konservasi ieu.

Ngajaga keanekaragaman hayati sadunya justru tujuan tina Svalbard Seed Vault.

Kapendak émosi

Nanging, padamelan Svalbard's Responsible Crop Trust percanten yén diperhatoskeun kumaha kasieun éta ditarikna munggaran ti Kolong ieu salaku réspon tina bencana buatan manusa, daripada sababaraha jenis kajadian cuaca bencana.

Untungna, ICARDA bakal kéngingkeun deui rupa-rupa pepelakan anu dijaga, anu tiasa ngabuktoskeun penting pisan pikeun ngabantosan dunya salamet tina kaayaan iklim anu parobih anu nempatkeun kasaimbangan lingkungan beuki bahaya.

Sanaos di sisi anu sanés sareng hanjakalna, sedih pisan yén ICARDA henteu tiasa deui ngajaga operasina di Aleppo (kota panggedéna di Suriah sareng salah sahiji padumukan anu pangkolotna di dunya) kusabab éta ancur ku perang.

Ngajaga sakabeh sejarah tatanén, bank siki ieu ngajaga paling berharga anu ngamungkinkeun urang salamet sareng makmur salaku spésiés.

Suriah mangrupikeun "penegak" tina tanda-tanda tatanén mimiti dina sajarah manusa, janten matak nyeri kusabab éta ayana di dinya, tempat aranjeunna kedah nyayogikeun bibit ka bank lokalna.

Tungtung Dunya Kolong teu aman deui

Potongan inpormasi terakhir anu ditampi ti Svalbard nyaéta Vault kaserang resapan cai kusabab naékna suhu, ngabahayakeun harta karun anu disimpenna diantara lambaran és.

Kolong Svalbard tungtungna katandangan akibat tina parobihan iklim.

Kanaékan suhu nyababkeun permafrost alami cair, anu hartosna yén taneuh di sakitar Kamar mimiti cair, sareng cai mimiti nyusup kana torowongan lawang.

RFI Hege Aschim, juru bicara Statsbygg, perusahaan anu tanggung jawab ngawangun sareng operasi téknis di Svalbard dina pernyataan nyatakeun:

«Torowongan na panjang pisan, sakitar 100 méter. Dina Oktober 2017, urang ngagaduhan suhu anu luhur pisan sareng seueur hujan di daérah Svalbard sareng kami ngalaman banjir anu parah "

"Éta dinten Saptu wengi. Seueur cai nyusup ngalangkungan torowongan lebet, dugi ka 15 atanapi 20 méter ka darat sareng kusabab tiis pisan di jero, cai na beku. Kuring kedah nyebatkeun yén siki sareng kolong siki éta henteu pernah aya résiko. Tapi kami ngagaduhan blok és di lebet, sareng ieu jelas henteu sakuduna kajadian.

Kusabab urang henteu tiasa lebet sareng mesin di dinya, urang nyandak éta kaluar kalayan bantuan petugas pemadam kebakaran sareng padamel anu sanés. Éta rada dramatis. "

Anu nanggungjawaban pikeun Kamar Bibit Global mastikeun yén siki (caket 900.000) henteu kapangaruhan, sanaos perlu ngalakukeun tindakan pikeun méréskeun masalah.

Perusahaan Statsbygg ngaluarkeun alat-alat listrik di lawang pikeun ngirangan sumber panas sareng ngawangun témbok tahan cai dina jero torowongan sareng saluran pembuangan di gunung di sakurilingna.

torowongan és dina Kolong

Juru bicara Statsbygg RFI Hege Aschim ngalaporkeun:

"Kami badé ngarobih torowongan aksés sareng ngawangun bagian énggal khusus. Ayeuna didamel nganggo bahan logam, janten bakal janten pangwangunan anu langkung kuat.

"Kami ogé badé ngabantosan torowongan ku ngarobih taneuh anu ngurilingan na. Urang badé ngarobih sakitar 17.000 méter kubik di sakitar konstruksi.

Kami bakal ngabantosan lahan ieu pikeun beku hatur nuhun kana pipa anu tiis. Sareng dina luhureun torowongan, urang bakal nempatkeun jinis karpét anu janten tiis. Sadaya ieu pikeun ngabantosan permafrost stabil. "

Karya-karya ieu dijadwalkeun dimimitian di cinyusu taun ieu, teu lami saatos ulang taun kasapuluh tina penciptaan Bank Bibit Dunya.

Agénsi anu tanggung jawab, kalebet Pamaréntah Norwegia, ngarepkeun yén cadangan Svalbard bakal salamina di daérah ieu, Arktik, diantara anu paling kapangaruhan ku pemanasan global.

Pikiran akhir

The End of the World Vault parantos didamel pikeun mastikeun pelestarian kahirupan manusa dina planét anu aranjeunna nyalira jaga ngancurkeun ku cara anu paling beragam.

Éta sigana paradoxical, tapi éta kanyataanana sedih yén dina hiji sisi, urang ngahasilkeun polusi, urang silih paéhan, urang ngancurkeun Lingkungan sareng urang nyerang sesa mahluk ku polah urang, sareng anu sanésna, urang pastikeun salamet bisi aya musibah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.